ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Ο Σωτήρης Τσιόδρας του Contagion και οι συμβουλές του καστ για τον κορονοϊό

Το 'Contagion' είναι ξανά στην κορυφή λόγω κορονοϊού και οι πρωταγωνιστές περνούν το δικό τους μήνυμα.

Το ‘Contagion’ βγήκε στις αίθουσες το 2011 και βασίστηκε στο βιβλίο του Dean Koontz ‘The Eyes of the Darkness’. Μπροστά στα νέα της εξάπλωσης του κορονοϊού το βιβλίο μπήκε στα πιο ευπώλητα στα charts του Amazon, ενώ η ταινία σκαρφάλωσε στις πρώτες θέσεις του καταλόγου της Warner Bros και των iTunes. Για τη σύγκριση, το ‘Contagion’ στο τέλος του 2019 ήταν στο Νο. 270 στην κατάταξη, ενώ το βιβλίο εκδόθηκε πριν 40 χρόνια. Τώρα το καστ, υπό την καθοδήγηση των επιστημόνων που τους εκπαίδευσαν για την ταινία, ενώνει τις δυνάμεις του δίνοντας συμβουλές για την καταπολέμηση του κορονοϊού.

Η Kate Winslet, που στην ταινία είναι ο αντίστοιχος Σωτήρης Τσιόδρας, μιλάει για το πόσο σημαντικό είναι να πλένεις τα χέρια σου. Ο Laurence Fishburne, που στο ‘Contagion’ υποδυόταν έναν γιατρό αν και στην καρδιά μας είναι ο Morpheus του ‘Matrix‘, μιλάει για την σημασία του social distancing. H Marion Cotillard, που υποδύεται επίσης μία γιατρό στην ταινία, τονίζει τη σημασία του να μένουμε σπίτι.

H Jennifer Ehle, στην ταινία είναι μία από τους επιστήμονες που παρασκεύασε το εμβόλιο για τον ιό. Στην πραγματικότητα το εμβόλιο θέλει 16 με 18 μήνες να παρασκευαστεί και η ηθοποιός εξηγεί τους λόγους που ένα εμβόλιο χρειάζεται χρόνο για να παρασκευαστεί.

O Matt Damon στο ‘Contagion’ υποδύεται έναν πολίτη που έχει ανοσία στον ιό. Υπενθυμίζει όμως ότι το ‘Contagion’ είναι ταινία και όχι πραγματικότητα και συμβουλεύει τους νέους να μην παίρνουν αψήφιστα τον ιό.

 

***

Δέκα χρόνια μετά το τέλος του ‘Lost’, η ομάδα του POP για τις Δύσκολες Ώρες επιστρέφει στο Νησί. Με καλεσμένο τον υπερφανατικό Lostάκια και υπάλληλο της Dharma Initiative, Θέμη Καίσαρη, αναλύουμε τα κυριότερα σημεία της 5ης σεζόν και εξετάζουμε τη σοβαρή πιθανότητα να είναι κρυφά η καλύτερη σεζόν της σειράς-φαινόμενο.