ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Ο πραγματικός βασιλιάς του Suits, ο κύριος Louis Litt

Στη σκιά του πολλά βαρύ Harvey Specter, ο Litt είναι ένας ταπεινός αυλικός. Σε ένα φαντασιακό βασίλειο όμως θα ήταν ο απόλυτος βασιλιάς.

Είμαι ο άνθρωπος που έγραψε στη στήλη Serious Men για τον Harvey Specter. Για το πόσο φοβερός είναι, για το πόσο ανώτερος όλων είναι, για το πώς θα μπορούσε να είναι ο βασιλιάς των πάντων. Αλλά σε κάθε ένα επεισόδιο του Suits βάζω ποπ κορν στο μπωλ και κοακόλα στο ποτήρι για έναν άνθρωπο. Τον Louis Litt.

Θυμάμαι την ξινισμένη φάτσα των φίλων μου όταν τους έλεγα ότι από το Suits πάω πιο πολύ τον Litt. Και δεν το έλεγα για να το παίξω ψαγμένος. Ούτε για να μην ανήκω στη μάζα των ανθρώπων που θα ήθελε να έχει γεννηθεί Harvey Specter. Τον πάω μια χαρά τον Specter. Αλλά ο Litt είναι πολλές φορές ο Θεός των πάντων.

 

 

Αυτός που σκατώνει τις υποθέσεις. Αυτός που γίνεται αντιπαθητικός σε όλους. Αυτός που μηχανορραφεί πίσω από την πλάτη των συναδέλφων του. Αυτός που φέρεται στους associates χειρότερα κι από δεσμοφύλακα στο Γκουντάναμο.

Και θέλει μαεστρία να τα κάνεις όλα αυτά και να είσαι τόσο υπέροχα απολαυστικός. Τόσο εξαιρετικός στην ερμηνεία αλλά και τόσο αγαπητός στο κοινό. Γιατί ο Louis Litt μπορεί να ξεκίνησε σαν κακός της υπόθεσης αλλά έχει γίνει πλέον από τους πιο αγαπημένους των φανατικών της σειράς.

 

Ο ίδιος ο Rick Hoffman, ο ηθοποιός που υποδύεται τον Litt στο Suits, φαίνεται να το απολαμβάνει όλο αυτό. Εξάλλου μετά το Jake in Progress είναι η μεγαλύτερη τηλεοπτική παραγωγή στην οποία συμμετέχει και αναμφίβολα το χαίρεται με την ψυχή του.

Δεν είναι τυχαίο ότι είναι συχνά στις φωτογραφίες στο Instagram account της Meghan Markle (όπως με ενημέρωσε ο Μίχαλος που την ακολουθεί). Ότι είναι buddies.

 

Δεν είναι τυχαίο ότι κάθεται και ασχολείται πάρα πολύ με αυτά που γράφονται για τη σειρά και τον χαρακτήρα του. Ότι κάθεται και κάνει RT ή fav σε διάφορα tweets που γίνονται για εκείνον, χωρίς καν να γίνεται mention. Εκτός αν το θεωρείς εύκολο να παρακολουθείς το hashtag #Suits. Ή αν το θεωρείς απλό να κάθεται να κάνει RT σε κάποιους που τον κράζουν.

 

Ο Hoffman ούτως ή άλλως ξέρει ότι η μαγεία του χαρακτήρα του έγκειται στο ότι είναι ένας πάρα πολύ συμπαθητικός κακός. Ένας δαιμόνιος χαρακτήρας ο οποίος σου γίνεται συμπαθής είτε από αυτά που κάνει ο ίδιος είτε χάρη στο αιώνιο bullying που δέχεται από τον Specter και τον Mike.

Κάθε θλιμμένη φάτσα του Louis κερδίζει απλά για την σειρά και εκείνον μερικούς ακόμα χιλιάδες θαυμαστές.

 

Γιατί τους αρέσει να πειράζουν τον Litt στην σειρά. Και του έχει ταιριάξει απόλυτα ο ρόλος του underdog. Ο ρόλος του Ιζνογκούντ. Ο ρόλος εκείνου που θα κάνει τα πάντα για να φτάσει στην κορυφή αλλά δεν δείχνει ικανός να τα καταφέρει.

