ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

O Συλβέστερ Σταλόνε μιλάει για το “Σχέδιο Απόδρασης”

Σταλόνε και Σβαρτζενέγκερ επανενώνονται στη μεγάλη οθόνη για μια νέα μεγάλη απόδραση. Το ΟΝΕΜΑΝ εξασφάλισε αποκλειστικές δηλώσεις του Σλάι.

Η παλιά, κλασική Χολιγουντιανή περιπέτεια, αυτή που βλέπεις και θυμάσαι σκονισμένα ράφια κάποιο νοσταλγικού βιντεοκλάμπ, έζησε νέες στιγμές δόξας πριν λίγα χρόνια, όταν ο Συλβέστερ Σταλόνε συγκέντρωσε μερικές από τις μεγαλύτερες δόξες του action σινεμά και τις έβαλε σε μία ταινία. Τότε ήταν οι “Αναλώσιμοι”, που μάλιστα επέστρεψαν ξανά πέρσι για μια δεύτερη δόση.

Όμως όλοι ξέρουμε πως το κεντρικό ταίριασμα που μας έκανε εξαρχής να ενθουσιαστούμε, όσους κι αν μάζευε γύρω του ο Σλάι, ήταν η ιδέα πως Σταλόνε και Σβαρτζενέγκερ θα βρίσκονταν μαζί, στην ίδια ταινία. Για τους λάτρεις της δράσης αυτό ήταν το αντίστοιχο του Πατσίνο-Ντε Νίρο στην “Ένταση”.

Βέβαια ο Άρνι δεν διατηρούσε πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτές τις ταινίες, αφήνοντάς μας μια μικρή θέληση για να δούμε το κάτι παραπάνω.

Κι εδώ μπαίνει στο παιχνίδι το “Σχέδιο Απόδρασης”.

 

Σε αυτή την περιπέτεια, Σταλόνε και Σβαρτζενέγκερ ενώνουν τις δυνάμεις τους για να αποδράσουν από μια φυλακή υψίστης ασφαλείας, σχεδιασμένης ακριβώς για να μην επιτρέψει ποτέ σε κανέναν να ‘σπάσει’ το τέλειο σύστημά της. Είναι ο Σλάι, και είναι ο Άρνι, και είναι μαζί, για δύο ώρες, απέναντι στο Σύστημα.

Είναι αυτό που περίμενες.

Το ΟΝΕΜΑΝ εξασφάλισε αποκλειστικές δηλώσεις του Σταλόνε, όπου μιλάει για την ταινία, για τον συμπρωταγωνιστή του και για το πώς είναι να είσαι φυλακισμένος και να μη μπορείς να δραπετεύσεις.

Να και μια επίσημη σύνοψη της ταινίας:

Ο Ρέι Μπρέσλιν (Συλβέστερ Σταλόνε), ο πιο ξακουστός εμπειρογνώμονας σε θέματα ασφάλειας φυλακών, παγκοσμίως, πέφτει θύμα πλεκτάνης και παγιδεύεται σε μια φυλακή – κλουβί – υψίστης ασφαλείας, ανάμεσα σε σεσημασμένους βαρυποινίτες και επικίνδυνους εγκληματίες. Εκεί, κάτω από τις πιο αντίξοες συνθήκες, συναντά τον «άγριο» της φυλακής, Εμιλ Ροτμάγιερ (Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ) με τον οποίον θα καταστρώσουν ένα αμίμητα επικό «Σχέδιο Απόδρασης».

Οι δυο βετεράνοι υπεράνθρωποι καταφέρνουν να δημιουργήσουν μια εκρηκτική περιπέτεια υψηλών οκτανίων, η οποία εκτός από την εγγύηση της αυθεντίας – λόγω της συμμετοχής των δυο πιο σημαντικών ηθοποιών δράσης όλων των εποχών – φέρει και μια εντελώς φρέσκια ματιά πάνω στις ιστορίες απόδρασης.

Ωραία λοιπόν.

*Το “Σχέδιο Απόδρασης” παίζεται στις αίθουσες από την Odeon.