ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Οι 10 σειρές που ο πλανήτης κατέβασε παράνομα περισσότερο στην πανδημία

Αυτές είναι οι σειρές που κερδίζουν μέχρι τώρα τη μάχη του παράνομου downloading παγκοσμίως.

Τον περασμένο Απρίλιο, το Netflix ανακοίνωσε πως στο πρώτο τετράμηνο του 2020 είχε υποδεχθεί 15,8 εκατομμύρια νέους συνδρομητές, διπλασιάζοντας την πρόβλεψη των 7 εκατομμυρίων που είχε κάνει αρχικά για τη συγκεκριμένη περίοδο. Όσο περήφανη και αν είναι όμως η πλατφόρμα για την απόδοση στις σειρές και τις ταινίες της, είχε τονίσει στην ανακοίνωσή της πως αναγνωρίζει ότι η τεράστια αυτή άνοδος οφείλεται στις συνθήκες της πανδημίας και δεν προσδοκά σε παρόμοια νούμερα μετά το πέρας της.

Το μόνο σίγουρο είναι πως ο πλανήτης έχει βρει παρηγοριά στις σειρές αυτούς τους τελευταίους μήνες που είτε βρίσκεται σε καραντίνα, είτε δεν κυκλοφορεί έξω όσο παλιά, οπότε τις αναζητά και αλλού πέρα από τους νόμιμους παρόχους. Στην Αμερική για παράδειγμα, οι καταναλωτές της παραδοσιακής καλωδιακής είχαν αρχίσει να μειώνονται σημαντικά πριν την πανδημία, ενώ οι πλατφόρμες streaming που κυκλοφορούν στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι πλέον πάρα πολλές και δεν μπορούν να έχουν όλοι πρόσβαση σε όλες.

Σύμφωνα με την Parrot Analytics λοιπόν, μία παγκοσμίου φήμης εταιρεία αναλύσεων, οι 10 σειρές που είδαν παγκοσμίως οι θεατές περισσότερο μέσω παράνομων downloads τις τελευταίες 60 ημέρες, είναι οι εξής:

1. Game of Thrones (HBO)
2. Rick and Morty (Adult Swim)
3. My Hero Academia (Available on Hulu)
4. The Walking Dead (AMC)
5. SpongeBob SquarePants (Nickelodeon)
6. The 100 (The CW)
7. The Mandalorian (Disney+)
8. The Flash (The CW)
9. Agents of S.H.I.E.L.D. (ABC)
10. Harley Quinn (DC Universe)

Αρκετές σειρές της λίστας είναι αναμενόμενες, το ‘Game of Thrones’, το ‘Walking Dead’ και το ‘Mandalorian’ είναι σίγουρα τέτοιες δηλαδή, είναι άξιο παρατήρησης όμως πως σε μία τηλεοπτική εποχή που χαρακτηρίζεται κυρίως από την επανάσταση του streaming, δύο από τις παραπάνω σειρές έρχονται από το CW.

the 100

Το ‘Flash’ συγκεκριμένα κάνει πολύ καλά νούμερα και από τους θεατές που το παρακολουθούν από την τηλεόρασή τους και από όσους το βλέπουν μέσω του Netflix όπου προβάλλεται, παραμένει η Νο.1 σειρά του δικτύου του δηλαδή, αλλά το ‘The 100’ για παράδειγμα είναι μία από τις σειρές που πάλευε κάθε χρόνο σχεδόν για την περαιτέρω ανανέωσή του, με τη φετινή του σεζόν μάλιστα να είναι η τελευταία. Το CW προφανώς γνωρίζει την πραγματική δημοτικότητα του show, γι’ αυτό και είναι πολύ κοντά στο να δώσει πράσινο φως στον δημιουργό της, Jason Rothenberg, για να αναπτύξει κι άλλο την ιστορία του με τη spin-off σειρά ‘The 100: Second Dawn’.

Γιατί το ‘Παρασκευή και 13’ κατάφερε να γίνει ένα από τα επικερδέστερα slasher franchises στην ιστορία του σινεμά; Ποιο ήταν το ορίτζιναλ τέλος της ταινίας και ποιο είναι το κρυφό μήνυμα πίσω από τη μουσική της; Πώς συνδέεται με τα slashers που ακολούθησαν και τι έχουμε να δηλώσουμε για τα Final Girls του είδους; Αυτά και πολλά περισσότερα στο νέο επεισόδιο του POP για τις Δύσκολες Ώρες!