Nickos Myrtou
ΣΤΑ ΓΡΗΓΟΡΑ

Ο Δημήτρης Δημόπουλος θέλει να δει τη Χαρά Βέρρα σε μιούζικαλ

Ένας απ' τους πιο ταλαντούχους Έλληνες κωμικούς απάντησε σε 12 σύντομες και μάλλον αναπάντεχες ερωτήσεις.

Ο Δημήτρης Δημόπουλος, μια εβδομάδα πριν την επιστροφή του στη σκηνή -μετά την ΑΠΟΛΥΤΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ που προκάλεσε στον χώρο του stand up ο κορονοϊός- δέχθηκε να μας μιλήσει για όλους και για όλα!

Ψέματα. Για μερικά μόνο πράγματα και πολύ συγκεκριμένα.

Του απευθύναμε δώδεκα ερωτήσεις, σύντομες και απότομες, σχετικές και άσχετες με την παράστασή ‘Καφρόκρεμα’, που εδώ και έναν χρόνο -σχεδόν- παρουσιάζει με μεγάλη επιτυχία.

Και αυτά είναι όσα μας απάντησε:

Έχεις μεταφράσει για την Εθνική Λυρική Σκηνή δύο μιούζικαλ και μία οπερέτα. Ποιους τρεις τραγουδιστές πανηγυριών θα ήθελες να είχες δει ως πρωταγωνιστές στο κάθε ένα.

Νομίζεις πως ξέρω τόσους τραγουδιστές πανηγυριών για να κάνω τέτοιο κάστινγκ;! Μόνο τη Γωγώ Τσαμπά ξέρω, που ασυζητητί θα πρωταγωνιστούσε στο ‘Ωραία μου Κυρία’. Μισό, να γκουγκλάρω, να δω τι παίζει… Λοιπόν, είδα, άκουσα, και δίνω το ρόλο της Ροζαλίντα από τη ‘Νυχτερίδα’ στη Χαρά Βέρρα και τον αντρικό πρωταγωνιστικό από το ‘Once’ που είναι κιθαρίστας στον Άρη Μουγκόπετρο, επειδή παίζει κλαρίνο. Κάντε εσείς τώρα έρευνα για να δείτε τα έργα.

Δημήτρης Δημόπουλος σταντ απ κωμικός Nickos Myrtou

Ποιο είναι το πιο παράξενο αντικείμενο που έχει ξεχάσει κάποιος σε παράστασή σου;

Είπαμε, κάνουμε τα πάντα στο σταντ-απ, δεν καθαρίζουμε όμως και τους χώρους που παίζουμε μετά οι ίδιοι. Πάντως εγώ έχω ξεχάσει σε περιοδεία ένα μικρόφωνο πέτου, τρία παγούρια και μια φορά τη βαλίτσα μου στο ΚΤΕΛ που έτρεχα να προλάβω να μπω στο πλοίο για Κέρκυρα.

Έκανες πρώτη φορά stand-up το 1996. Τι λείπει σήμερα από εκείνα τα χρόνια και τι είναι καλύτερο τώρα πια;

Λείπει η αίσθηση του αγνώστου, πραγματικά ανακαλύπταμε τι είναι το σταντ-απ μαζί με το κοινό (ενίοτε και στις πλάτες του). Το καλύτερο τώρα είναι που οι νεότεροι κωμικοί και το κοινό ξέρουν τι είναι το σταντ-απ, σπάνια θα μου πει κάποιος όταν του πω τι κάνω “α, δηλαδή φοράς περούκες και λες ανέκδοτα;”…

To 1996 επίσης στην τηλεόραση παιζόταν το ‘Ντόλτσε Βίτα’ και το ‘Εκείνες κι Εγώ’. Ποιο απ’ τα δύο προτιμούσες και γιατί; 

Ανάμεσα σε δυο σειρές, όπου στη μία είχαμε μια χήρα να διεκδικεί το δικαίωμα στον έρωτα και στην άλλη είχαμε έναν λιγούρη παρωχημένων αντιλήψεων, εννοείται δαγκωτό “Χριστίιιινα”!

