ΘΕΑΤΡΟ

Μόνοι στο σπίτι: Η ατζέντα για να περάσεις καλά το Πάσχα

Συναυλίες, παραστάσεις, διάλογοι και σπάνιες ταινίες μπορείς να δεις στο πρώτο Πάσχα σε καραντίνα.

Από μπαλέτα Μπολσόι μέχρι Καίτη Γαρμπή υπάρχουν πολλοί τρόποι που μπορείς να περάσεις ευχάριστα την ώρα σου της μέρες της καραντίνας. Και επειδή λόγω απώλειας κανονικού Πάσχα χρειαζόμαστε έξτρα διασκέδαση, ορίστε μερικοί τρόποι.

Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Οι θεατές θα μπορούν να παρακολουθήσουν τις ταινίες από την Τρίτη 14 έως την Κυριακή 26 Απριλίου στην ασφαλή και αναγνωρισμένη από επαγγελματίες διαδικτυακή πλατφόρμα, κάνοντας μια απλή, δωρεάν εγγραφή στην πλατφόρμα Festival Scope εδώ. Κάθε ταινία θα είναι διαθέσιμη για 300 θεάσεις.

Η Ταινιοθήκη στο σπίτι

Επιλεγμένο πρόγραμμα σπάνιων, αποκατεστημένων και ψηφιοποιημένων ταινιών από την Ταινιοθήκη της Ελλάδος. Τις βρίσκετε εδώ.

Οι ΔΙΑΛΟΓΟΙ του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ)

Τον Απρίλιο οι ΔΙΑΛΟΓΟΙ ξεκινούν μια σειρά live webcast γύρω από τα πολυεπίπεδα ζητήματα που προκύπτουν σχετικά με την μετάλλαξη της κοινωνίας, της οικονομίας και της προσωπικής μας ζωής από την έξαρση του COVID-19 και έπειτα. Η πρώτη διαδικτυακή συνάντηση των ΔΙΑΛΟΓΩΝ πρόκειται να πραγματοποιηθεί τη Μεγάλη Τετάρτη 15 Απριλίου στις 18:30 με θέμα «Σύνδεση σε αναμονή». Ο Νικόλας A. Χρηστάκης, M.D., Ph.D., M.P.H. Καθηγητής Sterling Κοινωνικών και Φυσικών Επιστημών και ο Βασίλης Κεκάτος, σκηνοθέτης, θα συζητήσουν το θέμα της κοινωνικής απομόνωσης που βιώνουμε τη στιγμή που η ανάγκη για ανθρώπινη επαφή παραμένει έντονα παρούσα.

Παρακολουθήστε το ανοιχτό και ελεύθερο προς όλους webcast των ΔΙΑΛΟΓΩΝ και πραγματοποιήστε online εγγραφή εδώ. Τους ΔΙΑΛΟΓΟΥΣ επιμελείται και συντονίζει η Άννα-Κύνθια Μπουσδούκου.

EGGlovismenes

Μαρία Σολωμού, Μαρία Κωνσταντάκη, Σύλβια Δεληκούρα και Κατερίνα Θεοχάρη, εγκλωβίζονται κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή για μία εντελώς επίκαιρη σειρά σε YouTube και Instagram.

Πέτρες στις τσέπες του

Μια “κωμικοτραγωδία” που εκτυλίσσεται στην επαρχιακή πόλη Κέρι της Ιρλανδίας όπου κινηματογραφείται μια χολυγουντιανή υπερπαραγωγή. Ο Γιώργος Χρυσοστόμου και ο Μάκης Παπαδημητρίου ή αλλιώς Τσάρλι κι ο Τζέικ είναι δυο κομπάρσοι που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα και ο ψεύτικος κόσμος του Χόλυγουντ έρχεται σε σύγκρουση με τη σκληρή πραγματικότητα μιας επαρχιακής πόλης. Η παράσταση παίχτηκε με μεγάλη επιτυχία στο Θέατρο του Νέου Κόσμου, στο Θέατρο ΚΙΒΩΤΟΣ και στο Θέατρο ΑΝΕΣΙΣ καθώς και σε περιοδεία σε όλη την Ελλάδα, και τώρα έχει ανέβει στο YouTube.

Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν

Το Θέατρο Τέχνης, μπροστά σε αυτή την πρωτόγνωρη για όλους κατάσταση, ανακοινώνει το πρόγραμμα «Το Θέατρο Τέχνης – και – στο σπίτι». Η νέα αυτή δυνατότητα αφορά σε παραστάσεις της σεζόν που παίζονταν μέχρι την αναστολή της λειτουργίας των θεάτρων και στις δύο σκηνές του και απευθύνονται τόσο στο ενήλικο, όσο και στο εφηβικό και παιδικό κοινό. Την κινηματογράφηση και την επεξεργασία των παραστάσεων ανέλαβε ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Διαμαντής Καραναστάσης. Η ‘Αριάγνη’ διατίθεται δωρεάν και τα ‘Eντμοντ’, ‘Χωρίς Οικογένεια’ και ‘#Miameraxwris’ στο αντίτιμο των 3,50 ευρώ και μπορείτε να τις παρακολουθήσετε εδώ.

Θέατρο Μπολσόι

Το Κρατικό Θέατρο Μπαλσόι και η Google ανακοίνωσαν ότι θα συνεχίσουν να προβάλλουν μια σειρά παραστάσεων όπερας και μπαλέτου του φημισμένου θεάτρου μέσω του επίσημου καναλιού που διαθέτει το Θέατρο Μπαλσόι στο YouTube. Από τις 15 Απριλίου έως τις 11 Μαΐου, εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο θα μπορούν να παρακολουθήσουν για πρώτη φορά τις παραστάσεις μπαλέτου ‘Σπάρτακος’, ‘Δον Κιχώτης’, ‘Ήρωας των καιρών μας’, ‘Φωτεινό ρυάκι’, ‘Κουρσάρος’ και τις όπερες ‘Καταρίνα Ισμαΐλοβα’ και ‘Σατκό’, καθώς και τη συναυλία που ήταν αφιερωμένη στην 175η επέτειο από την γέννηση του Ρώσου συνθέτη Νικολάι Ρίμσκι Κόρσακοφ.

30 χρόνια Καίτη Γαρμπή

Η επετειακή συναυλία της τραγουδίστριας για τα 30 χρόνια της στη δισκογραφία ήταν από ‘ατόφιο χρυσάφι’ γράφαμε πέρυσι τον Σεπτέμβριο. Η συναυλία που έγραψε ιστορία μεταδίδεται το Μ.Σάββατο από τον Alpha στις 00:15.