GAME OF THRONES

Οι 10 πιο μισητοί χαρακτήρες του ‘Game of Thrones’

Αυτοί που μισούμε, που αντιπαθούμε, που αγαπάμε να μισούμε. Πόσοι έχουν καταφέρει να επιβιώσουν;

Κάθε καλή σειρά για πολιτικά παιχνίδια και power plays οφείλει να κατοικείται από μια πληθώρα χαρακτήρων, εκ των οποίων άλλοι είναι αγνοί, άλλοι κολασμένοι, και άλλοι στο ενδιάμεσο γκρίζο. Στο “Game of Thrones” είναι λες και όλοι έχουν κάθε πιθανή πτυχή, απλώς κάποιοι είναι φτιαγμένοι περισσότερο για να αποζητούν τις ιαχές αποδοκιμασίας του κοινού (το οποίο δε σημαίνει πως δεν απολαμβάνουμε να τους βλέπουμε, έτερον εκάτερον).

Γι’αυτό, και καθώς περιμένουμε πώς και πώς την επιστροφή της αγαπημένης μας σειράς, θυμόμαστε τους 10 εκείνους χαρακτήρες που λατρεύουμε να μισούμε. Νεκρούς ή ζωντανούς.

(Εννοείται ακολουθούν spoilers μέχρι και το τέλος της 4ης σεζόν.)

10. Γουάλντερ Φρέι

Δεν είναι ότι το πάκο των Σταρκ που ξεπαστρεύτηκαν στον Red Wedding ήταν τόσο καθηλωτικοί χαρακτήρες που μας έχουν λείψει, αλλά ρε φίλε δε το κάνεις αυτό. Ο Φρέι έκανε τη συμφωνία με τους Λάνιστερ που είχε ως αποτέλεσμα το μεγαλύτερο μακελειό μιας σειράς γεμάτης μακελειά, κι όλα αυτά επειδή ο Ρομπ δεν τίμησε μια συμφωνία τους από 3 σεζόν πριν που το Γουέστερος είχε ξεχάσει πως υπήρξε ποτέ. Μάθε να συγχωρείς σε Φρέι, μάθε να συγχωρείς. Αν είναι δυνατόν δηλαδή.

Κατάσταση: Δε μας νοιάζει. Δε τον πλησιάζουμε ξανά αυτό τον τύπο.

9. Σέι

Ο ΤΥΡΙΟΝ ΣΕ ΑΓΑΠΗΣΕ, ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΣΕΣ

Κατάσταση: ΝΕΚΡΗ ΣΤΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΚΡΕΒΑΤΙ

8. Σέρσεϊ Λάνιστερ

Είναι αδικημένη η Σέρσεϊ στο μισητόμετρο, γιατί ενώ ο Τζόφρι παίρνει όλη τη δόξα ως Αντιπαθής Χαρακτήρας, αυτό αγνοεί το γεγονός ότι ήταν απλά ένα κακομαθημένο ανήλικο κωλόπαιδο, την ώρα που η μάνα του ήταν από πίσω όλη την ώρα, ενθαρρύνοντάς τον για κάθε απεχθή απόφασή του, και ανατρέφοντάς τον ως ένα πλάσμα που απαιτεί τα πάντα για τον εαυτό του. Μάνα να σου τύχει.

Κατάσταση: Τα φέρνει βόλτα

7. Τάιγουιν Λάνιστερ

Και ομοίως, η ίδια λογική ακολουθία μπορεί να σχηματιστεί και με την Σέρσεϊ, η οποία κληρονόμησε όλα της τα κουσούρια από τον μπαμπάκα. Χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια για να καταφέρεις να βγάλεις παιδιά σαν την Σέρσεϊ και τον Τζέιμι (ο Τύριον βγήκε άνθρωπος επειδή ο πατέρας του τον μισούσε ανοιχτά αντί να του κάνει passive aggresive κτητικό πόλεμο), αλλά η κληρονομιά του Τάιγουιν δεν περιορίζεται σε αυτό. Η όλη του συμπεριφορά, από την ανοιχτή του ομοφοβία μέχρι το πώς κυριαρχούσε επί των πάντων δίχως καν να είναι βασιλιάς, τον έκανε τον πιο ισχυρό άνδρα του Γουέστερος. Κι ο πιο ισχυρός άνδρας είναι πάντα ένας επικίνδυνος άνδρας. Ευτυχώς ξεμπερδέψαμε με αυτό, νά’ναι καλά ο Τύριον, ο γιος-τέρας που ο Τάιγουιν δεν αποδέχθηκε ποτέ.

