STAR TV
MASTERCHEF 5

Ο Τζιοβάνι είναι η ήρεμη δύναμη του φετινού MasterChef

O Ιταλός μάγειρας μπήκε στο ριάλιτι μαγειρικής με αποκλειστικό σκοπό να μαγειρέψει και μιλάει μόνο όταν πρέπει.

Συνήθως οι παίκτες ενός ριάλιτι, που γνωρίζει αμέσως το τηλεοπτικό κοινό, είναι είτε πολύ συμπαθητικοί, είτε εντελώς εκνευριστικοί. Οι δύο αυτές κατηγορίες συχνά μονοπωλούν τον τηλεοπτικό χρόνο μπροστά από τις κάμερες, ενώ τα όσα κάνουν μέσα στο παιχνίδι, σχολιάζονται έντονα στα social media.

Στις περιπτώσεις, όμως, των πιο ουδέτερων παικτών, εκείνων δηλαδή που ούτε μιλούν πολύ, ούτε συμμετέχουν σε κλίκες και έχουν έναν συγκεκριμένο στόχο, τα δεδομένα είναι κάπως διαφορετικά. Στα ριάλιτι, που ψηφίζει το κοινό για να κρατήσει κάποιον παίκτη στο παιχνίδι, αυτοί οι χαρακτήρες δεν έχουν τύχη. Κυρίως γιατί συχνά δεν έχουν στη διάθεσή τους αρκετό χρόνο, έτσι ώστε να φανερώσουν τον αγνό χαρακτήρα τους, με αποτέλσμα να αποχωρούν σχετικά γρήγορα, αφού είναι «αδιάφοροι» τηλεοπτικά. Το MasterChef, όμως, δεν μοιάζει με τα υπόλοιπα προγράμματα εκεί έξω, όπως ακριβώς και ο Τζιοβάνι ξεχωρίζει σαν τη μύγα μέσα στο γάλα από αρκετούς παίκτες, που έχουμε δει.

Αφήστε τον Τζιοβάνι ήσυχο

Ο 44χρονος Ιταλός μάγειρας έδειξε τις ικανότητες του από το ξεκίνημα του MasterChef, εντυπωσιάζοντας τους κριτές με τα πιάτα του. Ο ήπιος χαρακτήρας τους, όμως, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι δεν του αρέσει να μιλάει πολύ (ούτε στις κάμερες, ούτε σε συμπαίκτες του), τον έκαναν να περάσει λίγο απαρατήρητος τις πρώτες εβδομάδες. Ένας καλός μάγειρας, που απλά έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει. Αντίθετα, παίκτες όπως η Μαρίνα ή ο Ιωάννης, έστρεψαν πάνω τους όλα τα φώτα της δημοσιότητας. Και όχι για μαγειρικούς λόγους.

Τον τελευταίο καιρό, όμως, κάτι έχει αλλάξει. Με τον διαγωνισμό να μπαίνει στην τελική του ευθεία και τους παίκτες να μειώνονται σημαντικά, ο Ιταλός αποφάσισε να πατήσει γκάζι. Εκτός από πολύ ικανός μαγειρικά, ο Τζιοβάνι δείχνει και εξαιρετικά έξυπνος και σωστός σε όσα (λίγα) λέει. Θα μιλήσει όταν πρέπει, δε θα αναλωθεί σε αστειάκια ή κόντρες στο σπίτι και στις κουζίνες, ενώ αν χρειαστεί να αναλάβει την ευθύνη για μια αποτυχία θα το κάνει δίχως δεύτερη σκέψη.

Όπως κι έγινε όταν κλήθηκε να αντιμετωπίσει πριν από μερικές ημέρες τον αρχηγό της αντίπαλης ομάδας, τον Ιωάννη, καταφέρνοντας μάλιστα να τον νικήσει. Το γεγονός πως ο Τζιοβάνι αρχίζει να «φαίνεται» περισσότερο όσο ο διαγωνισμός φτάνει προς το τέλος του, φαίνεται πως δεν αρέσει σε κάποιους συμπαίκτες του. Κι αυτό φάνηκε στο τέλος της προηγούμενης ομαδικής διαδικασίας, όταν η Μαρία ξεκίνησε μια κόντρα μαζί του.

Το δικαιολογημένο ξέσπασμα

Ο Τζιοβάνι αν και ένιωσε ριγμένος τότε από τη συμπεριφορά της Μαρίας, αλλά και του Στέφανου, δεν αναλώθηκε στο να κάνει «ριάλιτι». Σήκωσε μανίκια και μπήκε στην κουζίνα για να μαγειρέψει. Όμως στην ομαδική δοκιμασία που παρακολουθήσαμε στο επεισόδιο της Τετάρτης (7/4), του έγινε ξανά μια «επίθεση», η οποία τον οδήγησε σε ένα σπάνιο ξέσπασμα. Αφορμή στάθηκε το γεγονός ότι κατά την ανάδειξη των αρχηγών, οι συμπαίκτες του δήλωσαν εμμέσως πλην σαφώς ότι δεν τον θέλουν για αρχηγό, επιλέγοντας τη Μαργαρίτα.

Ο Ιταλός μάγειρας, ο οποίος είχε έρθει σε πολύ δύσκολη θέση την προηγούμενη φορά, δήλωσε σχετικά: «Παιχνίδι είναι. Εγώ τα πράγματα τα παίρνω σοβαρά μέχρι ένα σημείο. Αλλά από την προηγούμενη ομαδική έμαθα κάτι. Άνοιξαν τα μάτια μου. Κατάλαβα κάτι για κάποιους. Νομίζω ότι δεν πρέπει να στεναχωριέμαι. Η Μαρία στην προηγούμενη δοκιμασία και ο Στέφανος -αλλά ο Στέφανος φωνάζει, είναι ο χαρακτήρας του αλλά πάει και μπροστά- δεν ακούει. Για την τεμπούρα ξεκίνησε να λέει ότι ο Τζιοβάνι φταίει, ήταν έτοιμη να μου πετάξει σκ@τ@, αλλά μετά κερδίσαμε και φόρεσε τον κουβά».

Το ξέσπασμα του Τζιοβάνι ήταν απόλυτα δικαιολογημένο και ήρθε την κατάλληλη στιγμή. Και απ’ ότι φάνηκε έκανε τους χρήστες του Twitter να σηκωθούν όρθιοι και να χειροκροτήσουν την ήρεμη δύναμη του φετινού MasterChef.