ENTERTAINMENT

Με τι κολλήσαμε αυτή την εβδομάδα

Eurovision, καρατιές και πολιτικό commentary. Για περάστε.

Κάθε βδομάδα το πλήρωμα του PopCode θα μοιράζεται τα πιο πρόσφατα κολλήματά του. Μπορεί να είναι τραγούδια, βιντεάκια, ταινίες, εκθέσεις, tweets, ή οτιδήποτε άλλο οποιουδήποτε pop culture που τους έχει φάει ένα αξιοσέβαστο κομμάτι χρόνου και εμμονής.

Για να παίρνεις ιδέες.

Με το video clip του ‘This is America’, ο Κωνσταντίνος Αμπατζής

Πόσο ταλέντο κουβαλάει αυτός ο Donald Glover πια; Από τον ηρωικό Troy του ‘Community’ στο ‘Atlanta’ και ενδιάμεσα γράφει και μουσική ως Childish Gambino. Μετά την προηγούμενη δισκάρα του, επέστρεψε με το ‘This is America’, το οποίο ως σκέτο κομμάτι δεν θα με ενθουσιάζε ποτέ, όμως σε συνδυασμό με το τρομερό video, είναι τέχνη. Αυτή είναι η Αμερική σήμερα, εκτός αν κι εσύ πρόσεχες απλά το χορό του Glover και ανγόησες όσα συμβαίνουν από πίσω, κάτι που γίνεται δηλαδή συνήθως και με όσα συμβαίνουν στη χώρα.

Kanye, μάθε μπαλίτσα.

Με την ομάδα Netflix Greeks, o Ευθύμιος Σαββάκης

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ (με κεφαλαία) μία ομάδα αφιερωμένη στη μεγαλύτερη εφεύρεση της ανθρωπότητας μετά τη φωτιά και τα πατατάκια ρίγανη. Το Netflix. Ουσιαστικές κριτικές, infos, τελευταία νέα και ένας χάρτης σειρών που θέλω (πλέον) να δω που σε λίγο θα ξεπεράσει σε όγκο τη Μεσόγειο.

Με το Cobra Kai, ο Κώστας Μανιάτης

Είναι κάτι πολύ περισσότερο από βουτιά στη νοσταλγία ή από μία γλυκόπικρη παρωδία των ’80s κλισέ (που ίσως ανυπομονείς να συναντήσεις) αυτή η σειρά. Το Cobra Kai έχει σενάριο, φρέσκες ιδέες για το που μπορεί να πάει μία ιστορία ‘αγόρι μαθαίνει καράτε από σοφό κουνγκ φου μάστερ’ και απλώς κάπου κάπου δεν ξεχνάει να σου κλείνει και το μάτι διακριτικά για να σου θυμίσει το ‘μεταξύ σας παρελθόν’. Γιατί ναι, έχεις και έχουμε όλοι παρελθόν με το ‘Karate Kid’, ας μην το αναλύσουμε παραπάνω. Έχει πλάκα, είναι γρήγορο, έχει έξυπνες αναφορές στην πρώτη ταινία και βλέπεται κάτι παραπάνω από ευχάριστα, βλέπεται σχεδόν με έκπληξη για το πόσο καλό είναι εν τέλει. Ανυπομονούμε για τη 2η σεζόν που (ΝΑΙ!!) ανακοινώθηκε την Παρασκευή ότι θα μας έρθει του χρόνου.

Ah yeah yeah yeah Fuego, η Ιωσηφίνα Γριβέα

AP

Τη βλέπεις; Όχι, τη βλέπεις; Σε λίγες ώρες θα κρατάει λέλουδα και λυγμούς. Με Γιαννούλα Τερζή στην καρδιά και Ελένη Φουρέιρα στην κούπα, κλείνουμε εισιτήρια για Λευκωσία #Eurovision2019.

Με τα ντοκιμαντέρ του Άρη Χατζηστεφάνου, ο Γιώργος Μυλωνάς

Μέσα σε μια εβδομάδα παρακαλούθησα το ‘Φασισμός ΑΕ’, το ‘Χρεοκρατία’, το ‘Καταστρόικα’ και το ‘This is Not a Coup’. Δεν έχω το πολιτικοοικονομικοκοινωνικό υπόβαθρο για να ξέρω αν όλα όσα αναφέρονται στα ντοκιμαντέρ του Χατζηστεφάνου είναι σωστά ή αν υπάρχουν σημαντικά θέματα που έχουν ξεφύγει της προσοχής του και έχουν να κάνουν με τα χρόνια των μνημονίων στην Ελλάδα (ΔΝΤ, Χρυσή Αυγή, Τρόικα, Δημοψήφισμα). Παρ’ όλα αυτά, έστω και το 50% από αυτά που αναφέρονται να ισχύουν (που το πολιτικοοικονομικοκοινωνικό υπόβαθρο έστω σε αυτό το ποσοστό το έχω ως μέσος πολίτης) κάτι κάνουμε πολύ λάθος για να συνεχίζουμε τη ζωή μας σαν να μην τρέχει τίποτα.

Με τη ‘Μοναδική Ιστορία’, ο Αντώνης Τζαβάρας

Χωρίς να το πολυκαταλάβω, ο Τζούλιαν Μπαρνς έχει φτάσει να γίνει ο αγαπημένος μου συγγραφέας. Με συγκινεί η συνέπειά του, λατρεύω την ακριβολογία του, τις φράσεις του που δεν έχουν τίποτα καλλωπιστικό ή επεξηγηματικό, αλλά -κυρίως- με γοητεύει η αυτοπεποίθησή του. Ο Μπαρνς έχει τα κότσια να γράψει ιστορίες που δεν αφορούν σχεδόν κανέναν και δεν διεκδικούν τίποτα. Στην τελευταία, τη ‘Μοναδική Ιστορία’, καταπιάνεται με ένα θέμα απροκάλυπτα μπανάλ και το αναλύει με την ησυχία του και με μια στοχαστική διάθεση που μοιάζει εξίσου παλιακή και ξεπερασμένη. Παρόλα αυτά, μέσα στις 300 κάτι σελίδες του μυθιστορήματός του που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ‘Μεταίχμιο’, προλαβαίνει να αναρωτηθεί αν αξίζει να αγαπήσεις πολύ και να υποφέρεις πολύ, να καταγράψει μια ευσύνοπτη πραγματεία για το θλιβερό σεξ και να κεντήσει μια βουρκωτική ελεγεία για τα πράγματα Β’ διαλογής. Υπέροχος, με τον τρόπο του.

|Η ποπ κουλτούρα μέσα από εικόνες| Ακολούθησε το Ιnstagram account του PopCode.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ:

Είδαμε το ‘Cobra Kai’ και δεν υπάρχει αποτυχία σ’ αυτό το dojo