ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Ο Τζέιμς Μποντ πάει Άγρια Δύση στο τηλεοπτικό οικογενειακό έπος ‘The Son’

Ο Pierce Brosnan βάζει σπιρούνια και πρωταγωνιστεί στο καινούριο μεγάλο στοίχημα του AMC.

Ο Pierce Brosnan έχει κάνει ξανά το πέρασμά του από το είδος του western δράματος με τα πολύ μέτρια αποτελέσματα του ‘Seraphim Falls’, αλλά από τα λίγα που γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για το ‘The Son’, θα κάνουμε από τώρα μια πρόβλεψη για την καλύτερη μοίρα που πιστεύουμε θα έχει το δεύτερο ταξίδι του στην Άγρια Δύση.

Καταρχάς μιλάμε για τον ορισμό του αβανταδόρικου ρόλου στη σημερινή τηλεόραση. Έχουμε και λέμε: Χαρισματικός πατριάρχης της οικογένειας McCullough που απήχθη ως παιδί από τη φυλή Ινδιάνων Comanche, μεγάλωσε πλάι τους και κοιτάζει να εφαρμόζει τη σκληρή τους κοσμοθεωρία σε όλες τις μπίζνες του. Γεννήθηκε την πρώτη μέρα που το Τέξας απέκτησε την ανεξαρτησία του κερδίζοντας έτσι το παρατσούκλι “First Son of Texas” και περνάει τις μέρες του ανησυχώντας για τη μοίρα του τόπου του (τύπου σαν πολύ μαλάκωσε ο Νότος παιδιά, για πάμε λίγο) και την κληρονομιά που θα αφήσει πίσω σε σχέση με την πετρελαϊκή αυτοκρατορία του. 

Ότι το AMC των ‘Mad Men’, ‘Breaking Bad’, ‘Better Call Saul’ και ‘Walking Dead’ τα πάει καλά με τη western αισθητική το έχουμε ήδη δει από το ‘Preacher’ και το ‘Hells on Wheels’, αλλά εδώ μας υπόσχονται ένα “multigenerational epic”, όπως το έχουν ήδη ονομάσει. Η σειρά -των έξι γενεών!- βασίζεται μάλιστα στο ομώνυμο βιβλίο του Philipp Meyer που τον έβαλε ανάμεσα στους φιναλίστ των βραβείων Pulitzer το 2014 και θα κυκλοφορήσει στα ελληνικά τον Οκτώβριο από τις Εκδόσεις Καστανιώτη, οπότε η βάση για να γίνουν καλά πράγματα υπάρχει.

Από μόνη της δεν αρκεί βέβαια, γι’ αυτό και θα τονίσω τη σκηνοθεσία του υποψηφίου για BAFTA Tom Harper για τον πιλότο. O Harper έχει κάνει επεισόδια για το ‘Peaky Blinders’ και το ‘Misfits’, αλλά το μεγαλύτερό του επίτευγμα είναι ότι έφερε σε πέρας με το παραπάνω την ογκώδους διαστάσεων δύσκολη δουλειά της φετινής μίνι σειράς ‘War & Peace’. Θα μπορούσε άρα να είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεται μία σειρά που φαίνεται ότι θα χρειαστεί να περάσει από πολλούς χαρακτήρες, πολλές σχέσεις και πολλά χρονικά στάδια. Άλλα δύο επεισόδια έχει γυρίσει και ο Kevin Dowling του ‘Americans’, οπότε ναι, απλά ναι. 

Το AMC μέχρι στιγμής έχει αρκεστεί να μας προετοιμάσει με μια αορίστου τύπου αναφορά σε πρεμιέρα το 2017, αλλά μόλις κυκλοφόρησε κάποια teaser και φωτογραφίες για να μας δώσει μια (πολύ μικρή) ιδέα.