ΜΟΥΣΙΚΗ

Ο George Zervos διασκευάζει το The Trooper των Iron Maiden

Ο Έλληνας Elvis Presley όπως τον έχουν «βαφτίσει», αποκαλύπτει τη μέταλ πλευρά του και επισκέπτεται ερμηνευτικά ένα από τα αγαπημένα του κομμάτια.

Τι συνδέει τον Morricone, τον Jonny Cash, τους Iron Maiden και τoν Elvis Presley; Η απάντηση είναι ο George Zervos και το cover του “The Trooper”.

Γνωστός για την αγάπη του για το rock n roll μέσα από τη μουσική πορεία των τελευταίων χρόνων –ιδρυτικό μέλος των Swingin’ Cats-, ο Γιώργος Ζερβός, ο Έλληνας Elvis Presley όπως τον έχουν «βαφτίσει», αποκαλύπτει μια μέταλ πλευρά του και διασκευάζει ένα από τα αγαπημένα του κομμάτια: το “The Trooper” των Iron Maiden.

George Zervos

Με έναν ήχο που θυμίζει soundtrack του Morricone, ταξιδεύουμε νοητά στην Άγρια Δύση, ενώ η ενορχήστρωση θα μπορούσε να είναι παρμένη από τους τελευταίους δίσκους του Johnny Cash.

Το αποτέλεσμα; Ένα τραγούδι αφιερωμένο σε όλα τα νέα παιδιά που η μοίρα τους ανάγκασε να πολεμήσουν μάχες τις οποίες δεν επέλεξαν. Να χαθούν σε «χαρακώματα» και χαλάσματα ξεχασμένοι και μόνοι.

Όπως αναφέρει και ο ίδιος: «Η πιο σκληρή μοναξιά είναι αυτή του στρατιώτη πριν τη μάχη, κατά τη διάρκεια των πυροβολισμών και λίγο πριν ξεψυχήσει κοιτώντας μόνος του τον ουρανό. Νιώθω τυχερός γιατί στη ζωή μου μπορώ -αντί για όπλα-  να κουβαλώ μια κιθάρα και να τραγουδώ».

To videoclip γυρίστηκε στο Σανατόριο της Πάρνηθας, ένα χώρο γεμάτο ιστορίες ανθρώπινου πόνου και απομόνωσης.

Σκηνοθεσία, φωτογραφία: Κυριάκος Γκαλανάκης (Kulhu’s World). Ηχογράφηση, μίξη και παραγωγή: Μιχάλης Παπασυμεών (Mp Analog). Mastering: Πίμης Πέτρου. Σε ορισμένα πλάνα εμφανίζεται graffiti του καλλιτέχνη “Achilles” (www.instagram/mister.achilles)

  • Ακούστε το κομμάτι στο Spotify εδώ
  • Κατεβάστε το τραγούδι από εδώ

Ο GZ αυτήν την περίοδο εμφανίζεται κάθε Τρίτη του Ιουλίου (6, 13, 20 & 27) στο Roof Stage του Gazarte με τους SwinginCats.

Περισσότερες πληροφορίες για τα events εδώ.