NICOLAS CAGE

Ο Nicolas Cage θα παίξει τον Nicolas Cage που προσπαθεί να παίξει στον καινούριο Tarantino

Σε επόμενη ταινία του, ο χολιγουντιανός θρύλος θα πρωταγωνιστήσει στο ρόλο του εαυτού του.

Για άλλους είναι ο καλύτερος ηθοποιός του κόσμου και για άλλους είναι ο χειρότερος, αλλά για εμάς είναι απλώς ο καλύτερος Nicolas Cage.

Παίζοντας σε ένα τσουβάλι σκουπίδια κάθε χρόνο και δίνοντας μία στο τόσο και μια ερμηνεία μοναδικά μεγαλειώδη με τρόπο που κανείς άλλος δε θα μπορούσε καν να τον δει, ο Nicolas Cage παραμένει μια μοναδική περίπτωση στο παγκόσμιο ερμηνευτικό στερέωμα. Κι αν το να βλέπουμε ηθοποιούς να παίζουν τους εαυτούς τους δεν είναι κάτι καινούριο (ο Jean-Claude van Damme για παράδειγμα το έχει κάνει όχι μία, αλλά δύο φορές), το να το κάνει ο Cage κουβαλάει σίγουρα μια επιπλέον διάσταση σημασίας. Υπό μία έννοια εξάλλου, ο Cage πάντα παίζει χροιές του εαυτού του, ειδικά σε ερμηνείες ζωής σαν το σπουδαίο ‘Mandy’.

Το λεγάμενο πρότζεκτ έχει τον εντελώς μετρημένο τίτλο ‘The Unbearable Weight of Massive Talent’, αναφερόμενο προφανώς στον ηθοποιό για τον οποίον το όλο σενάριο αποτελεί κάτι σαν ερωτικό γράμμα. Στην ταινία, αν όλα προχωρήσουν καλώς, ο Cage θα παίζει τον Nicolas Cage σε μια φανταστική εκδοχή του εαυτό του, όπου ένα βουνό χρέους και μια ζορισμένη σχέση με την έφηβη κόρη του, τον οδηγούν στο απεγνωσμένο κυνηγητό ενός ρόλου στη νέα ταινία του Quentin Tarantino.

Δεν σταματά εκεί η κουλαμάρα της όλης ιδέας. Ο Cage του σεναρίου θα μιλά διαρκώς με τον ‘90s εαυτό του ο οποίος τον κρίνει μονίμως για τις επιλογές του να παίζει σε ένα κάρο σκουπίδια (ποιος δε νιώθει εξάλλου τον εαυτό του να τον κρίνει μονίμως), θυμίζοντας κάτι από το ‘Adaptation’, όπου ο ηθοποιός πάλι έπαιζε ένα διπλό ρόλο, μιλώντας στον εαυτό του. Σα να μην έφτανε αυτό, θα πάρει λεφτά από έναν δισεκατομμυριούχο για μια εμφάνιση σε πάρτυ γενεθλίων, μέχρι που θα αποδειχθεί πως πρόκειται για ναρκοβαρώνο εγκληματία που ο Cage θα κυνηγήσει σε συνεργασία με τη CIA, αναλαμβάνοντας το ρόλο μιας καριέρας.

Είμαι *σίγουρος* πως όταν ανοίγατε το άρθρο δεν περιμένατε πως θα είχαμε φτάσει εκεί μέσα σε 3 παραγράφους.

Μισό, έχει κι άλλο. Το σενάριο, από τους δημιουργός της σειράς ‘Ghosted’, δεν είχε γραφτεί απαραιτήτως με τη λογική πως θα δει ποτέ το φως της μέρας. Ήταν ένα δείγμα δουλειάς που έγραψαν περισσότερο ώστε να τους λάβουν υπόψη τους διάφορα μεγάλα κεφάλια του Χόλιγουντ. Με τη διαφορά πως τα εν λόγω μεγάλα κεφάλια διαβάζοντας το σενάριο σκέφτηκαν, “περίμενε, ΚΙ ΑΝ Ο CAGE ΨΗΘΕΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ;;;”. Ας είμαστε ειλικρινείς. Όλοι την ίδια σκέψη θα κάναμε.

Ε, ο Cage ψήθηκε όντως. Όχι που δεν θα το έκανε. Κι έτσι τώρα το πρότζεκτ βρίσκεται σε τελικές διαπραγματεύσεις. (To κατοχυρώνω: Αν η ταινία προχωρήσει, τον ρόλο του Tarantino θα παίξει ο Michael Madsen.) Θα αργήσει πολύ να φτάσει στις οθόνες μας αλλά δεν πειράζει πολύ. Είμαι σίγουρος πως μέχρι τότε ο Cage θα έχει ξεπετάξει καμιά ντουζίνα ταινίες για να απασχολούμαστε. Μια από αυτές, στατιστικά μιλώντας, θα είναι και αριστούργημα.

***

Πώς κατάφερε το ‘Lost’ να κερδίσει θεατές κάθε ενδιαφέροντος, τεράστιες θεαματικότητες και ένα σωρό βραβεία; Πώς έγινε η αλλαγή δημιουργών πίσω από τη σκηνή; Ποια είναι τα 5 αγαπημένα μας επεισόδια; Και, τελικά, πόσο σημαντικό είναι αν “ήξεραν από την αρχή πού πηγαίνουν”; Η μίνι σειρά για το φαινόμενο ‘Lost’ συνεχίζεται.