GAME OF THRONES

Ο πιο αδικημένος χαρακτήρας του ‘Game of Thrones’ επιστρέφει για τον 8ο κύκλο

Γροθιά στον αέρα για τις δυνάμεις του Βορρά.

Όταν μια σειρά έχει το ατέλειωτο, χαοτικό καστ του ‘Game of Thrones’ (ή έστω είχε, το μισό μας έχει αφήσει χρόνους) είναι δεδομένο ότι κάθε τηλεθεατής θα βρει τον αγαπημένο του χαρακτήρα. Είναι επίσης δεδομένο ότι κανείς τους ποτέ δεν θα έχει το screentime που επιθυμούν οι φαν τους – ακόμα και τα μέλη του οίκου Stark. Πόσες σεζόν είχαμε περάσει ψάχνοντας τον Bran στο Westeros;

Δεν υπάρχει ωστόσο πιο αδικημένος χαρακτήρας στη σειρά από τον ανταρόλυκο Ghost. Η απουσία του από το πλευρό του Jon Snow έχει συγκεντρώσει σε διάφορες περιστάσεις τα παραπονεμένα σχόλια των τηλεθεατών. Τόσα που η σειρά έκανε μια περαστική αναφορά για την παρουσία του στο Winterfell όσο ο Jon βρισκόταν με τη Daenerys στο επεισόδιο ‘Eastwatch’. Ο Βορράς, όπως τόνισε η Sansa, δεν θα περιμένει τον Jon να επιστρέψει «όπως ο Ghost».

Ο Ghost, όπως και οι υπόλοιποι ανταρόλυκοι, έχουν διαχρονικά υπάρξει μπατζετικό θύμα στον βωμό γιγάντων και δράκων. Ο φύλακας του Jon δεν μπόρεσε να τον βοηθήσει στο Battle of the Bastards, γιατί η παραγωγή είχε αναγκαστεί να διαλέξει μεταξύ εκείνου και του γίγαντα Wun Wun. Το ίδιο συνέβη και με την αυτοκτονική αποστολή του αφεντικού του στο Eastwatch – στο δίλημμα Ghost ή τεράστιοι δράκοι προς διάσωση, η απάντηση ήταν σαφής και ευνόητη.

Τώρα ο υπεύθυνος εφέ της σειράς, Joe Bauer, δήλωσε στη HuffPost ότι ο άφαντος λύκος θα πάρει το αίμα του πίσω στην 8η σεζόν.

«Θα τον δείτε ξανά. Έχει αρκετό screentime στον 8ο κύκλο. Εμφανίζεται και κάνει κάποια… Είναι παρών και θα κάνει κάποια πολύ κουλ πράγματα».

Οι ανταρόλυκοι του George R.R. Martin δεν έχουν μονάχα συμβολική αξία, αν και από μόνη της είναι σημαντική – ο θάνατος της Lady της Sansa για παράδειγμα ήταν ένας λεπτός τρόπος προοικονομίας της απόσχισής της από την οικογένεια. Είναι και στρατηγικός ο ρόλος τους, ειδικά στην περίπτωση του Ghost που στα βιβλία δεν αφήνει στιγμή το πλευρό του Jon. Όπως συνέβαινε και με τον Grey Wind και τον Robb Stark, η φήμη της στενής σχέσης των δυο τους προηγείται συχνά για τους κατοίκους του Westeros από μια γνωριμία μαζί τους.

Σε τρίτο επίπεδο, τα βιβλία υπονοούν μέσω των ανταρόλυκων ότι ο Bran δεν είναι ο μοναδικός που έχει ικανότητες warging. Εκτός από αυτόν, και η Arya και ο Jon είχαν όνειρα σαν να βρίσκονται στο σώμα των ανταρόλυκών τους, ενώ ο ίδιος ο Martin έχει επιβεβαιώσει ότι όλα τα παιδιά Stark έχουν τέτοιες δυνατότητες, με μια διαφοροποίηση στον βαθμό ελέγχου ανάλογα το άτομο.

Στα πλαίσια του πιο ακριβού κύκλου που έχει γυριστεί ποτέ για την τηλεόραση, ελπίζουμε να δούμε πραγματικά τι μπορεί να κάνει ο Ghost όταν τα βάζεις με το αφεντικό του.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ:

Γιατί το πλάνο της Cersei είναι καταδικασμένο να αποτύχει
Αυτή η θεωρία για τον Night King θα σε πάρει με το μέρος του (αν δεν είσαι ήδη)
Αυτή η κομμένη σκηνή του ‘Game of Thrones’ ανησυχεί τους φαν για την 8η σεζόν