ΛΙΣΤΕΣ

Οι 9 χειρότεροι κινηματογραφικοί Πρόεδροι της Αμερικής

Επίδοξοι βιαστές, δολοφόνοι και προδότες. Να πώς δεν πρέπει να διοικείς την παγκόσμια υπερδύναμη.

Εκτός του Οβάλ Γραφείου και του briefing room του Λευκού Οίκου, ο Πρόεδρος της Αμερικής μένει επίσης σε ταινίες, σειρές και κόμικ.

Συνήθως είναι εκεί για να εμπνεύσει ελπίδα και για να συσπειρώσει ενάντια σε απειλές, αλλά κάποιες φορές γίνεται και αντικείμενο σάτιρας ή σχολιασμού του πολιτικού κατεστημένου. Το μόνο σίγουρο πάντως είναι κάθε Πρόεδρος που θα βρεις παρακάτω δεν είναι παράδειγμα προς μίμηση για τους επίδοξους πολιτικάντηδες της Αμερικής.

Πρόεδρος Dwayne Elizondo Mountain Dew Herbert Camacho – ‘Idiocracy’

Όπλα, γυναίκες και χορός. Όχι και τόσο διαφορετικός από τον Donald Trump, αν ο Trump ήταν χαρακτήρας σε σατιρική κωμωδία και αν υποθέσουμε ότι αυτό που ζούμε δεν είναι σατιρική κωμωδία αλλά πραγματικότητα. Νόμιζες ότι ο Obama ήταν κουλ στο State Union επειδή έριχνε μικρόφωνα και έλεγε ανέκδοτα; Δες το παραπάνω βίντεο.

Πρόεδρος Allen Richmond – ‘Absolute Power’

Αισχρό βδέληγμα για Πρόεδρο που κακοποιεί την ερωμένη του κι όταν εκείνη αντιστέκεται τη σκοτώνουν οι Μυστικές Υπηρεσίες. Προφανώς και ήθελε να καλύψει το γεγονός, προφανώς και έρχεται η εκδίκηση σε μορφή Clint Eastwood.

The President – ‘Escape from New York’

Το ‘Escape from New York’ ήταν η απάντηση του John Carpenter στο σκάνδαλο του Watergate, οπότε εννοείται ότι για Πρόεδρο είχε ένα αμετανόητο κάθαρμα που μέχρι το τέλος της ταινίας είχε αποδείξει ότι δεν τον ενδιέφερε καμία άλλη ζωή εκτός από τη δική του.

Πρόεδρος Merki Muffley – ‘Dr. Strangelove’

)

Ο Muffley του ‘Dr. Strangelove’ είναι τόσο τρομακτικός όσο είναι και αστείος. Ο πυρηνικός πόλεμος είναι στη γωνία, αλλά εκείνος μιλάει στο τηλέφωνο στους Σοβιετικούς σαν την Τένια Μακρή όταν έκανε live ψυχανάλυση από το στούντιο.

Πρόεδρος ‘Jimmy’ Dale – ‘Mars Attacks’

Εμείς να δεχτούμε ότι δεν υπάρχει ιδανική αντίδραση σε κάτι τόσο πρωτόγνωρο όπως η εισβολή Αρειανών στη Γη. Ο Πρόεδρος Dale δέχεται ότι αυτή σίγουρα δεν είναι η πρόσκλησή τους στο Κονγκρέσο για να σφάξουν τους πάντες; Επικό “Why Can’t We All Just Get Along?” από Jack Nicholson.

Πρόεδρος Nixon – ‘Dick’

Επειδή δεν τον αντιπαθούν ήδη πολλοί, το ‘Dick’ είχε έναν παρανοϊκό Πρόεδρο Nixon να προσλαμβάνει την Kirsten Dunst και την Michelle Williams για να του βγάζουν βόλτα το σκυλί, μπας και δεν αποκαλύψουν όσα άκουσαν για τους κοριούς του Watergate.

The President – ‘Love Actually’

Ο σύντομος ρόλος του Billy Bob Thornton στο ‘Love Actually’ ήταν επίτηδες γραμμένος σαν τη μικρογραφία της ψωνάρας από την Αμερική που νομίζει ότι έχει δικαίωμα στους πάντες και τα πάντα, είτε πρόκειται για τη γραμματέα ενός συναδέλφου, είτε για αξιώσεις σε μια ξένη χώρα. Τελικά μπήκε στη θέση του από τον Πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου, σε μια σκηνή-ευσεβή πόθο που λειτούργησε περισσότερο σαν το fuck you που θα ήθελαν πολλοί να πουν κατά καιρούς στον εκάστοτε Πλανητάρχη.

Πρόεδρος Zartan – ‘G.I. Joe: Retaliation’

Πριν τον γνωρίσεις καλύτερα ως Σπουργιτότατο στο ‘Game of Thrones’, ο Jonathan Pryce μάζευε όλους τους παγκόσμιους ηγέτες για να τους παρουσιάσει ένα υπερόπλο που θα αφανίσει το Λονδίνο κι άμα λάχει όλο τον κόσμο. Εκτός αν δεχτούν να απενεργοποιήσουν τα δικά τους πυρηνικά οπλοστάσια. No pressure.

Πρόεδρος Bennett – ‘Clear and Present Danger’

Τελευταίος Πρόεδρος και πιο αληθινός στη λίστα, κυρίως γιατί μπορείς άνετα να φανταστείς τις πράξεις του να γίνονται πραγματικότητα. Ο Πρόεδρος Bennett παίρνει μέρος σε μία συνομωσία που απειλεί τη ζωή δεκάδων ανθρώπων, μόνο και μόνο για να βάλει λεφτά στην τσέπη. Ευτυχώς καθάρισε ο Harrison Ford.

Ποια είναι εκείνα τα αγωνιώδη επεισόδια που δεν άλλαξαν απλά τις σειρές τους, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις και την ίδια την τηλεόραση; Από τις ανατροπές του ‘Lost’ και το μεγαλύτερο σοκ της ‘Εντατικής’, μέχρι τις απότομες στροφές του ‘Breaking Bad’ και του ‘Game of Thrones’, θυμόμαστε τα επεισόδια που συγκλόνισαν τον πλανήτη.