Κατάσταση: ΝΕΚΡΟΣ ΣΤΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΤΟΥΑΛΕΤΑ

6. Βίσερις Ταργκάριεν

Ο Βίσερις είχε αυτό το πάρα πολύ ενοχλητικό entitlement, το ‘δικός μου είναι ο θρόνος και θα με υπακούσετε, κατάρα!’ το οποίο ομολογουμένως δεν είναι αρκετά σημαντικός λόγος για να αντιπαθείς κάποιον σε αυτή τη σειρά. Όλοι θέλουν τον θρόνο! Αλλά ο Βίσερις ήταν… πώς να το πούμε; Κάπως μίζερος και απελπισμένος. Σαν ένα κακομαθημένο παιδάκι που κανείς δεν ασχολείται μαζί του κι εκείνο κοπανάει συνεχώς το πόδι του στο έδαφος, ΘΑ ΜΕ ΑΚΟΥΣΕΤΕ!!!. Βάλε και λίγο καταπιεσμένη alpha male απόγνωση, ότι επειδή είναι ας πούμε ο άντρας της οικογένειας πρέπει η αδερφή του να τον σέβεται, και έχεις ένα γενικά καθόλου ευχάριστο κοκτέιλ. Πώς να μη βρούμε cool μετά τον τρελό του, εντυπωσιακό θάνατο;

Κατάσταση: ΝΕΚΡΟΣ ΑΠΟ ΛΙΩΜΕΝΟ ΧΡΥΣΟ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ

5. Ράμσεϊ Σνόου

Η μικρή, ολοδική μας εκδοχή του turture porn, καθώς ο Ράμσεϊ πέρασε βασικά μια ολόκληρη σεζόν της σειράς βασανίζοντας τον Θίον και μετά πέρασε άλλη μία σεζόν τρέχοντάς τον από δω κι από κει. Τι, δεν είχε κανά χόμπι όταν ήταν μικρός;

Κατάσταση: Μη αναστρέψιμη

4. Θίον

Οπότε καταλαβαίνει για τι βαθμό ανικανότητας συζητάμε όταν ο βασανιζόμενος καταλήγει να είναι πιο αντιπαθής κι από τον βασανιστή του. Υπάρχει παραλλαγή του Συνδρόμου της Στοκχόλμης για αυτό το φαινόμενο; Να το λέμε Σύνδρομο του Γουέστερος; Τελοσπάντων, κανείς δε θα λυπηθεί ποτέ τον Θίον. Πρόδωσε τον Ρομπ και έπαιξε το ρόλο του στην κατάρα των Σταρκ. Οι δε συνεχείς απότυχίες του, θα μπορούσαν να είναι αντικείμενο μιας spin-off κωμικής σειράς. Μόνο να τον δούμε να σκοντάφτει στο πόδι του και να πέφτει κάτω ουρλιάζοντας δεν έχουμε φτάσει ακόμα.

Κατάσταση: Ρικ

3. Λιτλφίνγκερ

Ο Φρανκ Άντεργουντ του Γουέστερος, αυτή η μίξη νυφίτσας και κατσαρίδας, αυτό το ον που απλά ξέρεις πως θα συνεχίσει να επιβιώνει όσο όλοι γύρω του ψοφάνε ο ένας μετά τον άλλον. Ο Πίτερ Μπέιλις είναι από εκείνους τους ανθρώπους που δεν έχουν κάποιο ιδιαίτερο προσόν εκτός του να επιβιώνουν στο χάος καθαρά από ένστικτο, σαν καρχαρίες. Έτσι, δεν είναι τόσο ότι ανεβαίνει τα σκαλιά, όσο ότι πριονίζει διαρκώς τη σκάλα μέχρι που φέρνει τους πάντες στο επίπεδό του, πριν τους κλωτσήσει σπάζοντάς τους τα πόδια. Στο τέλος μένει όρθιος. Και πραγματικά, τι φάση με τη Σάνσα; Ρε φίλε!

Κατάσταση: Στο τέλος θα μας κυβερνήσει

2. Ντενέρις Ταργκάριεν

Ας είμαστε δίκαιοι. Το ότι είναι ο πιο πωρωτικός χαρακτήρας της σειράς δε σημαίνει πως δε μπορεί να είναι και ο πιο -εν ζωή- μισητός. Ίσα-ίσα, αυτό είναι μέρος της γοητείας της. Το ότι, σαν τον αδερφό της, απαιτεί, θέλει, υποτιμά. Αλλά σε αντίθεση με τον αδερφό της, πετυχαίνει. Ίσως να πετυχαίνει περισσότερα από όσα μπορεί να διαχειριστεί. Η κρίση της, τώρα που βρίσκεται χωρίς δράκους και έχοντας να διαχειριστεί τις απελευθερωμένες πόλεις, θα δείξει πολλά για το ποιόν της. Όμως ανεξαρτήτως εξέλιξης, η Ντενέρις είναι ο ορισμός του χαρακτήρα που αγαπάμε, την ίδια στιγμή που αγαπάμε να μισούμε.

Κατάσταση: Αμφίβολη

1. ΤΖΟΦΡΙ

Ο Τζόφρι. Το σπέρμα του διαβόλου. Ο πιο αντιπαθητικός χαρακτήρας, πιθανώς στην ιστορία της τηλεόρασης. Ακούγεται εύκολο μα δεν είναι, το να καταφέρεις να πλάσεις κάτι τόσο απεχθές. Χειροκρότημα.

Κατάσταση: Για πάντα στις καρδιές μας