Netflix / AMC
NETFLIX

Ο Bob Odenkirk αποχαιρετά τον Saul Goodman και όλοι το Better Call Saul

«Θα μπορούσατε να μας “μισήσετε” που απλώς προσπαθήσαμε να κάνουμε μία σειρά», ανέφερε μεταξύ άλλων ο ηθοποιός σε βίντεο που ανέβασε στο Twitter.

Είναι σπάνιο, εξαιρετικά σπάνιο, να γεννηθεί μία επιτυχημένη σειρά μέσα από μία σειρά-φαινόμενο, όπως υπήρξε το Breaking Bad. Κι όμως, το Better Call Saul, που ακολούθησε και αποτέλεσε το spin-off και prequel, το πέτυχε με τον πλέον θριαμβευτικό τρόπο. Δεν γνώρισε απλά την επιτυχία, αλλά μόλις πέρασε στην ιστορία ως μία από τις καλύτερες σειρές όλων των εποχών. Για κάποιους μάλιστα είναι ακόμα καλύτερη από τον πρόγονό της.

Μετά από επτά χρόνια, έξι σεζόν και 63 επεισόδια, το Better Call Saul του δικτύου AMC έριξε αυλαία με το τελευταίο επεισόδιο, που φέρει τον τίτλο “Saul Gone” να προβάλλεται ήδη από χθες, Τρίτη 16 Αυγούστου στο ελληνικό Netflix.

Αναμφίβολα, τα credits της επιτυχίας ανήκουν στους δημιουργούς Vince Gilligan και Peter Gould, στη σκηνοθετική και σεναριακή μαεστρία τους, αλλά και στους αξέχαστους, καλογραμμένους με ρεαλιστική ματιά χαρακτήρες (Kim Waxler ήσουν μοναδική).

Προεξάρχοντας, ο Saul Goodman ή Jimmy McGill ή Gene Takavic, που υποδύθηκε ο φοβερός και τρομερός Bob Odenkirk. Ένας μικροδικηγόρος που αναζητά το πεπρωμένο του και προσπαθεί να τα βγάλει πέρα, όχι πάντα με τον πιο ορθόδοξο και νομοταγή τρόπο.

Από το 2015 μέχρι σήμερα, ακολουθήσαμε τη μεταμόρφωσή του από Jimmy σε Saul, με την ιστορία να ξεκινά έξι χρόνια πριν γνωρίσει τον Walter White του Breaking Bad.

Το αντίο του Bob Odenkirk

«Όλοι με ρωτούσαν πώς νιώθω που αποχαιρετώ τον Saul Goodman και το Better Call Saul. Δεν είμαι καλός στο να απαντήσω σε αυτή την ερώτηση, γιατί ειλικρινά είναι δύσκολο να κοιτάξω πολύ προσεκτικά αυτή την εμπειρία και ακόμη πιο δύσκολο αυτόν τον χαρακτήρα. Είναι πάρα πολλά τα κινούμενα μέρη και ταιριάζουν πολύ όμορφα μεταξύ τους και παραμένει μυστήριο το πώς συνέβη», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Bob Odenkirk σε βίντεο που ανέβασε στο Twitter, θέλοντας να αποτίσει ένα μίνι φόρο τιμής στον τηλεοπτικό του ήρωα που αγαπήθηκε πολύ από εκατομμύρια θεατές. 

«Σας ευχαριστούμε που μας δώσατε αυτή την ευκαιρία, γιατί βγήκαμε ίσως από το πιο αγαπημένο σόου πολλών ανθρώπων και θα μπορούσατε να μας “μισήσετε” που απλώς προσπαθήσαμε να κάνουμε μία σειρά, αλλά μας δόθηκε η ευκαιρία και ελπίζουμε ότι την αξιοποιήσαμε στο έπακρο», πρόσθεσε.

Ευχαρίστησε επίσης με θέρμη τον Vince Gilligan για όλα αυτά που του έχει προσφέρει, τονίζοντας πως δεν έκανε και «τίποτα» για να το αξίζει όλο αυτό.

«To Better Call Saul ήταν μία εσωστρεφής, ιδιότυπη ιστορία ενός πολύ ξεχωριστού άντρα. Ίσως κάπως αργή ορισμένες στιγμές, αλλά στο τέλος, με την κατάλληλη προσοχή, καταλάβαινες ότι αφορούσε πολύ μεγάλα πράγματα για την ψυχοσύνθεση του ανθρώπου», κατέληξε.

Θυμίζουμε ότι ο Bob Odenkirk είχε υποστεί καρδιακό επεισόδιο κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της 6ης και τελευταίας σεζόν.

Το χειροκρότημα του κοινού για το μεγαλειώδες φινάλε του Better Call Saul

Συγκριτικά με άλλες επιτυχημένες σειρές, που έχουμε δει και έχουν απογοητεύσει την πλειοψηφία του κοινού με το τέλος τους, το Better Call Saul δεν γέννησε αρνητικά συναισθήματα σε κανέναν. Όλοι μιλούσαν για το καλύτερο δυνατό φινάλε. 

Μετά την προβολή του τελευταίου επεισοδίου, οι αντιδράσεις των θεατών στο Twitter ήταν αποθεωτικές για τη σειρά που έκλεισε έναν κύκλο 14 ετών από την προβολή του πιλότου του Breaking Bad πίσω στο 2008.

Κυρίως όμως για το γεγονός ότι ένα δραματικό roller-coaster συναισθημάτων σαν αυτό του Better Call Saul πολύ δύσκολα θα ξαναδούμε στις οθόνες μας.