ENTERTAINMENT

Ο δρόμος προς το stage είναι στρωμένος

Σε μια εποχή που οι καλλιτέχνες μπορούν να αναδειχθούν μέσα σε λίγους μήνες, το Amita Motion Positive Group προσφέρει μια ολοκληρωμένη επαγγελματική εμπειρία σε 5 νέους τραγουδιστές και συγκροτήματα και δίνει στο κοινό τη δύναμη να επιλέξει το νικητή.

Θυμάμαι να διαβάζω δεκάδες συνεντεύξεις καλλιτεχνών τα τελευταία χρόνια και να έχουν όλοι μια κοινή συνισταμένη. Τουλάχιστον εκείνοι που δεν αναδείχθηκαν τη δεκαετία των 00s αλλά έζησαν το απόγειό τους λίγο νωρίτερα. Όλοι μιλούσαν για τις πολύχρονες προσπάθειες που έκαναν για να φτάσει έστω μία δισκογραφική να ακούσει το demo τους.

Βλέπεις υπήρχε από πολύ παλιά το σκεπτικό της μπάντας ή του τραγουδιστή που ξεκινούν από ένα λερωμένο υπόγειο, από ένα live σε μία επαρχιακή πόλη ή μία τυχαία συνάντηση με κάποιον της μουσικής βιομηχανίας που προσφέρθηκε να βοηθήσει. Και με αυτό μεγάλωσαν όλοι όσοι ήταν πρώτα ονόματα την προηγούμενη δεκαετία.

Ξέρεις πολύ καλά όμως ότι τα πράγματα άλλαξαν τα τελευταία 10 χρόνια. Με δημιουργικά projects με ουσία όπως το Amita Motion Positive Group, με διαγωνισμούς αλλά και reality talent shows, η ελληνική μουσική βιομηχανία γέννησε πολλούς τραγουδιστές, τραγουδίστριες και μπάντες που έφτασαν στο σαλόνι, το ραδιόφωνο και τις συναυλίες μας.

 

Ο πόλεμος των υποστηρικτών της παραδοσιακής ανέλιξης στο θέμα τραγουδιού προς τη νέα αυτή γενιά ήταν ανελέητος. Αλλά πόσοι άραγε πέρασαν και δεν ακούμπησαν τη δεκαετία του 90; Πόσοι έφτασαν σε στούντιο και κόπηκαν εκεί πριν καν τους ακούσουμε; Η διαφορά πλέον είναι ότι το ποιος θα γίνει πρώτο όνομα εξαρτάται και από το κοινό. Καλόγουστο, κακόγουστο, αλλά κοινό. Με ψηφοφορίες, like, ακόμα και δια βοής, το κοινό έχει πλέον δύναμη να ανεβάσει και να κατεβάσει καλλιτέχνες.

Πού είναι λοιπόν το κακό στην όλη ιστορία; Τι είναι αυτό το οποίο έχει πάει στραβά και ενοχλεί τόσο πολύ; Γιατί εγώ βλέπω, ανάμεσα σε μερικές πολύ κακές προσπάθειες και μερικά πολύ κακά talent shows τα οποία όμως έχουμε τη δύναμη να βάλουμε στην άκρη, να υπάρχουν και μερικά project που βοηθούν πραγματικά τον κόσμο να αναδείξει το ταλέντο του.

 

Μπορεί να μην συμφωνείς καν με όλα αυτά. Μπορεί να μην σου αρέσει το στιλ μουσικής που όλα αυτά τα project προωθούν. Γιατί οκ, δεν θα βγουν Μάλαμες και Χαρούληδες από τέτοια project. Αλλά έχουν βγει πολλά ονόματα που τώρα μόνο και μόνο στο άκουσμα του ονόματός τους τα πιτσιρίκια των 15 και των 18 παραληρούν. Εκτός κι αν θεωρείς ότι ο καλύτερος κριτής είναι η δική μας γερασμένη γενιά.

Υπάρχουν δύο τρόποι να δημιουργήσεις ταλέντα the new way. Ο λάθος και ο σωστός. Ένας από τους σωστούς θα τον διαβάσεις παρακάτω.

Τι κάνει φέτος το Amita Motion Positive Group;

 

Πέντε καλλιτέχνες – οι Μeλisses, οι Playmen, ο Stan, οι Vegas και o Μηδενιστής – μπήκαν πριν λίγο καιρό στην αναζήτηση νέων μουσικών ταλέντων. Για να δημιουργήσουν πέντε ξεχωριστά μουσικά projects με τελικό στόχο την ανάδειξη ενός νέου καλλιτέχνη ή συγκροτήματος.

 

Ο ρόλος τους; Αυτός του μουσικού παραγωγού.

 

Είναι μουσικοί παραγωγοί στην καθημερινότητά τους; Όχι. Άλλα έχουν πολύ μεγάλη εμπειρία στο πώς κινείται η αγορά και τι απαιτείται για να πρωταγωνιστήσεις. Στοιχεία που μόνο ένας ήδη επιτυχημένος καλλιτέχνης μπορεί να δώσει.

 

Τα ταλέντα έχουν ήδη επιλεγεί και έχουν δημιουργηθεί τα Positive Groups. Και οι καλλιτέχνες μαζί με τα ταλέντα είναι στη φάση που δημιουργούν το δικό τους τραγούδι. Βλέπεις το ουσιαστικό έπαθλο για κάθε ταλέντο είναι όλη αυτή η διαδικασία από την οποία περνάνε τόσον καιρό. Γνωρίζουν από κοντά ποια είναι η διαδικασία της δημιουργίας και τι απαιτείται για να φτάσει ένα τραγούδι στα αυτιά του κοινού.

 

Για όσους δεν το ‘χουν με το τραγούδι, η Amita Motion δίνει το δικαίωμα της κρίσης. Ως fan καθορίζεις την πορεία του αγαπημένου σου positive group στηρίζοντάς το στα social media και λαμβάνοντας μέρος στις αποφάσεις του μουσικού παραγωγού του,  με δικό σου στόχο να μαζέψεις όσα περισσότερα positive points μπορείς.

 

Νικητήριο Positive Group θα αναδειχτεί εκείνο που έχει καταφέρει να συγκεντρώσει τους περισσότερους fans και τη θετική απόφαση της κριτικής επιτροπής. Η Amita Motion προσφερει μια πολύτιμη επαγγελματική ευκαιρία κάθως το νικητήριο positive group θα έχει την ευκαιρία να κερδίσει ένα συμβόλαιο με δίσκογραφικη εταιρεία για την παραγωγή και προώθηση του δικού του cd single. Επιπλέον, θα έχει την ευκαιρία να εμφανιστεί ζωντανά στη συναυλία-θεσμό της Ημέρας Θετικής Ενέργειας. Η συναυλία της Ημέρας Θετικής Ενέργειας θα πραγματοποιηθεί στις 13 Σεπτεμβρίου στο Τείχος των Εθνών στο ΟΑΚΑ.

Νικητής fan του διαγωνισμού θα αναδειχτεί εκείνος που έχει καταφέρει να συγκεντρώσει τα περισσότερα positive points και θα κερδίσει εξάμηνο συμβόλαιο εργασίας στην ομάδα παραγωγής και προώθησης του νικητήριου Positive Group που ο ίδιος ανέδειξε.

Μπες στο Facebook page του Amita Motion Positive Group να μάθεις περισσότερα και να συμμετάσχεις στη διαδικασία.