ΚΟΜΙΚΣ

Το απόλυτο Morbius experience στο Σπίτι της 24 MEDIA: Πώς φτιάξαμε τον δικό μας ήρωα comic

Λίγο πριν από την επίσημη πρεμιέρα του Morbius στους κινηματογράφους, 10 τυχεροί αναγνώστες και fans της Marvel συμμετείχαν σε ένα μοναδικό comic workshop με host τον Μιχάλη Διαλυνά.

Ένας από τους πιο συναρπαστικούς και διχασμένους χαρακτήρες της Marvel, έρχεται στη μεγάλη οθόνη με τον βραβευμένο με Oscar® Jared Leto να μεταμορφώνεται στον αινιγματικό αντιήρωα Michael Morbius. Στην προσπάθειά του να βρει θεραπεία από μια σπάνια αρρώστια του αίματος που απειλεί τη ζωή του, ο Δρ. Morbius επιχειρεί ένα απεγνωσμένο ρίσκο. Ενώ αρχικά φαντάζει ριζοσπαστική επιτυχία την ίδια στιγμή απελευθερώνει μια μυστική δύναμη μέσα του. Θα καταφέρει το καλό να νικήσει το κακό – ή ο Δρ. Morbius θα υποκύψει στις πιο σκοτεινές τους επιθυμίες;

Λίγα 24ωρα πριν μάθουμε τις απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα και λίγο πριν από την επίσημη πρεμιέρα της ταινίας στις κινηματογραφικές αίθουσες, το OneMan διοργάνωσε και έζησε παρέα με τους αναγνώστες του το απόλυτο Morbius experience!

Το Σπίτι της 24 MEDIA άνοιξε τις πόρτες του και υποδέχθηκε 10 τυχερούς φανς του ήρωα της Marvel, 5 από τους οποίους κληρώθηκαν από το OneMan και οι υπόλοιποι 5 από το ComicDom Con. Οι καλεσμένοι μας είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε ένα μοναδικό workshop.

Το Σπίτι «μεταμορφώθηκε» σε εργαστήρι ζωγραφικής και με host τον Μιχάλη Διαλυνά, έναν από τους πιο αγαπημένους εικονογράφους comics που ζει στην Αθήνα, οι καλεσμένοι μας δοκίμασαν τις δυνατότητές τους στον σχεδιασμό comics.

Ξεκινώντας από απλές τεχνικές, ο Μιχάλης Διαλυνάς ξενάγησε τους καλεσμένους μας στον κόσμο των βαμπίρ και των comics. Σε ένα δίωρο διαδραστικό εργαστήριο, οι συμμετέχοντες έφτιαξαν το δικό τους πρωταγωνιστικό χαρακτήρα, αντλώντας έμπνευση από τους βρικόλακες της λαϊκής παράδοσης, μέχρι τις πιο σύγχρονες αναπαραστάσεις τους.

Για κάποιους, τα σκίτσα του Μιχάλη Διαλυνά ήταν μια ευκαιρία να αναδείξουν και οι ίδιοι το ταλέντο τους στο σκίτσο. Κάποιοι άλλοι πάλι τα βρήκαν σκούρα, παρόλα αυτά προσπάθησαν να δώσουν το δικό τους προσωπικό στίγμα στο workshop.

Ο Θοδωρής Δημητρόπουλος και η Ιωσηφίνα Γριβέα δοκίμασαν κι εκείνοι τις δυνάμεις τους πάντα με την καθοδήγηση του Μιχάλη Διαλυνά, ενώ τόσο πριν όσο και μετά από το τέλος του workshop είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τους καλεσμένους μας για τη νέα ταινία της Marvel και τον αινιγματικό ήρωα Morbius.