ΜΟΥΣΙΚΗ

Ο βασιλιάς Cantona παίζει σε videoclip φορώντας ρόμπα και πίνοντας κρασί

Ήδη έχουμε το καλύτερο videoclip για το 2020 και είναι το 'Once' του Liam Gallagher.

Και λίγο να γνωρίζεις για τη διογκωμένη ψευδαίσθηση μεγαλείου που έχει στον εγκέφαλό του ο Liam, όταν τον βλέπεις ντυμένο στην πένα να εκτελεί τα μπατλεριλίκια του και τα σοφεριλίκια του, γελάς. Είναι ό, τι πιο κόντρα μπορεί να σου προσφέρει η ψυχοσύνθεση αυτού του ανθρώπου.

Όταν όμως ξέρεις ότι αυτό το κάνει για να υπηρετήσει τον βασιλιά, τον King Eric, έρχεται η θέωση.

Ο τελευταίος rockstar όπως θέλει να αποκαλεί τον εαυτό του (και κάποιοι κολλημένοι από μας) προειδοποιούσε εδώ και μέρες ότι κάτι μεγάλο έρχεται στις 31 Ιανουαρίου, αλλά κανείς δεν τον έπαιρνε σοβαρά, οι περισσότεροι νομίζαμε ότι τρολάρει, ότι απλά θα ρίξει πάλι κανά αναίτιο βρισίδι στον αδερφό του. Οι πιο αισιόδοξοι μιλούσαν και για καινούργια μουσική.

ΓΕΛΑΣΤΗΚΑΜΕ.

ΠΙΑΣΤΗΚΑΜΕ ΚΟΡΟΪΔΑ.

ΔΕΝ ΞΕΡΑΜΕ, ΔΕΝ ΡΩΤΑΓΑΜΕ;

Video με τον Eric Cantona, αυτό ήταν το σπουδαίο που θα ερχόταν.

Ο Cantona που δεν είχε κρύψει την αγάπη του για το ‘Once’ -μάλλον το καλύτερο τραγούδι του τελευταίου δίσκου του Liam, ‘Why Me, Why Not’- πρωταγωνιστεί ως βασιλιάς στο videoclip, σε μια από τις πιο αλλοπρόσαλλες συμπράξεις που έχουμε δει ποτέ να συμβαίνουν στην πόλη του Manchester. Τριγυρνάει με μια ρόμπα μέσα σε μια άδεια έπαυλη, γεμάτη μπουκάλια και ποτήρια κόκκινο κρασί, τραγουδώντας τους στίχους, γεμάτος πάθος και κατάνυξη. Μετά φοράει και την κορώνα του και γεια σας.

Οι στίχοι δεν είναι τυχαίοι, μιλάνε για έναν τύπο που έχει γίνει πλούσιος, τα έχει όλα αλλά νοσταλγεί την παλιά απλή ζωή του. Για έναν τύπο που κάποτε έφτασε στην κορυφή, έγινε βασιλιάς, μετά από χρόνια προσπάθησε να τα ξανακάνει όλα από την αρχή, αλλά κατάλαβε ότι όλα μπορούν να γίνουν μόνο μια φορά.

Όπως η καριέρα του Cantona μέσα στα γήπεδα. Όπως η επιτυχία των Oasis στα ’90s.

Είναι περίεργο πάντως που ένας από τους πιο άρρωστους δηλωμένους οπαδούς της Manchester City θέλησε το σύμβολο της United να παίξει στο video του. Και στον πρώτο δίσκο όμως των Oasis διακρίνεις ένα κάδρο του George Best, οπότε μάλλον το μίσος του για τη United το αφήνει στην άκρη όταν έχει να κάνει με ποδοσφαιρικούς μύθους.

“Είμαι ενθουσιασμένος που πρωταγωνιστεί ο Eric Cantona, ο τελευταίος rock ‘n’ roll ποδοσφαιριστής στο video μου. Τραγούδια όπως αυτό και ποδοσφαιριστές όπως αυτός, δεν βγαίνουν κάθε μέρα”, δήλωσε ο Liam.

Δες το video, λείπει οποιαδήποτε νύξη μετριοφροσύνης και ήδη το λατρεύουμε γι’ αυτό: