NETFLIX

Ποια ταινία να δεις στο Netflix: Crawl

Το Crawl του Alexandre Aja, μία αναπάντεχη επιτυχία του 2019 που είχε ζωντανέψει μία μέτρια καλοκαιρινή σεζόν, ανεβαίνει στο Netflix.

Πόσο δύσκολο έχει γίνει να ξετρυπώνεις περιεχόμενο στο Netflix. Γι’ αυτό κάθε μήνα ανανεώνουμε τη λίστα μας με τις 50 καλύτερες ταινίες που είναι διαθέσιμες στην πλατφόρμα, όπως και αυτή με τις 30 χαμηλότερου προφίλ παραγωγές που δε θα σπρώξει ο αλγόριθμος. Τι γίνεται όμως με τις καινούριες κυκλοφορίες;

Παρακάτω θα βρεις μία νέα πρόταση από το ανανεωμένο περιεχόμενο του Netflix, αλλά και μία runner-up ταινία από τον αγαπημένο Guillermo del Toro:

Crawl

Το Crawl στο Netflix

Όταν ένας συντριπτικός τυφώνας χτυπά την πόλη της Φλόριντα, η νεαρή Haley (Kaya Scodelario) αγνοεί τις εντολές εκκένωσης για να αναζητήσει τον πατέρα της. Αφού τον βρίσκει σοβαρά τραυματισμένο στο πατρικό της, οι δυο τους παγιδεύονται λόγω πλημμύρας και, με την ενδυνάμωση της καταιγίδας, ανακαλύπτουν μία ακόμη μεγαλύτερη απειλή από την ανερχόμενη στάθμη του νερού: Την αδιάκοπη επίθεση από μια ομάδα γιγαντιαίων αλιγάτορων.

Το Crawl του Alexandre Aja δεν είναι το Jaws σε πλημμυρισμένο υπόγειο που θα ήθελε, ούτε το Shallows. Έχει όμως τις δικές του αρετές. Αυτές των b-movies που είχε επίσης το Piranha 3D του ίδιου σκηνοθέτη.

Είναι γρήγορο και πραγματικά τρομακτικό, δεν κάνει κατάχρηση της φιλοξενίας του στην οθόνη σου, έχει μία πολύ αφοσιωμένη Kaya Scodelario που δίνει τα πάντα σε όλες τις σκηνές της – και αυτά είναι καλά νέα γιατί κουβαλάει σχεδόν κάθε σκηνή – και περιλαμβάνει διασκεδαστικά throwbacks σε μία εποχή επιθέσεων από γιγάντια πλάσματα που υπήρξε απλούστερη στο σινεμά.

Πριν διανεμηθεί από το Netflix, η ταινία είχε κάνει μία πολύ τίμια, αναπάντεχη πορεία στο καλοκαιρινό box office του 2019 που ανάμεσα σε επιτυχίες όπως το Spider-Man: Far From Home, το ανέμπνευστο Lion King ή το Once Upon a Time… In Hollywood που έγινε η μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία του Quentin Tarantino, είχε απογοητεύσει με τα Godzilla: King of Monsters, Dark Phoenix και το Toy Story 4 που δεν είχε εκπληρώσει τις προσδοκίες του. Μιλώντας για Tarantino πάντως, μέχρι τον Ιούλιο του 2019 το Crawl ήταν η αγαπημένη του ταινία.

Η ταινία ανεβαίνει στο Netflix στις 18/3.

Netflix Runner-Up: Pacific Rim

Το Pacific Rim στο Netflix

Το Pacific Rim του Guillermo del Toro ήταν το blockbuster που πολλοί δεν περίμεναν το 2013, φτιαγμένο με φανταστικές, πλαστικές εικόνες και ακαταμάχητη ενέργεια. Η υποδοχή του από την κριτική ήταν σίγουρα αξιοπρεπής, δυσανάλογα υποτονική ωστόσο σε σχέση με τον ενθουσιασμό του κοινού που με εξαίρεση το Hunger Games: Catching Fire και ίσως το Iron Man 3, είχε απογοητευτεί από τα blockbusters εκείνης της χρονιάς. Ήταν επίσης μαζί με το Cloverfield που είχε προηγηθεί, ένα στιβαρό kaiju movie από την πλευρά του Hollywood. Δες το για την ατάκα του 2013 “Today we are cancelling the apocalypse!” και για 499 ακόμη λόγους.

Η απουσία του del Toro ήταν αισθητή στο Pacific Rim: Uprising, το franchise όμως συνεχίζεται με την πολλά υποσχόμενη σειρά animation Pacific Rim: The Black που έχει ανέβει στο Netflix από τις 4 Μαρτίου.

Η ταινία έχει ανέβει στο Netflix.