ΤΑΙΝΙΕΣ

O Joaquin Phoenix είναι ο Ναπολέων στο πρώτο τρέιλερ του νέου έπους του Ridley Scott

Το ιστορικό δράμα, Napoleon, θα κυκλοφορήσει τον προσεχή Νοέμβριο στις αίθουσες και στη συνέχεια, στην πλατφόρμα του Apple TV+.

Μπορεί η προσμονή να είναι μεγάλη για την επιστροφή του στον ρόλο του Arthur Fleck μέσα από το σίκουελ του Joker, Folie à Deux τον Οκτώβριο του 2024, μέχρι τότε όμως ο Joaquin Phoenix έχει μία ακόμα ταινία να μας δείξει και απ’ ό,τι φαίνεται μία σπουδαία ερμηνεία να παραδώσει.

Το προσεχές φθινόπωρο θα τον δούμε στον ρόλο του Ναπολέοντα Βοναπάρτη στη νέα ταινία του Ridley Scott, που στα 85 του δεν εφησυχάζει. Δύο χρόνια μετά το House of Gucci, επανέρχεται φέτος με το Napoleon, ενώ έχει στα σκαριά τη συνέχεια του Gladiator.

Το πρώτο τρέιλερ του Napoleon μόλις κυκλοφόρησε και προμηνύει ότι θα δούμε ένα ακόμα ατμοσφαιρικό ιστορικό έπος από αυτά που μας έχει συνηθίσει ο Βρετανός σκηνοθέτης. 

Η υπόθεση σκιαγραφεί το προφίλ του Βοναπάρτη, το αδίστακτο του χαρακτήρα του, την ταχεία ανέλιξή του ως αυτοκράτορας της Γαλλίας και την κατακόρυφη πτώση του. Κι όλα αυτά ιδωμένα μέσα από τη βίαιη, τοξική σχέση που είχε με την πρώτη του σύζυγο, Ιωσηφίνα (Vanessa Kirby). Τη μοναδική αγάπη της ζωής του.

Για την ιστορία να θυμίσουμε ότι είναι η πρώτη φορά που Phoenix και Scott συνεργάζονται 23 χρόνια μετά το Gladiator (2000), όπου ο πρώτος υποδύθηκε τον Κόμμοδο και κέρδισε την πρώτη του οσκαρική υποψηφιότητα.

Το Napoleon θα κάνει πρεμιέρα στις 22 Νοεμβρίου στις κινηματογραφικές αίθουσες στις ΗΠΑ και στη συνέχεια, θα στριμάρει στην πλατφόρμα του Apple TV+.