Ποιο θα ήταν το hip hop όνομά σου;

Χα! Είχα ολόκληρο κείμενο κάποτε, το 2004, όπου έκανα έναν χιπχοπά που προσπαθεί να μπει σε ριάλιτι τραγουδιού και το όνομα του ήταν μέχρι πολύ πρόσφατα ο λογαριασμός μου στα σόσιαλ: @djimDjim (προφέρεται: τζιμ-Τζιμ, επειδή ΔΗΜήτρης ΔΗΜόπουλος). Πλέον έχω πάει στο πιο σοβαρό @dimitdimop, γιατί βλέπεις έχω τόσο κοινότοπο ονοματεπώνυμο που όλο κάποιος το προλαβαίνει.

Δημήτρης Δημόπουλος σταντ απ κωμικός Nickos Myrtou

Δεν κάνεις λογοπαίγνια επί σκηνής και όμως η παράστασή σου λέγεται ‘Καφρόκρεμα’. Όσους έρθουν για να ακούσουν λογοπαίγνια με τι μούτρα θα τους αντικρίσεις;

Το καταλαβαίνουμε όλοι πως με το φως στη σκηνή να πέφτει πάνω σου, δεν αντικρίζεις εσύ τον κόσμο, αλλά ο κόσμος εσένα, έτσι;

Σε κάποιον που είναι άσχετος με το ελληνικό stand-up, ποιες πέντε παραστάσεις που βρίσκονται στο YouTube θα του πρότεινες να δει;

Τι εννοείς “ποιες πέντε”, όλες να κάτσει να τις δει, μήπως θα τις πληρώσει, τζάμπα είναι! Και μετά να επιλέξει τέσσερις κωμικούς που του άρεσαν για να τους στηρίξει, και έναν που δεν του άρεσε για να έχει σφαιρική άποψη. Να ξέρετε, η κάμερα προσθέτει κιλά και αφαιρεί από τη ζωντάνια του σταντ-απ.

Μετά από τόσα χρόνια στον χώρο, ποια θα έλεγες ότι είναι τα τρία θέματα για τα οποία γράφεις πιο συχνά κείμενα;

Για τη γλώσσα, τα οικονομικά και την αδικία στον κόσμο.

Ποιο ήταν το πιο κακό αστείο που έγραψες κατά τη διάρκεια της καραντίνας; Κάτι που να ντράπηκες με το που το έγραψες, να το έσβησες αμέσως.

Στην καραντίνα δεν έγραψα ούτε ένα αστείο! Μετέφρασα όμως ένα θεατρικό από τα γερμανικά για 4 ηθοποιούς, 2 άντρες και 2 γυναίκες, είναι κωμωδία, όποιος ενδιαφέρεται με βρίσκει στο @dimitdimop.

Δημήτρης Δημόπουλος σταντ απ κωμικός Nickos Myrtou

Σε εκείνον που θα γυρίσει σπίτι του μετά την ‘Καφρόκρεμα’, τι του προτείνεις να δει; Ταινία, σειρά, οτιδήποτε. Τι θα ταίριαζε;

Συγγνώμη, γύρισε από έξοδο σε παράσταση, και θα βάλει να δει στο καπάκι κάτι άλλο;! Σχεδόν προσβάλλομαι, ας είναι όμως, ας βάλει να δει προηγούμενες δουλειές μου, υπάρχουν ονλάιν και σταντ-απ που έχω κάνει, και όπερες που έχω γράψει, και παραστάσεις που έχω παίξει.

Έχεις πάρει μέρος και σε παιδικές παραστάσεις. Ποια είναι η ωραιότερη σου ανάμνηση;

Η ωραιότερη μου ανάμνηση ήταν στις πρόβες για το μιούζικαλ του Νίκου Κυπουργού ‘Σιωπή, ο βασιλιάς ακούει’ όταν κάναμε την πρώτη μας πρόβα με την ορχήστρα. Κάποιος με τράβηξε και φωτογραφία και είμαι με ένα χαμόγελο τόσο πλατύ που φαίνονται οι φρονιμίτες μου.

Και ποια η χειρότερη;

Όταν σε μια περιοδεία συνειδητοποίησα πόσα λεφτά βγάζουν ορισμένοι στις πλάτες των ηθοποιών και των τεχνικών. Ντροπή σας!

Καφρόκρεμα – καλοκαιρινή περιοδεία 2020:

20/7 Πειραιάς, Cine Βοτσαλάκια

26/7 Άγιος Νικόλαος, Arodo Coffee Beer & More

27/7 Ηράκλειο, Θέατρο Τεχνόπολις

28/7 Ρέθυμνο, Θέατρο Μυθωδία

03/8 Αθήνα, Cine Άνεσις

Προπώληση: Viva.gr