ΣΙΝΕΜΑ

O Doug Liman αφήνει τον ‘Gambit’ για την ‘Justice League Dark’

Το κινηματογραφικό σύμπαν της DC μόλις απέκτησε έναν δυνατό παίκτη.

Με το γεφύρι της Άρτας αρχίζει να μοιάζει το ‘Gambit’ της Fox, ακόμα κι αν ο Channing Tatum δεν έχει εγκαταλείψει το πλοίο.

Μετά τον σκηνοθέτη του ‘Rise of the Planet of the Apes’ Rupert Wyatt, που άφησε τον δημοφιλή χαρακτήρα των X-Men γιατί τον έπιασε φόβος μήπως και δεν αποδώσει τα μέγιστα, τώρα και ο Doug Liman του φοβερού sci-fi χιτ του προπέρσινου καλοκαιριού ‘Edge of Tomorrow’ φεύγει γι’ άλλους ήρωες κι άλλη εταιρεία.

H Justice League Dark όπως ονομάζεται η άλλη πλευρά του νομίσματος της Justice League, με τους χαρακτήρες που την απαρτίζουν στα κόμικ να κινούνται μεταξύ ήρωα και αντι-ήρωα, όπως για παράδειγμα ο John Constantine και το Swamp Thing, ή αλλιώς ‘Dark Universe’ όπως θα λέγεται η ταινία όταν θα κυκλοφορήσει στις αίθουσες, έχει πλέον τον Liman στην καρέκλα του σκηνοθέτη.

Αρχικά, το πρότζεκτ ήταν στα χέρια του Guillermo Del Toro για τη σκηνοθεσία και το σενάριο, αλλά διαφορετικές υποχρεώσεις τον ανάγκασαν να μείνει τελικά μόνο στην παραγωγή. Με τον Liman να έχει την ικανότητα να κάνει μία ταινία διασκεδαστική και ευχάριστη, διατηρώντας ταυτόχρονα μία δόση μελαγχολίας που δίνει βάρος στην πλοκή και τους χαρακτήρες, η Warner Bros. φαίνεται πως βρήκε τον ιδανικό αντικαταστάτη.

Το σενάριο του Del Toro δουλεύεται από τον Michael Gilio που είχε κερδίσει τους κριτικούς όταν είχε γράψει και σκηνοθετήσει το ‘Kwik Stop’, ενώ στην παραγωγή βρίσκεται και ο Scott Rudin του ενός Όσκαρ για το ‘No Country for Old Men’ και των πέντε ακόμη υποψηφιοτήτων τα 13 τελευταία χρόνια. Αν δεν είναι δυνατή αυτή η ομάδα, δεν ξέρουμε ποια θα μπορούσε να είναι. DC, σε έχουμε στη σκέψη μας (#ΓιαΤηJusticeLeagueDarkΡεΓαμωτο).

Σε άλλα υπερηρωικά νέα, ο Don Harmon των ‘Community’ και ‘Rick and Morty’ θα πάρει μέρος στα reshoots που θα γίνουν για τον Doctor Strange πριν την κυκλοφορία της ταινίας τον Νοέμβριο. Απ’ όσο μπορούμε να καταλάβουμε από τις λιγοστές πληροφορίες που έχουμε, ο δημιουργός θα γράψει κάποιες σκηνές για να δώσει λίγο χιούμορ στο πνευματικό ταξίδι του Stephen Strange, που μέχρι στιγμής φαίνεται πολύ διαφορετικό από αυτά που έχουμε συνηθίσει από τη Marvel.

Λόγοι ανησυχίας δε συντρέχουν προς το παρόν, αφ’ ενός γιατί η Marvel συνηθίζει τα reshoots σχεδόν για κάθε της ταινία και αφ’ ετέρου γιατί η πρώτη επιλογή κωμικών σεναριογράφων από το στούντιο, βλέπε αδερφών Russo και βλέπε ‘Arrested Development’, βγήκε σε κάτι παραπάνω από καλό.