Getty Images Eric Catarina
ENTERTAINMENT

Μερικές αλήθειες για την Julianne Moore που σήμερα κλείνει τα 60

Η διάσημη ηθοποιός σβήνει 60 κεράκια στην τούρτα της ζωής της. Η αλήθεια είναι ότι δεν της πολυφαίνεται κιόλας.

Δεν ξέρω αν πήρατε το ημερήσιο σοκ σας για την ημέρα αλλά ναι. Η Julianne Moore σήμερα γίνεται 60 χρονών. Ναι. H πρωταγωνίστρια του Magnolia, του Far From Heaven και του The End Of An Affair γεννήθηκε το 1960. Κι αν αρχίζεις να νιώθεις όπως ένιωσες όταν κατάλαβες ότι το 1990 είναι 30 και όχι 10 χρόνια πίσω, σου έχω και ένα καλό νέο. Είναι ολόιδια με αυτό που ήταν. Σε τέτοιο βαθμό που αρχίζεις να υποπτεύεσαι για το αν έχει την ίδια σχέση με τον χρόνο την οποία έχει ο υπόλοιπος κόσμος. Μαζέψαμε 8 μικρά χαρακτηριστικά που αφορούν τη ζωή της –  το ότι είναι όμορφη είναι ένα μόνο από τα πάρα πολλά πλεονεκτήματά της.

Μεγάλωσε μεταξύ Ευρώπης και ΗΠΑ

Ο πατέρας της ήταν δικηγόρος στον στρατό. Αυτή η θέση σήμαινε πολλές μετακινήσεις για την οικογένεια της Julianne. Από μικρή, λοιπόν, είχε συνηθίσει να κάνει συνεχώς πολλά χιλιόμετρα. Αυτό το εντυπωσιακό μοτίβο συνεχίστηκε και την περίοδο των σπουδών της. Έχει, λοιπόν, δύο πτυχία. Το ένα από τη Δυτική Γερμανία και το άλλο (που αφορά στο θέατρο) από τη Βοστώνη. Καθόλου άσχημα.

Δούλεψε ως σερβιτόρα

Είναι από τους ανθρώπους που είχαν μια κανονική ζωή πριν γίνουν διάσημοι και εκατομμυριούχοι. Η Julianne Moore, λοιπόν, όταν αποφάσισε να κυνηγήσει το όνειρό της στον δρόμο για το Χόλιγουντ έβγαζε τα προς το ζην δουλεύοντας ως σερβιτόρα στη Νέα Υόρκη.

Δεν τη λένε Julianne Moore

Την γνωρίζουμε ως Julianne Moore. Πολύ καλό και πολύ ταιριαστό για να είναι αληθινό. Εντάξει, μη φανταστείτε ότι υπάρχει και καμιά τρομερή διαφορά. Το πραγματικό της όνομα ήταν Julia Anne Moore Smith. Aυτό που πραγματικά έχει ενδιαφέρον είναι ότι για ένα διάστημα, στην αρχή της καριέρας της, σκέφτηκε ότι καλό θα ήταν να γίνει γνωστή ως Julia Smith ή έστω Julie Moore. Νομίζω ότι τελικά έμεινε η καλύτερη εκδοχή του ονόματος.

Η σχέση της με την τηλεόραση

Οκ, ναι. Οι περισσότεροι από εμάς την ξέρουμε για τη σχέση της με τον κινηματογράφο και τις σπουδαίες επιτυχίες στις οποίες πρωταγωνίστησε. Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Η Julianne Moore ξεκίνησε από μια σαπουνόπερα. Από κάπου χαμηλά πρέπει να ξεκινήσει ο καθένας από εμάς. Μετά βέβαια οι εμφανίσεις της στην τηλεόραση μειώθηκαν κατά πολύ. Πάντως αυτά τα 6 επεισόδια του 30 Rock στα οποία συμμετείχε, ε, δεν είναι και τόσο εύκολο να τα ξεχάσεις.

Πού την βρήκε η πανδημία;

Όπως τους περισσότερους ανθρώπους εκεί έξω, έτσι και η Julianne Moore, επηρεάστηκε ιδιαίτερα από την πανδημία. Υπήρχαν δύο ταινίες στις οποίες συμμετείχε και οι οποίες δεν βγήκαν στους κινηματογράφους. Το Woman In The Window και το Glorias. Toυλάχιστον, το δεύτερο μπορεί να το βρει κανείς στο Prime. Οι τύχες της πρώτης ταινίας πάντως αγνοούνται. Ελπίζουμε να την δούμε σύντομα στις αίθουσες.

Το πάθος για τη λογοτεχνία

Αν έχεις δει συνέντευξή της ή ακόμα και το Instagram της θα το έχεις καταλάβει. Η Julianne Moore είναι μια γυναίκα με πολύ σημαντικό μορφωτικό επίπεδο. Μέρος αυτού το οφείλει στις ατελείωτες ώρες που έχει αφιερώσει στην ανάγνωση βιβλίων και δη λογοτεχνίας. Μάλιστα έχει γράψει και δικά της παιδικά βιβλία. Η «Φακιδομύτα Φράουλα» έχει γίνει μάλιστα ιδιαίτερα διάσημη στις τάξεις των μικρών παιδιών.

Δεν κρύβει την ιδεολογία της

Νομίζω ότι αν την ξέρετε έστω και λίγο δεν θα σοκαριστείτε με αυτό που θα διαβάσετε. Ναι, η Julianne Moore είναι υποστηρίκτρια του κόμματος των Δημοκρατικών, συνέπεια των προοδευτικών και ριζοσπαστικών απόψεων που έχει εκφράσει κατά καιρούς. Δεν είναι, λοιπόν, καθόλου τυχαίο ότι πανηγύρισε τη νίκη του Joe Biden.

Έχει φωτογραφηθεί για την Pirelli

Η σχέση που έχει με το σώμα της είναι εξαιρετική. Υπάρχουν, λοιπόν, φορές που έχει εγκαταλείψει για λίγο την υποκριτική για να φωτογραφηθεί ως μοντέλο. Αυτό δείχνουν και οι δύο φωτογραφίσεις που έκανε για το περίφημο ημερολόγιο της Pirelli (το 2007 και το 2011). Η αλήθεια είναι ότι τα πήγε περίφημα. Πώς θα μπορούσε άλλωστε να μην τα πάει;