ΛΙΣΤΕΣ

Οι 10 καλύτεροι χαρακτήρες του Tarantino

Ένα χρόνο μετά το 'Hateful Eight', θυμόμαστε τους αγαπημένους μας χαρακτήρες του μεγάλου Quentin.

Όλοι ξέρουμε τι σημαίνει το όνομα Tarantino σε σχέση με τους κινηματογραφικούς χαρακτήρες. Ένα από τα κυρίαρχα γνωρίσματα του μεγάλου σκηνοθέτη, πέρα από την μοναδική μείξη ποπ στοιχείων σε κάτι καινούριο ή τη χρήση της γλώσσας σα να ήταν πυρομαχικά σε γουέστερν μονομαχίες, είναι και η σύνθεση αξέχαστων, πολύχρωμων χαρακτήρων. Υπάρχουν οι σκηνοθέτες ηθοποιών, και μετά υπάρχουν οι σκηνοθέτες ξεχασμένων ηθοποιών, όπως καθόλου τυχαία είναι ο άνθρωπος που θα μπορούσε να κάνει ακόμα και μια παγωμένη κωλώνα να κλέβει την παράσταση σε μια θεατρικού τύπου ταινία δράσης και διαλόγου.

Ταινίες σαν του Tarantino είναι ακόμα σημαντικότερος λόγος να μπορεί κανείς να βλέπει κινηματογράφο στους εντελώς δικούς του χρόνου και ρυθμούς. Η τελευταία του εξαιρετική ταινία, ‘The Hateful Eight’, προβάλλεται αυτό το μήνα στο Novacinema, και μπορείς να το απολαύσεις όποτε θες και όπως θες, χάρη στην υπηρεσία Nova Οn Demand, που επιτρέπει στους συνδρομητές Nova3play να αποκτήσουν πρόσβαση στις μεγάλες πρεμιέρες όποτε θέλουν. Πρεμιέρες σαν τον τελευταίο Tarantino, που με τις μεγάλες, απολαυστικές σκηνές διαλόγου και χαρακτήρων που τον έκαναν διάσημο, κερδίζουν ακόμα περισσότερο σε εμπειρία θέασης αν τις παρακολουθείς με τους δικούς σου όρους.

Πέρσι λοιπόν τέτοιο χειμώνα, ετοιμαζόμασταν για το ‘Hateful Eight’, την πιο ιδιαίτερη και πολιτικοποιημένη ταινία του μεγάλου Tarantino, και τώρα θυμόμαστε 10 από τους αγαπημένους μας χαρακτήρες της φιλμογραφίας του.

Πες μας στα σχόλια ποιος είναι ο δικός σου αγαπημένος ή ποιον ξεχάσαμε.

10, Chris Mannix

Ηθοποιός: Walton Goggins, ο απολαυστικότερος hillbilly στο αμερικάνικο σινεμά αυτή τη στιγμή. Του άξιζε τόσο πολύ να βρει επιτέλους έναν μεγάλο ρόλο, και άξιζε και σε εμάς να μπορούμε να τον απολαύσουμε περισσότερο.

Ταινία: ‘The Hateful Eight’.

Ατάκα: “Now we’ve come to the part of the story where I blow your goddamn head off.”

9, Vincent Vega

Ηθοποιός: John Travolta, αιώνιο σύμβολο της δύναμης του Tarantino να ανασταίνει νεκρές καριέρες.

Ταινία: Μια μικρή ανεξάρτητη ταινία που άλλαξε το αμερικάνικο σινεμά, το ‘Pulp Fiction’.

Ατάκα: “They call it a Royale with Cheese.”

8, Django

Ηθοποιός: Jamie Foxx, στον απολαυστικότερο ρόλο της καριέρας του.

Ταινία: Το ‘Django Unchained’ των 2 Όσκαρ, όπου ο Tarantino ανατινάζει το ένοχο λευκό παρελθόν των ΗΠΑ με όχημα ένα υπερβίαιο γουέστερν.

