AP Photos
ΣΙΝΕΜΑ

Ο Tom Hanks είναι ο καλύτερος άνθρωπος στον πλανήτη, σχεδόν δεν μας αξίζει

Γιορτάζουμε τα γενέθλιά του με 7 αληθινές ιστορίες της καλοσύνης του προς 7 ανθρώπους που δεν είχε ξαναδεί στη ζωή του.

Κλείνει τα 66 του σήμερα ένας απ’ τους καλύτερους ανθρώπους του Hollywood, που ακόμα κι αν δεν είχαν κυκλοφορήσει online δεκάδες ιστορίες καλοσύνης και coolness για εκείνον, θα αρκούσαν οι σχεδόν μικροί άγιοι που ενσαρκώνει κάθε φορά στο σινεμά για να θεωρείται αυτό που είπαμε στην αρχή: ένας απ’ τους καλύτερους ανθρώπους του Hollywood.

Ο Tom Hanks έχει μία ιδιαίτερη σχέση με το κοινό, και η αλήθεια είναι ότι κάτι έχουμε καταλάβει από τα όσα ακούμε κάθε καλοκαίρι που επισκέπτεται την Αντίπαρο. Mιλάει διαφορετικά απ’ τους άλλους σταρς, προσεγγίζει πιο εύκολα, κάνει πλάκες και συχνά βοηθάει -έμπρακτα.

Σήμερα έχει τα γενέθλιά του και εμείς για να τα γιορτάσουμε μαζί του, θυμόμαστε εφτά φορές που η καλοσύνη του χτύπησε ταβάνι.

1. Το 2008, όσο βρισκόταν στη Ρώμη για τα γυρίσματα του Angels & Demons στο Πάνθεoν, εμφανίστηκε μία νύφη μαζί με τον πατέρα της. Δεν μπορούσαν να μπουν μέσα στον ναό λόγω όλου του χαμού που γινόταν και τότε ο Tom Hanks σταμάτησε τα γυρίσματα, και τους συνόδευσε ο ίδιος μέσα στην Αγία Τράπεζα.

2. Το 2015 βρήκε σε ένα πάρκο την ταυτότητα μίας φοιτήτριας και χρησιμοποιήσε τον λογαριασμό του στο Twitter για να την εντοπίσει και να της τη δώσει πίσω. Πράγμα που εύκολα καταλαβαίνουμε ότι λειτούργησε.

3. Την ίδια χρονιά, σταμάτησε μπροστά απ’ το τραπέζι κάποιων μικρών κοριτσιών-«προσκοπίνων», τα οποία πουλούσαν μπισκότα. Αγόρασε μερικά κουτιά, άφησε μερικά δολάρια παραπάνω και έβαλε ως όρο στους περαστικούς, ότι αν θέλουν να βγουν φωτογραφία μαζί του, θα πρέπει να αγοράσουν οπωσδήποτε κι αυτοί κάτι.

4. Πριν λίγους μήνες ένας χρήστης του Twitter έγραψε τη δική του καλή ιστορία με τον Tom Hanks. Βρισκόταν για σκι κάπου στα δυτικά των ΗΠΑ. Στο γυρισμό, έριχνε βαρύ χιόνι και είχε την ατυχία να σκάσει το λάστιχο του. Έκανε στην άκρη το αυτοκίνητό του. Λίγα λεπτά αργότερα έκανε στην άκρη κι ένα SUV. Ένας άντρας κατέβηκε, άρχισε να τον βοηθάει μέχρι που τελειώσανε τη «δουλειά». «Έκανε φοβερό κρύο, λέει ο χρήστης του Twitter, και τα πάντα ήταν καλυμμένα με χιόνι». Ο οδηγός του SUV τον χαιρέτησε και έφυγε. Ήταν -όπως θα υποψιάστηκες ήδη- ο Tom Hanks.

5. Ξανά στο Twitter, χρήστης περιγράφει μία μέρα των πεθερικών του στο Hollywood. Έχουν έρθει να τους επισκεφτούν, τους πάνε μία βόλτα και κάνουν στην άκρη για να φωτογραφήσουν τη διάσημη επιγραφή Hollywood που υπάρχει πάνω στο βουνό. Ένα αμάξι που περνάει, σταματάει, κατεβαίνει το τζάμι και από μέσα ο Tom Hanks τους φωνάζει «πώς πάει παιδιά; Είδατε κανένα διάσημο ηθοποιό σήμερα»; Θεός.

6. Πριν μερικά χρόνια, μία γυναίκα δήλωσε ότι το μικρό τοπικό βιβλιοπωλείο της ήταν έτοιμο να κλείσει και για αυτόν τον λόγο έκανε έναν φιλανθρωπικό έρανο, μήπως μπορέσει και το σώσει. Ο Hanks όχι μόνο πήγε από εκεί και πέρασε κάποιο χρονικό διάστημα μέσα στο κατάστημα, αλλά καλούσε τον κόσμο να μπει κι αυτός προκειμένου να τους υπογράψει αυτόγραφα.

7. Πριν μερικούς μήνες, ο οκτάχρονος Corona De Vries από τις ΗΠΑ έστειλε ένα γράμμα στον ηθοποιό και τη γυναίκα του μόλις έγινε γνωστό ότι οι δυο τους έχουν προσβληθεί από τον COVID-19. «Άκουσα στις ειδήσεις ότι εσείς και η σύζυγός σας μολυνθήκατε απ’ το κορονοϊό, είστε καλά;», τους έγραφε στο γράμμα του.

Μέσα σε όλα τους εξηγούσε ότι αγαπάει πολύ το όνομά του αλλά τα παιδιά στην τάξη στον τάξη τον κοροϊδεύουν και αντί για Corona τον φωνάζουν Coronavirus. «Στεναχωριέμαι πολύ που οι άνθρωποι με φωνάζουν έτσι», τους έγραψε.

Μετά από λίγες μέρες ένα γράμμα έφτασε στο σπίτι του, μαζί με μία γραφομηχανή Corona. Ήταν απ’ τον Tom Hanks.

«Το γράμμα σου μάς έκανε να νιώσουμε τόσο όμορφα», του έγραφε. «Ξέρεις, είσαι ο μόνος άνθρωπος που ξέρω να έχει το όνομα Corona -σαν ένα δαχτυλίδι γύρω απ’ τον ήλιο, σαν στέμμα. Σκέφτηκα ότι αυτή η γραφομηχανή θα σου ταιριάζει. Ρώτα έναν μεγάλο πώς δουλεύει. Και χρησιμοποίησέ τη για να μου γράψεις πίσω».