Chris Pizzello/Invision/AP
ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Οι 2 ηθοποιοί που δεν έχουν λείψει ποτέ από το ‘Τόλμη και Γοητεία’

33 χρόνια μετά, κάποια πράγματα έχουν μείνει ακριβώς ίδια, εκτός από τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

Aν είσαι 20 δεν έχω κάποια αξίωση να ξέρεις τι είναι το ‘Bold and beautiful’. Εκτός και αν το ‘χεις πετύχει στο ‘Μακεδονία TV’. Αν τώρα, είσαι κοντά στα 40 (και πάνω), δεδομένα γνωρίζεις για τι μιλάω -δηλαδή γράφω. Οι πιθανότητες να μην ήσουν μεταξύ αυτών που έτρεχαν για να προλάβουν την προβολή των επεισοδίων (στην ΕΤ1) από το Νοέμβρη του 1988 και έως ότου καταλάβεις πως αυτό το καζάνι δεν έχει πάτο. Δηλαδή, δεν πρόκειται να καταλήξουν κάπου σύντομα. Τρεις δεκαετίες αργότερα, το σίριαλ που ‘χει κάνει δικά του 39 Guinness World Record, προβλήθηκε σε όλες τις ηπείρους και στην καλύτερη εποχή του είχε 24.5 εκατομμύρια τηλεθεατές. Συνολικά έχει προταθεί για 370 τηλεοπτικά βραβεία και έχει πάρει 123.

Από το cast των αναρίθμητων ηθοποιών που ‘χουν δουλέψει για τη soap opera όλα αυτά τα χρόνια, δυο δεν έχουν λείψει ποτέ. Η Brook και ο Eric. Καλά να είναι οι άνθρωποι, να τα εκατοστήσουν. Σίγουρα θα δουλέψουν έως το 2024, βάσει του συμβολαίου που ‘χει δώσει το CBS στους παραγωγούς του ‘most watched daytime drama for 31 consecutive seasons’.

Πόσα χρήματα δίνει η παραγωγή στους ηθοποιούς

Οι μισθοί στην ‘Τόλμη και γοητεία’ (έτσι την έμαθα, έτσι την γράφω) ξεκινούν από 500 δολάρια το επεισόδιο -για κάποιον που κάνει περάσματα αραιά και που. Οι νέες προσθήκες ξεκινούν από 1000 έως 1500 δολάρια (το επεισόδιο), οι μέσοι μισθοί (για ηθοποιούς που υπάρχουν στην ‘εικόνα’ από 5 έως 10 χρόνια) είναι από 2000 έως 3000 δολάρια, κάτι που εξαρτάται και από το μέγεθος του ρόλου ή το όνομα του ηθοποιού και οι ακριβοπληρωμένοι (που ‘χουν ξεπεράσει τη δεκαετία ‘ύπαρξης’ στο σίριαλ) παίρνουν περισσότερα από 5000 δολάρια -μην τα ξαναλέμε, πάντα αναφερόμαστε για το μισθό κάθε επεισοδίου.

Στην κορυφή αυτής της πυραμίδας βρίσκεται η Katherine Kelly Lang, ευρύτερα γνωστή -στην πλάση- ως Brook και ο John McCook, επικεφαλής της δυναστείας των Forresters (aka Eric). Είναι οι μόνοι που ‘χουν μείνει ακλόνητοι στις θέσεις του -και στις οθόνες- από το πρώτο επεισόδιο έως σήμερα και ενώ εκκρεμούν τρία επεισόδια για την ολοκλήρωση της 33ης σεζόν). Συνολικά, έχουν προβληθεί 8.100 επεισόδια.

Όταν η Ελλάδα γινόταν πρωταθλήτρια Ευρώπης στο μπάσκετ, για πρώτη φορά στην ιστορία της (ναι, το 1987) έκανε πρεμιέρα το ‘Bold and Beautiful’. Τότε ο Eric (δηλαδή, ο John McCook) ήταν 43 χρόνων και η Brook 26. Με πρόχειρο υπολογισμό και δεδομένου ότι δεν άνηκε πάντα στους πιο ακριβοπληρωμένους, η Brook, η οποία έχει εμφανιστεί σε 5.074 επεισόδια έχει λάβει περισσότερα από 10 εκατομμύρια δολάρια, μόνο από αυτόν το ρόλο -χωρίς να υπολογίζονται οι διαφημίσεις που έκανε, όταν έγινε γνωστή. Και μάλλον για αυτό δεν χρειάστηκε ποτέ, να αναζητήσει άλλο μεροκάματο. Στα χρόνια που απασχολείται με την ‘Τόλμη και γοητεία’ έχει κάνει άλλες 8 δουλειές. Στις πέντε ήταν ο εαυτός της -συμπεριλαμβανομένων των δύο που μετείχε σε celebrity shows, στην Ιταλία και την Αυστραλία.

Δύο ήταν ταινίες. Παντρεύτηκε δυο φορές, χώρισε άλλες τόσες και απέκτησε τρία παιδιά. Από το Μάιο του 2018 είναι και γιαγιά. Όπως είχε πει το Μάιο του 2019, στην εμφάνιση της στο Sunday Project “το να πρωταγωνιστώ σε αυτήν τη δουλειά ήταν η τέλεια δουλειά που μπορούσα να έχω, όταν ήμουν έγκυος, αλλά και μετά ως μητέρα. Mπορούσα να πάρω μαζί τα παιδιά μου, στο σετ και να είμαι μαζί τους, όλη μέρα”.