ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΑΓΑΠΗΣ

Μουσικές Αγάπης: Το μήνυμα της Δήμητρας Γαλάνη για την μουσική που “πεθαίνει”

Η Δήμητρα Γαλάνη τραγούδησε 'Εγώ Μιλάω Για Δύναμη', απαντώντας στην πρόκληση του Λευτέρη Πετρούνια. Μια δύναμη που όλοι μας την έχουμε ανάγκη σήμερα και πιο πολλοί οι καλλιτέχνες, οι αθλητές και όσοι μένουν μακριά από τους χώρους δράσης και δημιουργίας τους.

To The ‘Unplagued’ Concert από την 24 Media ανάμεσα στα 16 ντουέτα καλλιτεχνών – αθλητών του, μας χάρισε και εκείνο της Δήμητρας Γαλάνη με τον Λευτέρη Πετρούνια. Η θρυλική ερμηνεύτρια μας χάρισε μια πανέμορφη εκτέλεση του ‘Εγώ Μιλάω Για Δύναμη’. Η συζήτηση της με τον Λευτέρη Πετρούνια περιλάμβανε και ένα σημαντικό μήνυμα που αφορά όχι μόνο τους καλλιτέχνες, αλλά και όλους εμάς που ερχόμαστε κοντά για να αποθεώσουμε μουσικούς και αθλητές. Το ‘μαζί’ θα επιστρέψει και μετά τον κορονοϊό και θα είναι πιο δυνατό.

Το ‘Εγώ Μιλάω Για Δύναμη’ δεν ακούστηκε σε μια τέλεια εκτέλεση, ήταν όμως λυτρωτικό μέσα στις ανθρώπινες ατέλειες του.

Με αφετηρία αυτό το τραγούδι που έγραψε η ίδια σε στίχους Λίνας Νικολακοπούλου, η Δήμητρα Γαλάνη συζητώντας με τους Λευτέρη Πετρούνια – Παντελή Βλαχόπουλο, αναφέρθηκε στην σκληρή πραγματικότητα των μουσικών στην Ελλάδα, σε έναν κλάδο που “πεθαίνει” από την επέλαση του ιού, χωρίς κάποια προστασία μέχρι στιγμής.

Αντίστοιχη κριτική ασκήθηκε από την μουσικό προς το κράτος και για τις ελλείψεις στον χώρο του αθλητισμού. Η Γαλάνη είπε: “Αυτή τη στιγμή υποφέρουν όλοι οι άνθρωποι του αθλητισμού. Πρέπει οπωσδήποτε να μεριμνήσει το κράτος για αυτούς. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι δεν ξέρουν τι τους ξημερώνει. Πρέπει να τους έχει στο νου του το κράτος. Μακάρι να μαζευτούν χρήματα για να λέμε ότι βάλαμε το πετραδάκι μας, ευχαριστώντας βέβαια τους ήρωες μας τους γιατρούς και τους επιστήμονες που κρεμόμαστε από τα χέρια τους”.

Στη συνέχεια, με έντονη συγκίνηση πρόσθεσε:

“Η αλληλεγγύη παίζει τεράστιο ρόλο στον λαό μας έχουμε δύναμη, είμαστε ανθεκτικοί σαν όλα τα είδη προς εξαφάνιση αυτό μας κάνει και κάνουμε Πετρούνιες ανθρώπους που τους θαυμάζει όλος ο κόσμος είμαστε λαός με τεράστια ιστορία και πιέζεται λανθασμένα μέσα από την παγκοσμιοποίηση αλλά κρατάει την ταυτότητά του στα δύσκολα γινόμαστε ένα”.

“Η Ιταλία μας έδωσε το παράδειγμα και μας έκανε να μαζευτούμε σαν λαός ο κόσμος στην Ελλάδα. Έχουμε δείξει χαρακτήρα στα δύσκολα σε απλά καθημερινά πράγματα ζούμε μια αιώνια εφηβεία αλλά στα δύσκολα ενωνόμαστε και στο τέλος της διαδρομής η γη θα συνεχίσει να γυρίζει και ο ιός θα έχει καταφέρει κοινωνικά να μας ενώσει, όχι να μας χωρίσε.η γη θα μας εξαφανίσει αν δεν τη σεβαστούμε εμείς οφείλουμε να συμπεριφερόμαστε σαν πλάσματα ενός ενιαίου συστήματος με σεβασμό και ευγένεια”.

Κάνε Δωρεά: IBAN – GR8901000230000002341216317