Ατάκα: “The ‘D’ is silent.”

7, Elle Driver

Ηθοποιός: Daryl Hannah ως φονική νοσοκόμα.

Ταινία: Το ‘Kill Bill’, από το οποίο ειλικρινά θα μπορούσαμε άνετα να έχουμε γεμίσει αυτή τη δεκάδα.

Ατάκα: “I killed your master. And now I’m gonna kill you too, with your own sword, no less, which in the very immediate future, will become… my sword.”

6, Mr. Pink

Ηθοποιός: Ο τιτάνας Steve Buscemi.

Ταινία: Το ‘Reservoir Dogs’ που εκκίνησε την καριέρα του Tarantino και που δείγματα του οποίου μπορείς ακόμα να βρεις στις ταινίες του σκηνοθέτη- το ‘Hateful Eight’ ας πούμε είναι το περισσότερο ‘Reservoir Dogs’ φιλμ του εδώ και μια δεκαετία.

Ατάκα: “Why am I Mr. Pink?”

5, Jackie Brown

Ηθοποιός: H blaxploitation ιέρεια των ’70s, Pam Grier.

Ταινία: Το πιο υπόγεια απολαυστικό φιλμ του Tarantino, ‘Jackie Brown’.

Ατάκα: “If I have to tell you to shut up one more time, I’m gonna shut you up!”

4, Jules

Ηθοποιός: Ο ένας και μοναδικός Samuel L. “Mr. Cool” Jackson.

Ταινία: Το ‘Pulp Fiction’, όπου κάθε χαρακτήρας είναι MVP, κάθε ιστορία είναι επιδραστική, κάθε ατάκα είναι μνημείο και κάθε χρήση μουσικής είναι εμβληματική. Αλλά τίποτα δεν ξεπερνάει σε επικότητα τον…

Ατάκα: …”And you will know I am the Lord when I lay my vengeance upon you” μονόλογό του.

Ή αυτό. Ή γενικά ό,τι βγαίνει από το στόμα του.

3, Daisy Domergue

Ηθοποιός: Μιλώντας για αθυρόστομους χαρακτήρες, η Jennifer Jason Leigh έπαιξε τον κορυφαίο όλων, την επική κακιά Daisy, κερδίζοντας ύστερα από χρόνια μια υποψηφιότητα Όσκαρ Β’ Γυναικείου Ρόλου. (Το οποίο έπρεπε να κερδίσει!)

Ταινία: Φυσικά για το ‘Hateful Eight’, όπου παίζει λίγο-πολύ την ενσάρκωση του κακού σε μια ταινία γεμάτη χαρακτήρες που μεταπηδούν με ευκολία από το καλό στο κακό. Την οποία μπορείς πολύ πιο βολικά να απολαύσεις με τους δικούς σου όρους, εκμεταλλευόμενος τις δυνατότητες που προσφέρει η υπηρεσία Nova On Demand, με μια απλή σύνδεση του αποκωδικοποιητή με το ίντερνετ.

Ατάκα: Καλύτερα από ατάκα, είναι όταν παίζει στην κιθάρα το τραγούδι ‘Jim Jones at the Botany Bay’, στην πιο απρόσμενη σκηνή της ταινίας.

2, Hans Landa

Ηθοποιός: O Christophe Waltz, που κέρδισε Όσκαρ και βραβείο ερμηνείας στις Κάννες για αυτό τον ρόλο.

Ταινία: H απολαυστική σπαγγέτι γουέστερν παραλλαγή πάνω στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ‘Inglourious Basterds’.

Ατάκα: “It’s a bingo!”

1, Beatrix Kiddo

Ηθοποιός: Φυσικά καμία άλλη παρά η μούσα του Tarantino, η Uma Thurman, για την οποία έγραψε τον κορυφαίο χαρακτήρα της φιλμογραφίας του.

Ταινία: ‘Kill Bill’.

Ατάκα: “I am gonna kill Bill.” Είθε η Δύναμη να είναι μαζί σου, Νύφη.