ΜΟΥΣΙΚΗ

Ο Αδάμ Τσαρούχης ένιωσε κάποτε την ανάγκη να φτιάξει δική του μουσική

Μετά από μία σειρά επιτυχημένων εμφανίσεων σε σκηνές της Αθήνας επιστρέφει με έναν πλήρως ανανεωμένο πρόγραμμα.

Γιος τραγουδιστή και μουσικού, ο Αδάμ Τσαρούχης είχε από πολύ νωρίς τη μουσική στο πατρικό του. Ήταν σαν να έπιασε το νήμα από εκεί και να συνέχισε με τη δική του σημαντική πορεία στον χώρο. Εξάλλου αν δει κανείς το βιογραφικό θα δει πρώτα από όλα εντυπιωσιακές σπουδές στον χώρο της μουσικής.

Το «Σαν Ταινία» βγήκε το 2015 και αποτέλεσε τον πρώτο του δίσκο με σημαντικές συνεργασίες, όπως με την Ανδριάνα Μπάμπαλη. Πρόσφατα κυκλοφόρησε και από την Walnut Entertainment το τραγούδι με τίτλο «Αισθήματά μου» σε στίχους και μουσική της Πέννυς Μπαλτατζή.

Έπειτα από σειρά παραστάσεων σε σκηνές της Αθήνας, που τον έκαναν ιδιαίτερα αγαπητό, ο Αδάμ Τσαρούχης έρχεται με ένα ανανεωμένο πρόγραμμα στον Σταυρό του Νότου Plus. Θα μας παρουσιάσει τραγούδια από τις προσωπικές του εργασίες, αλλά και επιλογές από το Juke Box των ακουσμάτων του από την τζαζ και ποπ σκηνή και τραγούδια όπως το «Ζήτα μου ό,τι θες» αλλά και τη «Μπόσα Νόβα του Ησαΐα» του Φοίβου Δεληβοριά και το «Just walk Away» της Celine Dion, προσαρμοσμένα στον αναγνωρίσιμο vintage ήχο που δίνει πάντα στις διασκευές του.

– Πώς ήρθε η πρώτη σου ενασχόληση με την τζαζ μουσική;

Από μικρό παιδί άκουγα και λάτρευα την ξένη μουσική. Τα πρώτα μου ακούσματα ήταν καθαρά ποπ μουσική και καλλιτέχνες τύπου George Michael , Whitney Houston , Stevie Wonder που είναι και ειδωλά μου. Στην συνέχεια αγάπησα τη soul μουσική και εξερευνόντας το είδος αυτό γνώρισα που την τζαζ που την λάτρεψά. Είμαι ένα κράμα όλων αυτών τον ακουσμάτων.

– Ποιο ήταν το πρώτο άλμπουμ που αγόρασες μόνος σου με τα δικά σου λεφτά;

Οι πρώτοι δίσκοι που αγόρασα είναι το ”Song in the The Key of life” του Stevie Wonder και το ”Im your baby tonight” από την Whitney Houston.

– Πότε ξεκίνησες να φτιάχνεις τη δική σου μουσική;

Το 2012 πήρα την απόφαση να κάνω δική μου μουσική. Ήταν μια εσωτερική ανάγκη να αφήσω το δικό μου αποτύπωμα. Να εκφράσω αυτά που αγαπώ και τον δικό μου κόσμο. Το 2013 έκανα την πρώτη μου διασκευή ”Μια αγάπη για το καλοκαίρι” και το 2015 τον πρώτο προσωπικό δίσκο με τίτλο ” Σαν Ταινία”.

– Είναι τελικά τόσο άσχετες μεταξύ τους η τζαζ και η ποπ μουσική;

Δεν νομίζω ότι είναι τόσο άσχετες μεταξύ τους πάντως έγω αγαπάω σίγουρα και τα δύο.

– Υπάρχει μία διασκευή που θα ήθελες να κάνεις αλλά ακόμη δεν τολμάς;

Μου αρέσει πολύ να κάνω και δικά μου τραγούδια αλλά και διασκευές. Θέλω να κάνω έναν δίσκο με ξένα τραγούδια διασκευές. Το πλάνο μου είναι από την νέα χρονιά να κυκλοφορήσω ένα νέο ελληνικό τραγούδι με τίτλο ”Τόσο Πολύ” και θα ετοιμάσω δύο δίσκο έναν αγγλόφωνο με διασκευές και νέο υλικό και έναν ελληνικό δίσκο με πρωτότυπο υλικό. 

– Tι να περιμένει όποιος έρθει να σε ακούσει στον Σταυρό του Νότου;

Είμαι πολύ χαρούμενος για αυτή την εμφάνιση. Θα έχω πέντε υπέροχος μουσικούς. Και θα είναι ένα πρόγραμμα με επιλογές από ξένη και Ελληνική δισκογραφία. 

Τραγούδια όπως ”Ζήτα ό,τι θές” , ”Ιt’s a wonderful life” , ”Μπόσα Νόβα του Ισαία” καθώς και τραγούδια από την προσωπική μου δισκογραφία.