ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

«Με δέχονται οι άνθρωποι όπως είμαι»: Το πρώτο ομόφυλο ραντεβού στο First Dates είναι γεγονός

Ένα ραντεβού στο τηλεοπτικό πρόγραμμα του Star προκάλεσε πολύ θετικές αντιδράσεις.

Το πρώτο ομόφυλο ραντεβού πραγματοποιήθηκε στο First Dates του Star το βράδυ της περασμένης Κυριακής. Οι τηλεθεατές παρακολούθησαν τον Ανδρέα από την Πάτρα και τον Αλέξανδρο από την Ορεστιάδα να συναντιούνται στο εστιατόριο και να ανταλλάζουν απόψεις για τη ζωή. Αρχικά αναφέρθηκαν στον τόπο καταγωγή τους και στο πώς είναι να ζει κανείς σε μια μικρή και κλειστή κοινωνία.

Ο Αλέξανδρος ανέφερε αρχικά στο First Dates: «Εγώ έχω μεγαλώσει σε επαρχία οπότε ήταν δύσκολα τα πράγματα. Πολύ επαρχία, πιο βουκολικά πεθαίνεις. Μεγάλωσα στην Ορεστιάδα που είναι στον Έβρο πάνω. Προσωπικά έχω αυτοπεποίθηση, δε με ενοχλεί τόσο τι θα πουν», ενώ ο Ανδρέας πρόσθεσε:

«Εγώ ακόμα δουλεύω πάνω σε αυτό. Ιδανικά θα ήθελα να μη με ενδιαφέρει η γνώμη των άλλων. Έχω μεγαλώσει και με έναν τέτοιο τρόπο, όπου άμα δεν μπορούσες να μπεις στα κριτήρια και στα κουτάκια τα οποία θα ήθελαν να δουν οι άλλοι εσένα, θα είχες θέμα. Οπότε κατά κάποιο τρόπο καταπίεζα λίγο τις ανάγκες μου, τον τρόπο έκφρασης μου, από το ντύσιμο ως τον τρόπο που μιλούσα και τα ενδιαφέροντά μου για να μπορέσω να είμαι λίγο πιο “διακριτικός”.

Εντάξει, τώρα, βλακείες. Όταν όμως ήμουν πιο μικρός είχα και εγώ τέτοιου είδους προβληματισμούς. Θεωρώ ότι ένα average άτομο που είναι queer στην Ελλάδα έχει παρόμοια εμπειρία στο συγκεκριμένο κομμάτι».

«Αγκαλιάζουν τη διαφορετικότητά μου»

Ο Αλέξανδρος, από την πλευρά του συμφώνησε, ενώ αναφέρθηκε παράλληλα και στην οικογένειά του. «Κι εγώ ταυτίζομαι φουλ με αυτό. Η αλήθεια είναι ότι εμένα πιο πολύ με περιόριζε η οικογένεια μου παρά το τι θα πει η κοινωνία. Πιο πολύ η μαμά μου, όχι τόσο ο μπαμπάς μου αλλά εντάξει. Σε όποιον το λέω αυτό, τους κάνει εντύπωση. Εγώ δεν έκανα come out σε κανέναν, δηλαδή δεν το έχω πει. Δεν το έχω πει, όχι γιατί φοβάμαι, απλά δε θέλω να το πω γιατί δεν είναι κάτι που θέλω να το λέω» σημείωσε, καταλήγοντας:

«Από τότε που έφυγα από την Ορεστιάδα δε βιώνω καθόλου bullying. Με δέχονται οι άνθρωποι όπως είμαι, αγκαλιάζουν τη διαφορετικότητά μου, ακόμα και τα στρέιτ άτομα, άντρες και γυναίκες. Να πω την αλήθεια με σοκάρει γιατί στην Ορεστιάδα, το να μεγαλώνεις σε μια επαρχία που και η οικογένειά σου και η κοινωνία δεν το δέχεται, είσαι λίγο πιο εγκρατής στις εκφράσεις σου».

Τα θετικά σχόλια στα social media για το ομόφυλο ραντεβού στο First Dates

Κατά τη διάρκεια της προβολής του επεισοδίου, αρκετοί ήταν οι χρήστες των social media στην Ελλάδα που εξέφρασαν θετικά σχόλια και αντιδράσεις για το συγκεκριμένο ραντεβού μεταξύ του Αλέξανδρου και του Ανδρέα στο First Dates του Star. Ένας εξ αυτών σημείωσε συγκεκριμένα: «Θεωρώ υπέροχη πρωτοβουλία που η εκπομπή εντάσσει ραντεβού ομόφυλων ζευγαριών», ενώ κάποιος άλλος έγραψε: «μπράβο ρε παιδιά που πήγατε και μας το δείχνουν». 

Ανάμεσα σε αυτούς που σχολίασαν στο Twitter ήταν και ο Βαγγέλης Χαρισόπουλος. «Μπράβο στο #FirstDates για σήμερα. Ιστορική στιγμή για την ελληνική Τηλεόραση και το λέω σοβαρά» ανέφερε συγκεκριμένα.