Αντ’ αυτού κερδίζει μονίμως τον χλευασμό των υπολοίπων και τα χοντροκομμένα αστεία των συναδέλφων του. Εντάξει, επικά τα πορτρέτα Αμερικανών προέδρων αλά Louis Litt στη δεύτερη σεζόν.

Μένει μονίμως με μια αιώνια απορία για το τι έγινε κάτω από τη μύτη του χωρίς να το υποψιαστεί.

 

Και εκνευρίζομαι κάθε φορά που ο Litt χάνει μία μάχη. Τσαντίζομαι όταν βλέπω τους άλλους να γελούν εις βάρος του. Θέλω μια μέρα ο Litt να κερδίσει την μάχη των μαχών και να έχει στα πόδια του τον Specter, τον Ross και την Donna (δεν έχει επώνυμο γενικά, “it’s just Donna” όπως λέει και η ίδια) να τον παρακαλάνε για συγχώρεση.

Γιατί ο Litt είναι υπεράνω όλων. Πατάει την κορυφή του Everest όταν ανάμεσα στα δαιμόνια σχέδιά του βρίσκει χρόνο να πάει να παρακολουθήσει μπαλέτο. Είναι τεράστιος όταν αναλύει τη λάσπη στην οποία παίρνει το μπάνιο του.

Εξάλλου είναι εκείνος που δηλώνει χωρίς φόβο ότι “I treat my body like a temple”. Εντάξει, αγαπάει τη Donna αλλά έχει και άλλα σεξουαλικά απωθημένα.

 

Νιώθεις ότι κρατά στο χέρι του όλους τους κεραυνούς του Δία όταν είναι θυμωμένος με κάτι. Όταν οργίζεται, το βλέπεις ότι εξιτάρεται, ότι φτιάχνεται, ότι θέλει να εκδικηθεί με κάθε πιθανό τρόπο.

 

Και τότε πρέπει απλά να βρει το θύμα του. Εκείνον που θέλει να νιώσει την οργή του. Εκείνον που θέλει να γίνει “litt up”.

Δεν μας βλέπει καν όταν σκέφτεται ότι ένα κορίτσι στο γραφείο μοιάζει με την αγαπημένη του πορνοστάρ.

 

Είναι πάνω από όλα όταν κρατάει το μαγνητόφωνό του και κρατά το δικό του μικρό ημερολόγιο.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΒΛΕΠΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ

 

Και όταν θέλει ο ίδιος να κρυφτεί από τα προβλήματα που τον περιτριγυρίζουν και την οργή της Jessica; Σαν παιδάκι. Να φάει το γλυκό του θέλει.

 

Δεν ξέρω τι του επιφυλάσσουν οι δημιουργοί της σειράς για το μέλλον. Αν θα καταφέρει να γίνει ποτέ managing partner. Αν θα ξανακούσει ποτέ από τον Harvey έναν καλό λόγο μετά το ιστορικό “You ‘re the man” στην προηγούμενη σεζόν.

Για την ακρίβεια δεν με πειράζει να μείνει στη θέση του ηττημένου και να προσπαθεί σε κάθε επεισόδιο να αναρριχηθεί στην κορυφή. Γιατί το κάνει τόσο επικά κάθε μα κάθε φορά.

Κάποιοι τον λένε metrosexual λόγω μπαλέτου και λασπόλουτρων και εμμονής με τις γάτες. Κάποιοι τον λένε ενοχλητικό για τον τρόπο που μιλά, για τις σπασμωδικές κινήσεις του.

Εγώ θα πω ότι τους αγαπώ τους Louis Litt αυτής της ζωής. Γιατί αφιερώνουν και την τελευταία μπάρα ενέργειάς τους για να πετύχουν τον στόχο τους. Γιατί δεν είναι φούμαρα και μεταξωτές κορδέλες αλλά πραγματικοί εργάτες. Γιατί αξίζουν πολλά περισσότερα από αυτά που τους δίδονται.

Γιατί δεν έχουν χρέη. Και όταν έχουν, τα πληρώνουν.

 

Αγνή αγάπη για τον Louis Litt και στο @christoschatzi