ΣΙΝΕΜΑ

O Johnny Depp ξανά ως Jack Sparrow στο ‘Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales’

Ο Jack Sparrow επιστρέφει κι έχει και καλή παρέα.

Ξεκίνησε από ένα θεματικό πάρκο αλλά 13 χρόνια μετά, το franchise του ‘Pirates of the Caribbean’ καλά κρατεί ακόμα.

Ο σκηνοθέτης Gore Verbinski είχε οραματιστεί μία τριλογία, αλλά επειδή ζούμε στην εποχή που τα στούντιο αφήνουν τα franchises τους μόνο αν αναγκαστούν, είχαμε και το τέταρτο ‘Pirates of the Caribbean’ χωρίς τον Orlando Bloom και την Keira Knightley και ακολούθως την ανακοίνωση του πέμπτου ‘Dead Men Tell No Tales’.

O Bloom όμως δε θέλησε να μείνει μακριά για πολύ και τελικά συμφώνησε να κάνει ξανά παρέα με τον Jack Sparrow. Μπορούμε ήδη να φανταστούμε τους διαλόγους των δύο χαρακτήρων, αν και θα λείπει κάτι από το παρεάκι χωρίς την Elizabeth Swann. Η άλλη ενδιαφέρουσα προσθήκη είναι ο Javier Bardem που θα υποδυθεί τον Captain Salazar, τον άσπονδο εχθρό-φάντασμα από το παρελθόν του Sparrow που θέλει να σκοτώσει και αυτόν και όλους τους πειρατές.

Δεν μπορείς να βγάλεις φοβερή άκρη από το παρακάτω teaser, αλλά φαίνεται από τώρα ότι τουλάχιστον τα visuals θα είναι φανταστικά. Και θα πούμε και το εξής. Η Sparrowception φάση του Depp που κοντεύει να μεταμορφωθεί στον χαρακτήρα και στην πραγματική του ζωή, μας δημιουργεί μία ανεξήγητη αίσθηση οικειότητας και συγκρατημένης περιέργειας για την επιστροφή του στον ρόλο.