© Οutnow.ch
NETFLIX

Ποια ταινία να δω στο Netflix σήμερα (και κάθε μέρα): Into the Spider-Verse

Οσκαρικό animation με τον καλύτερο Spider-Man που είχαμε ως τώρα, επιτέλους ξανά στο Netflix.

Πόσο δύσκολο έχει γίνει να ξετρυπώνεις περιεχόμενο στο Netflix. Γι’ αυτό κάθε μήνα ανανεώνουμε τη λίστα μας με τις 50 καλύτερες ταινίες που είναι διαθέσιμες στην πλατφόρμα, όπως και αυτή με τις 30 χαμηλότερου προφίλ παραγωγές που δε θα σπρώξει ο αλγόριθμος.

Αυτή την εβδομάδα βλέπουμε ένα οσκαρικό animation στο Netflix, σε σενάριο του Phil Lord (The Lego Movie).

Netflix Pick of the Week:

Δαγκωμένος από ραδιενεργή αράχνη στο μετρό, ο έφηβος από το Brooklyn, Miles Morales, αναπτύσσει ξαφνικά μυστηριώδεις δυνάμεις που τον μεταμορφώνουν σε έναν και μοναδικό Spider-Man. Όταν όμως γνωρίζει σύντομα τον Peter Parker συνειδητοποιεί πως υπάρχουν πολλοί ακόμη που μοιράζονται τα ιδιαίτερα ταλέντα του. Τώρα ο Miles πρέπει να χρησιμοποιήσει τις νέες του ικανότητες για να πολεμήσει τον κακό Kingpin, έναν παράφρονα που μπορεί να ανοίξει πύλες σε άλλα σύμπαντα και να φέρει διαφορετικές εκδοχές του Spider-Man στον κόσμο του.

Το Spider-Man: Into the Spider-Verse είχε υπάρξει για λίγο καιρό στο Netflix μετά την κυκλοφορία του και ευτυχώς επανήλθε. Είχε πάρει το δικό μου Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας για το 2019 (κανένα συγνώμη στο Green Book), μεταξύ άλλων γιατί είχε κάνει το φαινομενικά ακατόρθωτο. Μετά από τρεις live-action Spider-Men και καμιά δεκαριά εμφανίσεις του ήρωα στο animation μέσα σε μία δεκαπενταετία, μας έπεισε από το πουθενά ότι τελικά είχαμε χώρο για ακόμη έναν. Και μάλλον τον καλύτερο ως τώρα.

Το Into the Spider-Verse – που είχε ήδη σπάσει όλα τα ρεκόρ των ταινιών animation για τον μήνα Δεκέμβριο πριν φτάσει στο Netflix – εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τις δυνατότητες του animation και συνδύασε την εκρηκτική, ψυχεδελική του εικονογράφηση με μια ατρόμητη αφήγηση, γεμάτη χιούμορ, καρδιά, και μια αυτεπίγνωση πολύτιμη και πάντα ευπρόσδεκτη στο υπερηρωικό κύμα που διανύουμε. Ίσως η μοναδική τόσο κοντινή απεικόνιση της αίσθησης που έχουμε βιώσει όλοι όσοι έχουμε ποτέ απορροφηθεί από ένα κόμικ. Δεν είναι μονάχα μία από τις σπουδαιότερες ταινίες animation που θα δεις ποτέ, αλλά και μία από τις καλύτερες ταινίες του υπερηρωικού genre.