© Δομνίκη Μητροπούλου/Cosmote TV
BUZZ

Οι 17 Κλωστές ολοκληρώθηκαν με καθολική αποθέωση για Βλάχο και Τσαφούλια

Το συγκλονιστικό φινάλε της σειράς της Cosmote TV, «διέλυσε» τους τηλεθεατές.

Η ιστορία ήταν γνωστή: η μεγαλύτερη μαζική δολοφονία που έγινε ποτέ στην Ελλάδα, συνέβη από έναν χωρικό στα Κύθηρα το 1909 και συνεχίζει να συγκλονίζει μέχρι και σήμερα. Αυτό είναι και το στοίχημα μιας γνωστής ιστορίας στον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Το πώς δηλαδή θα παρουσιάσεις κάτι που είναι ήδη γνωστό από το κοινό σου, με τρόπο που να το κρατήσει ως το τέλος.

Ο Σωτήρης Τσαφούλιας πέρασε από τη μυθοπλασία στην απεικόνιση μιας αληθινής ιστορίας βασισμένης στο βιβλίο του Πάνου Δημάκη «17 Κλωστές» και μετά από προσωπική έρευνα έφερε το ειδεχθές έγκλημα στην τηλεόραση, με πρωταγωνιστή τον Πάνο Βλάχο.

Πώς το δίδυμο Βλάχου – Τσαφούλια κράτησε το κοινό ως το τέλος

Πάνος Βλάχος © Δομνίκη Μητροπούλου/Cosmote TV

Ο Σωτήρης Τσαφούλιας από την αρχή της σειράς 6 επεισοδίων που προβλήθηκε στην COSMOTE TV, φιλοτεχνούσε το προφίλ του φιλήσυχου τσαγκάρη, τον έρωτά του, τον τρόπο με τον οποίο εκδιώχθηκε από το νησί και συγκέντρωσε όλες εκείνες τις συμπεριφορές που τον «όπλισαν».

Το φονικό και ό,τι ακολούθησε την εκτέλεση των 15 συγχωριανών του τσαγκάρη είχε μείνει για το τέλος. Ο Πάνος Βλάχος με τη χαρακτηριστική ομοιότητά του με τον δολοφόνο των Κυθήρων να διακρίνεται από το πρώτο επεισόδιο, κατάφερε να ξεχωρίσει. Τα πλάνα, γεμάτα Κύθηρα και η συμβολή της Μιρέλλας Παπαοικονόμου που αγάπησε το νησί, όσο κανέναν άλλο τόπο, έπαιξαν και αυτά το ρόλο τους.

Στο έκτο και τελευταίο επεισόδιο, ήρθε η κορύφωση του δράματος και το κοινό είχε «ψηθεί» με τέτοιο τρόπο, ώστε να περιμένει εδώ και μια εβδομάδα τη στιγμή της δολοφονίας. Και όταν αυτή ήρθε, τα σχόλια ήταν αποθεωτικά, τόσο για την ερμηνεία του Πάνου Βλάχου, όσο και για τη σκηνοθεσία του Σωτήρη Τσαφούλια. Η αυτοδικία, το άδικο, η παρηκμασμένη κοινωνία, όλα τους συνέθεσαν τον απόλυτο αντιήρωα στο πρόσωπο του Πάνου Βλάχου και το X δεν σταμάτησε να αποθεώνει τη σειρά της COSMOTE TV.

Τα καλύτερα σχόλια που είδαμε για το φινάλε της σειράς