ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

O Guillermo del Toro μιλάει για το επικό “Pacific Rim”

Τεράστια ρομπότ και τεράστια τέρατα! ;H, όπως λέει ο del Toro, “τώρα μπορώ να πεθάνω”.

Για το “Pacific Rim” δε χρειάζεται να ξέρεις πάρα πολλά ώστε να καταλάβεις γιατί το περιμένουμε με ανυπομονησία όσοι υπήρξαμε ποτέ αγόρια 10 χρονών.

Τεράστια ρομπότ.

Τεράστια τέρατα.

Τεράστιες μάχες.

Κι όλα αυτά μεταφερμένα στην οθόνη όχι από έναν βαριεστημένο μπλοκμπαστερά, αλλά από έναν δημιουργό σαν τον Guillermo del Toro, τον άνθρωπο πίσω από ταινίες σαν το “Pan’s Labyrinth” και το “Cronos”. Αλλά και το “Blade II” και το “Hellboy”. Δηλαδή ο del Toro ξέρει από μικρές, αλληγορικές, προσωπικές ιστορίες, ξέρει κι από ήρωες, κι από δράση, κι από εφέ.

Τα τέρατά του είναι πάντα απίστευτες δημιουργίες (θα επανέλθουμε σύντομα) και  οι ιστορίες του έχουν πάντα καρδιά- είτε αφορούν σε ένα ορφανό κοριτσάκι ριγμένο στο μέσον του γεμάτου μίσους Ισπανικού εμφυλίου, είτε έναν καλόκαρδο δαίμονα που μπορεί και να έχει έρθει στη Γη για να προκαλέσει το τέλος του κόσμου.

Για τη νέα του ταινία, ο del Toro επέλεξε να το πάει full anime. Ναι, υπάρχει η ιστορία, ναι υπάρχουν οι χαρακτήρες. Όμως βασικά, υπάρχει αυτό: Τεράστια ρομπότ. Τεράστια τέρατα.

Στη συνέντευξη που εξασφάλισε το ΟΝΕΜΑΝ, μπορείς να ακούσεις τον σκηνοθέτη να μιλάει για το πάθος του για αυτή την ταινία, μετά την οποία όπως λέει, “τώρα μπορώ να πεθάνω”. Για το πόσο μεγάλου μεγέθους παραγωγή είναι, για το ρόλο που παίζουν οι χαρακτήρες, και -φυσικά- για τα ρομπότ και τα τέρατα.

Άκου όλη τη συνέντευξη στο παρακάτω βίντεο. Για ελληνικούς υπότιτλους μπορείς να διαλέξεις την επιλογή ‘subtitles’ επάνω δεξιά.

 

Η ταινία, μια ιδέα που δε βασίζεται σε προϋπάρχον κόμικ ή παλιότερη ταινία ή θεματικό πάρκο ή δεν ξερωγώ τι άλλο, έχει πετύχει αρκετά αξιοσημείωτη διεθνή επιτυχία, ώστε να συζητιέται ένα πιθανό σίκουελ. Εμείς για την ώρα απλώς μετράμε τις μέρες αντίστροφα, καθώς πλέον απομένει λιγότερο από ένας μήνας μέχρι να τη δούμε και στη χώρα μας.

Το “Pacific Rim” βγαίνει στην Ελλάδα στις 12 Σεπτεμβρίου από τη Village.