© Star TV
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Μερακλής παίκτης του MasterChef κέρασε τους κριτές μακαρόνια πουρέ με μπανάνα

Ο Έριον είχε δηλώσει λάτρης της πανκ μουσικής. Αποδείχθηκε λάτρης και της πανκ μαγειρικής, σερβίροντας ένα πιάτο που προκάλεσε πετάρισμα στο στομάχι (όχι με την καλή έννοια).

Είναι σαν να σου βάζουν το γλυκό στο στόμα και μετά να σου λένε «ώπα, πρέπει να σου μετρήσουμε πρώτα για ζάχαρο». Με τον γλυκούλικο σαδισμό που διακρίνει τα ριάλιτι, μερικοί παίκτες του φετινού MasterChef βρέθηκαν να διεκδικούν ξανά τη θέση τους στο διαγωνισμό, ένα επεισόδιο πριν μπουν στο σπίτι, ενώ είχαν κερδίσει τη λευκή ποδιά από τις fast track μονομαχίες που είχαν προηγηθεί. Συγκεκριμένα, οι παίκτες με τις περισσότερο αδύναμες προσπάθειες στα προκριματικά κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν πέντε εισβολείς –μάγειρες με εμπειρία μέχρι και στο εξωτερικό– και μάλιστα με βασικά υλικά που εκείνοι είχαν επιλέξει από πριν.

Δίκαιο; Καθόλου, αλλά δεν βλέπουμε Παράδεισο των Κυριών για να ψάχνουμε δικαιοσύνη.

Άλλωστε, μέχρι στιγμής τα νούμερα της τηλεθέασης επιβεβαιώνουν με ανέλπιστο τρόπο την αντοχή του ριάλιτι μαγειρικής στη βραδινή ζώνη, με ποσοστά υψηλότερα από τα υπόλοιπα ριάλιτι όπως και τις σειρές μυθοπλασίας. Η αλήθεια είναι πως χωρίς ίντριγκα το content κάνει κοιλιά, το κοινό βαριέται κι αλλάζει κανάλι. Εξάλλου, ποιος νοιάζεται όντως για τις συνταγές; Ποιος, ακόμη και από τους σκληροπυρηνικούς MasterChef Hools μπορεί να ανακαλέσει έστω και ένα πιάτο στη μνήμη του από τα χιλιάδες που έχουν κατά καιρούς περάσει μπροστά από τους κριτές;

Εξαιρούνται μόνο οι περιπτώσεις που συνδέθηκαν αυθόρμητα με ένα έντονο συναίσθημα. Ένα συναίσθημα σαν πεταλούδες στο στομάχι, αλλά όχι με την καλή έννοια. Στο χθεσινό επεισόδιο, ένας παίκτης έκανε το καλύτερο δυνατό για να μείνει αξέχαστος, αλλά, και πάλι, όχι με την καλή έννοια. Ήταν ο Έριον ο οποίος για κακή του τύχη βρέθηκε ανάμεσα στους έρμους που είχαν προκριθεί, αλλά έπρεπε να μονομαχήσουν ξανά. Και ενώ όλα έδειχναν ότι δεν θα μπορούσαν να πάνε χειρότερα, ο Έριον έτυχε να μείνει τελευταίος στην επιλογή βασικού υλικού και τι του έλαχε; Μπανάνα. Κυριολεκτικά. Αλλά και μεταφορικά.

Θα μπορούσε, με λίγη ψυχραιμία, να σκεφτεί ένα σωρό γλυκά, για να βγει από τη δύσκολη θέση. Τόσα μπανανόψωμα φτιάξαμε στην καραντίνα. Θα μπορούσε να φτιάξει τάρτες, σορμπέ, έστω ένα μπανόφι όπως το τηγανητό που ετοίμασε ο αντίπαλός του. Αλλά ο Έριον είχε δηλώσει από το πρώτο επεισόδιο ότι ακούει πανκ μουσική. Ξέχασε να πει για την πανκ μαγειρική: Σπαγγέτι πουρέ με μπανάνα και passion fruit. Μ’ αυτό το πιάτο οδηγήθηκε τελικά μπροστά στους κριτές, αν και η λεζάντα από κάτω έγραφε «Ταρτάρ μπανάνας με λωτό και πράσινο μήλο». Εξτραβαγκάντσα.

Η ιδέα του να πετάξει τα μακαρόνια στο μπλέντερ για να γίνουν πουρές, όπως εξήγησε, ήταν λύση ανάγκης. Αλλά λύση που δεν αποδείχθηκε αρκετή, ώστε να δώσει λόγο ύπαρξης στο πιάτο και στον αψυχολόγητο συνδυασμό μπανάνας και ζυμαρικού. Τελικά, οι κριτές εμφανίστηκαν περισσότερο προβληματισμένοι και από θεατή που μόλις εξήλθε από αίθουσα προβολής της τελευταίας ταινίας του Λάνθιμου, δείχνοντας την έξοδο στον άτυχο Έριον.

Ομολογουμένως, η ευκαιρία δεν θα έπεφτε κάτω. Τα σχόλια στο X δίκασαν.