ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ

Νύχτες Πρεμιέρας: Η τρελή, τρελή οικογένεια των ‘Three Peaks’ και ‘My Happy Family’

Το PopCode παρουσιάζει όλες τις ταινίες του Διαγωνιστικού των Νυχτών Πρεμιέρας. Τρέιλερ, περιγραφές και μπόλικο inside info.

Οι 23ες Νύχτες Πρεμιέρας θα πραγματοποιηθούν από 20 Σεπτεμβρίου ως 1 Οκτωβρίου και το PopCode θα βρίσκεται καθημερινά εκεί για κάλυψη και ως χορηγός βραβείων κοινού.

Κάθε μέρα ως την πρεμιέρα του Φεστιβάλ, θα παρουσιάζουμε όλες τις ταινίες του Διεθνούς Διαγωνιστικού, το οποίο αποτελείται αποκλειστικά από την πρώτη ή δεύτερη σκηνοθετική δουλειά του κάθε ή της κάθε δημιουργού.

Η φετινή επιλογή περιλαμβάνει χιτ από το Σάντανς, βραβευμένες ταινίες σε Κάννες και Βενετία, αλλά και καλά κρυμμένα διαμάντια που πρέπει να ανακαλύψει το κοινό της Αθήνας.

Εμείς κάθε μέρα θα παρουσιάζουμε δύο ταινίες του Διαγωνιστικού με ό,τι χρειάζεται να γνωρίζεις γι’αυτές, αλλά και ένα μικρό κομμάτι backstage πληροφορίας από τους ανθρώπους του Φεστιβάλ.

ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ

Όλη η κάλυψη του Φεστιβάλ

***

Three Peaks / Στις Τρεις Κορυφές

Τι λέει το ωρολόγιο: Ο Άαρον προσκαλεί τη σύντροφό του και τον οκτάχρονο γιο της σε μια εκδρομή στο βουνό, θέλοντας να εδραιώσει στενούς οικογενειακούς δεσμούς. Το άγχος του να κερδίσει την αποδοχή του μικρού πυροδοτεί ένα επικίνδυνο παιχνίδι εξουσίας, το οποίο σύντομα ξεφεύγει από κάθε έλεγχο. Κλείνοντας το μάτι στην «Ανωτέρα Βία» του Ρούμπεν Έστλουντ, οι «Τρεις Κορυφές» εξερευνούν τις περίπλοκες δυναμικές ενός ανθρώπινου τριγώνου πριν εξελιχθούν σε ένα θρίλερ επιβίωσης που κόβει την ανάσα. Πρωταγωνιστούν η Μπερενίς Μπεζό («The Artist») και ο Αλεξάντερ Φέλινγκ («Homeland»).

Τι λέμε εμείς: Well, την προσοχή μας την είχε ήδη από την αναφορά στον Ostlund, πολύ φίλος μας ο Ruben Ostlund. Επίσης ψοφάμε για δυσλειτουργικές οικογενειακές δυναμικές, ειδικά όταν βρίσκονται σε εκδρομή στο βουνό, δηλαδή αν μπορούν όλα να καταστραφούν σε ένα πέπλο έντασης, ας είναι εκεί στα ψηλά. Δες τις φωτό– δεν προετοιμάζουν για μπόλικη ένταση;

Τι λέει ο Κωστής Θεοδοσόπουλος, υπεύθυνος προγράμματος του Φεστιβάλ: Ο Ζήνος Παναγιωτίδης είναι ένας άνθρωπος που έχει συνδέσει το όνομά του με τις Νύχτες Πρεμιέρας και αυτές με την σειρά τους, δεν θα του χαλούσαν ποτέ χατίρι. Γιατί εκτός από ένας εξαιρετικός επαγγελματίας και διορατικός διανομέας, ο Ζήνος σου κλέβει την καρδιά από την πρώτη στιγμή που θα τον γνωρίσεις χάρη στην αστείρευτη ενέργεια που εκπέμπει, την αφοπλιστική του ευγένεια και την ακόρεστη αγάπη του για το σινεμά. Η άλλη μεγάλη του αγάπη (και δική μου) την οποία «όταν βλέπει η καρδιά του χτυπά πιο δυνατά», είναι η Α.Ε.Κ. Και επειδή ο Ζήνος δεν προτιμά τις σχέσεις από απόσταση, το «Στις Τρεις Κορυφές» το οποίο με χαρά μας παραχώρησε, άλλαξε μέρα και ώρα προβολής κυριολεκτικά λίγα λεπτά πριν τυπωθεί το ωρολόγιο πρόγραμμα, έτσι ώστε να του δοθεί η ευκαιρία να παρακολουθήσει από κοντά τον αγώνα της αγαπημένης του ομάδας.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Συνέντευξη με τον Χρυσό Φοίνικα των Καννών

Μy Happy Family / Αγαπημένη μου Οικογένεια

Τι λέει το ωρολόγιο: Μια μέρα μετά τα 52α γενέθλιά της, μια γυναίκα εγκαταλείπει το σπίτι της. Σύζυγο, παιδιά, πεθερικά. Επιχειρεί να ξεκινήσει τη ζωή της από την αρχή, μόνο που η οικογένεια μοιάζει με τον μοναδικό ακλόνητο δεσμό από τον οποίο δεν μπορεί κανείς να ξεφύγει. Λογική και συναίσθημα, παλιό και καινούργιο, γίνονται συνδαιτυμόνες σε ένα αφοπλιστικά ειλικρινές και γλυκόπικρο δράμα γεμάτο ανθρωπιά και ευεργετικές ενέσεις χιούμορ.

Τι λέμε εμείς: Εμείς στηρίζουμε το ότι ποτέ δεν είναι αργά να αμφισβητήσεις τα πάντα και να προσπαθήσεις να αποδράσεις από ό,τι σε κρατά πίσω. Στα 52; Στα 52.

Τι λέει ο Κωστής Θεοδοσόπουλος, υπεύθυνος προγράμματος του Φεστιβάλ: Έχει κερδίσει διψήφιο αριθμό βραβείων στην -μέχρι στιγμής- ξέφρενη φεστιβαλική του πορεία και επισκέπτεται την Αθήνα για να προσθέσει ένα ακόμη στη συλλογή του. Το «Αγαπημένη μου Οικογένεια», με τον απολαυστικά ειρωνικό τίτλο, είναι ένα φιλμ που εγγυημένα θα έβρισκε διανομή στις ελληνικές αίθουσες, μόνο που το Netflix φρόντισε να εξασφαλίσει τα διακαιώματά του πολύ νωρίς, για την ακρίβεια από την παγκόσμια πρεμιέρα του στο Σάντανς.

*Οι 23ες Νύχτες Πρεμιέρας θα πραγματοποιηθούν 20 Σεπτεμβρίου ως 1 Οκτωβρίου.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Τα εφηβικά άγχη των ‘Ava’ και ‘Beach Rats’