NDP Photo Agency
ΜΟΥΣΙΚΗ

Ο νέος Sin Boy δεν θυμίζει σε τίποτα τον παλιό

Ο Sin Boy εξελίχθηκε και επέστρεψε με ένα ολοκαίνουργιο album, μακριά από όσα μας είχε δείξει μέχρι σήμερα.

Το φαινόμενο ‘Sin Boy’ αναμφίβολα απασχόλησε έντονα την προηγούμενη χρονιά τη χώρα μας. Το γρήγορο ξεπέταγμα του καλλιτέχνη, τα κομμάτια που έγιναν αμέσως hits, το ξέσπασμά του στη συνέχεια, αλλά και η σχέση του με τη γνωστή Αλβανίδα τραγουδίστρια Rina. Όλα τους τράβηξαν το ενδιαφέρον των media. Και λογικό εδώ που τα λέμε.

Ο ίδιος ο Sin Boy αποφάσισε να τα διαγράψει σε μια ημέρα όλα, να πάει στην Αλβανία και να κάνει το απόλυτο restart στην καριέρα του. Η σχέση του με την Rina ξεκίνησε επαγγελματικά, όμως οι δυο τους κατέληξαν να είναι μαζί και στη ζωή. Προφανώς και επηρεάζει ο ένας τον άλλον, τουλάχιστον μουσικά.

Μετά από ένα αρκετά μεγάλο διάστημα αποχής, λοιπόν, ο Sin Boy επέλεξε να ξανασυστηθεί. Όχι μόνο στο ελληνικό κοινό, αλλά και στο αλβανικό, καθώς και στο ευρωπαϊκό, μιας και ο νέος του δίσκος έχει κομμάτια σε τέσσερις γλώσσες (ελληνικά, αλβανικά, αγγλικά και λίγα ισπανικά). Το album “ΜΜ” σηματοδοτεί την επιστροφή του Sin Boy, σε μια εντελώς διαφορετική εκδοχή από αυτή που μας είχε συνηθίσει. Μάλιστα, χρησιμοποιεί το “ΜΜ” ως κορώνα, ενώ μας παρουσίασε όλα τα νέα κομμάτια μαζί, σε ένα ενιαίο video μιας ώρας στο Youtube γεμάτο ψυχεδελικά γραφικά.

Ο νέος Sin Boy είναι αλλαγμένος προς το καλύτερο, ξέρει πολύ καλά τι κάνει πλέον και η μουσική του δεν θυμίζει τα γνωστά τραπ κομμάτια με τον ραπ στίχο, που μοιάζουν όλα μεταξύ τους. Έχει περάσει σε μια άλλη φάση. Ξέφυγε από το λαϊκοτράπ, παρουσιάζοντάς μας κάτι σαν μια σύγχρονη pop.

Ο Sin Boy και η Rina σε τηλεοπτική εκπομπή πριν από μερικούς μήνες

Ο νέος δίσκος βγήκε από την Alpha Pop Original, δισκογραφική εταιρεία την οποία δημιούργησε ο Sin Boy μαζί με τη Rina, προκειμένου να μην έχουν κανέναν από πάνω τους και η μουσική τους να είναι τελείως ανεπηρέαστη. Όπως ακριβώς τους αρέσει.

Στα κομμάτια του “ΜΜ” συναντά κανείς ένα κράμα από trap, reggeaton, pop, disco, house, αποδεικνύοντας πως η μουσική δεν έχει όρια. O δίσκος του καλλιτέχνη αποτελείται από 20 κομμάτια με catchy ήχο, που σου κολλάνε αμέσως στο μυαλό. Κι αυτό είναι απόλυτα λογικό, μιας και αποφάσισε να χρησιμοποιήσει μελωδίες και ρυθμούς αγαπημένων κομματιών από τα ’80s και τα ’90s. Με ένα γρήγορο άκουσμα στα κομμάτια “Ps2” και “Spaceship” θα καταλάβεις ακριβώς για τι πράγμα μιλάμε.

Το συγκεκριμένο album θα μπορούσε και από μόνο του να αποτελέσει φανταστική playlist για κάποιο καλοκαιρινό disco party. Προφανώς και υπάρχει autotune σε όλα τα νέα κομμάτια, όμως δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει το γεγονός πως ο Sin Boy έχει εξελιχθεί, έχει ωριμάσει.

Το “MM” είναι ένα album, το οποίο εύκολα θα αποσπούσε γενική αποδοχή αν ήταν κάποιου άλλου, πιο ουδέτερου καλλιτέχνη. Είναι, όμως, του Sin Boy και είναι φυσιολογικό να υπάρχει μερίδα κόσμου που θα βρει πολλά αρνητικά να σχολιάσει. Ο Sin Boy πιθανότατα δεν νοιάζεται καν. Στους στίχους των κομματιών του δεν έχει κανένα απολύτως κόμπλεξ να μιλήσει για την αλβανική καταγωγή του ή για να αποκαλύψει τη βαθιά αγάπη του για τη Rina.

Το απολαμβάνει κι αυτό φαίνεται σε όλο το δίσκο. Είναι δεδομένο πως το φετινό καλοκαίρι το έχει ήδη κατακτήσει, πριν καν έρθει.