ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

O Brad Pitt μιλάει για το “World War Z”

Με αφορμή την κυκλοφορία της επικής ζόμπι ταινίας "World War Z" σε DVD (και του "Συνήγορου" στις αίθουσες) το ΟΝΕΜΑΝ εξασφάλισε αποκλειστική συνέντευξη του μεγάλου σταρ.

Στο “World War Z”, την επική ζόμπι περιπέτεια που αποτέλεσε την έκπληξη της χρονιάς στα σινεμά, ο Μπραντ Πιτ παίζει έναν άντρα που προσπαθεί να σώσει τον εαυτό του αλλά και την οικογένειά σου εν μέσω Αποκάλυψης. Αυτή η αγωνία είναι κάτι με το οποίο ο ηθοποιός μπορεί εύκολα να συνδεθεί, όσο ακραίο κι αν είναι το περιτύλιγμα φαντασίας και τρόμου, μας λέει.

Στην περιπέτεια, για την οποία είχαμε μιλήσει στο ΟΝΕΜΑΝ, ο πρώην ερευνητής των Ηνωμένων Εθνών Γκέρι Λέιν (Mπραντ Πιτ) βρίσκεται αντιμέτωπος με το χρόνο προσπαθώντας να σώσει τόσο την οικογένειά του όσο και τον κόσμο από μια πανδημία, η οποία απειλεί να καταστρέψει κυβερνήσεις αλλά και την ίδια την ανθρωπότητα. Στο κέντρο του χάους, ο μεγάλος σταρ (τον οποίον αληθινά θαυμάζουμε) καλείται να βρει στοιχεία ανθρώπινα για να μεταδώσει κάτι αληθινά δραματικό. Δεν το λες και εύκολο.

Γενικότερα διανύουμε Βδομάδα Πιτ, καθώς βγαίνει σε λίγες μέρες στις αίθουσες και ο “Συνήγορος”, η νέα ταινία των Ρίντλεϊ Σκοτ-Κόρμακ ΜακΚάρθι, για τις σκοτεινές πλευρές ενός κόσμου στον οποίο εισέρχεται ένας δικηγόρος για να καθαρίσει κάποια εύκολα χρήματα. Ο Πιτ συμπρωταγωνιστεί εδώ με Μάικλ Φασμπέντερ, Πενέλοπε Κρουζ, Κάμερον Ντίαζ και Χαβιέ Μπαρδέμ. Χαμός.

Το ΟΝΕΜΑΝ εξασφάλισε ένα αποκλειστικό Q&A του Μπραντ Πιτ:

H εταιρεία παραγωγής σου, Plan B, πήρε τα δικαιώματα του βιβλίου “World War Z” του Μαξ Μπρους το 2007. Τι κέρδισε το ενδιαφέρον σου στο βιβλίο;

Με ιντρίγκαραν αυτά που ο Μαξ εξερευνούσε στο βιβλίο. Βρήκαμε πως υπήρχε κάτι πολύ περισσότερο από μια απλή ταινία με ζόμπι. Βρήκαμε αυτή την Αποκάλυψη. Αυτή την πανδημία των ζόμπι.

Με την επιτυχία της σειράς “Walking Dead” και άλλων ταινιών με ζόμπι, όπως και παιχνιδιών και βιβλίων, είναι λες και ο κόσμος όντως ζει μια πανδημία με ζόμπι. Είναι ξανά δημοφιλές όπως πριν δεκαετίες, με τον Τζορτζ Ρομέρο.

Ναι. Πριν 4 χρόνια δεν ήξερα τίποτα για ζόμπι. Τώρα είμαι ειδήμων! Στα ’70s, όταν ήταν τόσο δημοφιλή, ήταν μια εποχή μεγάλων αλλαγών στην κοινωνία. Και σήμερα αυτό συμβαίνει ξανά. Νομίζω πως αυτό συνδέεται με την έλξη που ασκεί το είδος στο κοινό.

Συχνά είναι δύσκολο να μεταφέρει ένα βιβλίο στο σινεμά και αυτό πρέπει να είναι μια από αυτές τις περιπτώσεις. Έχεις όλα τα εφέ και τις σκηνές δράσης, αλλά έχεις και δράση που μεταφέρεται σε τόσες χώρες του κόσμου. Κι εσύ είχες και τις ευθύνες του παραγωγού.

Το πρώτο μας πρόβλημα ήταν ‘πώς μπορούμε να αποκωδικοποιήσουμε αυτό το βιβλίο;’ Ταξιδεύει όλη την υφήλιο. Και το δεύτερο ήταν ‘πώς επαναπροσεγγίζουμε τα ζόμπι;’ Πώς δηλαδή ξεκινάμε ξανά μια τέτοια ιστορία όταν πρόκειται για ένα πεδίο που έχει γίνει ξανά και ξανά; Όταν δεις την ταινία, φαίνεται η απάντησή μας σε αυτό. Ελπίζω να διασκεδάσει και το κοινό, και τα παιδιά μου. Τα παιδιά μου θα το λατρέψουν!

Οι περισσότερες ταινίες σου είναι για ενήλικο κοινό, αλλά τα παιδιά σου θα δουν το “World War Z”;

Ναι, ήθελα να κάνω μια ταινία που οι γιοι μου θα μπορούν να δουν πριν μεγαλώσουν. Και όπως θα διαπιστώσετε, ξεφύγαμε λίγο. (γελάει)

Όταν γυρίζεις μια ταινία σαν το “World War Z”, αυτό απαιτεί όπως ανέφερες πολλά ταξίδια λόγω των διαφορετικών τοποθεσιών. Πώς αντιμετωπίζεις το να είσαι μακριά από την οικογένειά σου;

Είμαστε τυχεροί. Τις περισσότερες φορές ταξιδεύουμε μαζί. Συνηθίζεις το χάος όταν πρέπει να ταξιδέψεις σε όλο τον κόσμο. Και προσπαθούμε να μετατρέπουμε τα πάντα σε μια περιπέτεια. Αλλά όταν πρέπει να ταξιδέψω μόνος, πάντα θέλω να επιστρέφω όσο το συντομότερο στην οικογένειά μου. Μου λείπουν πολύ όταν ταξιδεύω.

Είσαι ένας από τους μεγαλύτερους σταρ στον κόσμο. Αγαπούσες πάντα τις ταινίες;

Ναι, πάντα. Όταν ήμουν μικρός έμπαινα κρυφά στο σινεμά της περιοχής μου. Μου άρεσε γιατί μεταφερόμουν σε έναν διαφορετικό κόσμο. Ακόμα γι’αυτό μου αρέσει, υποθέτω. Λατρεύω να εξερευνώ κόσμους όπως αυτόν στο “World War Z”.

Κάποτε είπες πως οτιδήποτε κάνεις είναι προσωπικό. Υπάρχει κομμάτι του αληθινού Μπραντ Πιτ μέσα σε αυτή την ταινία;

Οπωσδήποτε. Προφανώς τα πάντα σε αυτή την ταινία είναι λίγο υπερβολικά, αλλά ο φόβος ενός γονιού, να χάσει την οικογένειά του; Αυτό είναι αληθινό. Αυτό είναι κάτι με το οποίό νομίζω όλοι μπορούν να συνδεθούν.

*To “World War Z” κυκλοφορεί σε DVD. O “Συνήγορος” βγαίνει στις αίθουσες 21 Νοεμβρίου από την ODEON.