ΒΙΒΛΙΟ

O George R.R. Martin είναι σε καραντίνα, μπορεί να τελειώσει επιτέλους το ‘Winds of Winter’

Μπορεί και να το διαβάσουμε πριν τελειώσει η ανθρωπότητα τελικά.

Τον Μάιο του 2019, ο George R.R. Martin είχε γράψει στο blog του: «Θα πω το εξής, αν δεν έρθω με το ‘Winds of Winter’ στο χέρι όταν φτάσω στη Νέα Ζηλανδία για το Worldcon, έχετε την επίσημη γραπτή άδειά μου να με φυλακίσετε σε μια μικρή καλύβα στο White Island, να κοιτάω από ψηλά εκείνη τη λίμνη από θειϊκό οξύ, μέχρι να τελειώσω». Παρότι κανείς δεν δίνει σημασία στις υποσχέσεις του συγγραφέα των βιβλίων ‘A World of Ice and Fire’, αυτή τη φορά μπορεί να μας βοηθήσει η καραντίνα.

Όπως έγραψε σε νέο ποστ στο blog του, ο Martin έχει κι αυτός απομονωθεί λόγω του κορονοϊού στο σπίτι του στη Santa Fe, με αποτέλεσμα να γράφει αναγκαστικά αρειμανίως. «Περνάω περισσότερο χρόνο στο Westeros απ’ ότι στον πραγματικό κόσμο, γράφοντας κάθε μέρα», περιέγραψε. «Τα πράγματα είναι πολύ δυσοίωνα στα Επτά Βασίλεια… αλλά ίσως όχι τόσο δυσοίωνα όσο μπορεί να γίνουν εδώ».

Μετά από αυτή την αισιόδοξη νότα, θα γλεντήσουμε τουλάχιστον το γεγονός ότι ο Martin το έχει ρίξει στο γράψιμο και άρα υπάρχει περίπτωση να διαβάσουμε το ‘Winds of Winter’ πριν τελειώσει η ανθρωπότητα.

Ο Martin και το Worldcon:

Να θέσω κάπου εδώ το εξής:

To Worldcon στο οποίο είχε αναφερθεί πέρσι, το Παγκόσμιο Συνέδριο Επιστημονικής Φαντασίας στη Νέα Ζηλανδία όπου ο Martin είναι ακόμα καλεσμένος, δεν έχει ακόμα ακυρωθεί λόγω κορονοϊού. Οι ημερομηνίες του αυτή τη στιγμή εξακολουθούν να είναι 29 Ιουλίου-2 Αυγούστου. Να τον περιμένουμε εκεί με το βιβλίο στο χέρι όπως μας έταξε;

Και αν όχι, θα το ρίξει στον κορονοϊό που ενδεχομένως ως τότε θα έχει ακυρώσει το Worldcon, ή θα δώσει κάποια διαφορετική υπόσχεση;

Οι νέες δηλώσεις της Emilia Clarke:

Σε άλλα ‘Game of Thrones’ νέα, η Emilia Clarke είπε σε συνέντευξη που έδωσε πρόσφατα στους Sunday Times ότι είναι ακόμα τσαντισμένη που ο Jon Snow τη γλίτωσε τόσο εύκολα για τη δολοφονία της. «Ενοχλήθηκα που ο Jon Snow δεν χρειάστηκε να αντιμετωπίσει… κάτι;», δήλωσε. «Την έβγαλε καθαρή με έναν φόνο».

Στην ίδια συνέντευξη, η ηθοποιός παραδέχτηκε ότι οι παραγωγοί θα μπορούσαν να έχουν αφιερώσει λίγα παραπάνω επεισόδια για να αναπτυχθεί καλύτερη η ιστορία. Αν το δίδαγμα του ‘GoT’ είναι ότι όποιος βιάζεται σκοντάφτει, τότε ίσως η αναμονή για τον Martin και το ‘Winds of Winter’ να αξίζει τον κόπο.

***

Δέκα χρόνια μετά το τέλος του ‘Lost’, η ομάδα του POP για τις Δύσκολες Ώρες επιστρέφει στο Νησί. Με καλεσμένο τον υπερφανατικό Lostάκια και υπάλληλο της Dharma Initiative, Θέμη Καίσαρη, αναλύουμε τα κυριότερα σημεία της 5ης σεζόν και εξετάζουμε τη σοβαρή πιθανότητα να είναι κρυφά η καλύτερη σεζόν της σειράς-φαινόμενο.