GAMES

Οι αγαπημένοι μας (ή όχι και τόσο) χαρακτήρες από fighting games

Είμαστε βέβαιοι ότι καταδικάζουμε το ξύλο απ’ όπου κι αν προέρχεται;

Ωραίες οι λίστες για τα αγαπημένα/ καλύτερα/ χειρότερα/ κορυφαία/ αλλά επικίνδυνες, ρισκάρεις, ζεις στην κόψη του ξυραφιού. Στην προκειμένη περίπτωση, πέρα από τα γνωστά δηλαδή να κατηγορηθείς ως ανίδεος, άγουστος (χωρίς γούστο), νέος, γέρος, κουτσός, στραβός, είναι και το θέμα τέτοιο που ενέχει βία, μπορεί να τσιμπήσω και κανά απ τσάκι στην κεφάλα.

Το γράφω, το ξαναγράφω, τσάμπα το κάνω, κάθε λίστα που έχω κάνει στο παρελθόν και όποια φτιάξω στο μέλλον, είναι κατά βάση υποκειμενική. Το ίδιο ισχύει και γι’ αυτήν, με τους αγαπημένους μου χαρακτήρες από fighting games. Λατρεία/ βασανάκι (δεν ήμουν πολύ ικανός, σε άλλα genres έχω κλίση) ιδιαίτερα στις αρχές τη δεκαετίας του ’90, χρόνια που συνέπεσαν με την εφηβεία μου που, όσο να πεις, το αίμα βράζει έξτρα.

Περιμένω τις δικές σου αγάπες στα σχόλια, π.χ. ας βάλει κάποιος την Chun-Li γιατί το δικό μου χέρι αρνείται να τη συμπεριλάβει (έχω φάει πολύ ξύλο από τον κουμπάρο μου). Α, η παρακάτω σειρά είναι τυχαία, έτσι; Και διαθέτει κόντρες, για ν’ ανάψουν τα αίματα.

 

Zangief (Street Fighter)

 

Περίπου σαν να υποστηρίζεις τον Ντράγκο στο Rocky 4. Περίπου.

Heihachi Mishima (Tekken, Soul Calibur)

Ο καθηγητής των μαθηματικών στο σχολείο ξεκινάει τη χωρίστρα από τη μία πλευρά, με τις τρίχες να καταλήγουν στην άλλη για να καλύψει την καράφλα. Ο Heihachi έχει το χτένισμα του καθηγητή φυσικής (ή χημείας). Έχει κόντρα με τον από κάτω.

Kazuya (Tekken)

Ο από πάνω, ο πατέρας του, τον έριξε σε γκρεμό για να διαπιστώσει αν είναι πράγματι δικός του (ωραίο DNA τεστ), αν θα ζήσει. Ο γιος στράβωσε. Λογικό.

Jin Kazama (Tekken)

Ο γιος του γιου. Εκπαιδεύτηκε από τον παππού (Heihachi), τσακώθηκαν, προφανώς τα ‘χει τσουγκρίσει και με τον πατέρα του (Kazuya). Χαλασμένα γονίδια.

Mitsurugi (Soul Calibur)

Σαμουράι, σπαθί, αρχηγέ είσαι μέσα (στη λίστα). Ως πρώην αγρότης, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε μελλοντικά μπλόκα.

Raiden (Mortal Kombat)

 

Είδωλο, τεράστια φιγούρα, από την αρχή στο MK μετερίζι με ελάχιστες (playable) απουσίες.

Kilik (Soul Calibur)

Με το ματσούκι που κραδαίνει, είναι ιδανικός για παιχνίδι από μέση και μακρινή απόσταση.

Morrigan (Dark Stalkers)

 

Διαβολογυναίκα που ρίχνει κάτι σαν Hadouken;

Ivy (Soul Calibur)

Φωτογραφία της Ivy μπορείς να βρεις εδώ.

Eddy Gordo (Tekken)

Είναι αέρινος, είναι μαχητής-χορευτής, ξέρει Capoeira. Αρκεί.

Terry Bogard (Fatal Fury, King of Fighters)

Τσαμπουκαλής με αμάνικο versus…

Geese Howard (Fatal Fury)

…αρχηγού εγκληματικής οργάνωσης με γερμανικές ρίζες. Εννοείται ω Terry, Terry, ω Terry, Terry, άσε που ο Geese (ωραίο όνομα ρε, βάλε κανά σανδάλι τώρα) είναι υπεύθυνος για το θάνατο του πατέρα Bogard.

Sarah Bryant (Virtua Fighter, Dead or Alive)

 

Αναγνωρίστηκε στο σημείο ώστε να πάρει μεταγραφή στο Dead Or Alive 5. Αυτό τα λέει όλα.

Ryu (Street Fighter)

Φίλος έδωσε…

Ken (Street Fighter)

…σε φίλο ένα hadouken και τον σώριασε (με αγάπη). Υποκειμενικά, μιας και η κόντρα μεταξύ τους ζει εδώ και χρόνια και ο καθένας έχει την άποψή του για το ποιος είναι ανώτερος, ποντάρω στον Ryu. Φιλικά πάντα.

El Blaze (Virtua Fighter)

Ο Μεξικάνος παλαιστής είναι αρκετά υποτιμημένος κατά τη γνώμη μου. Lucha libre.

Nina Williams (Tekken)

Θεά εναντίον…

Anna Williams (Tekken)

…wannabe θεάς. Τα συγγενικά, και δη αδερφικά, ξυλίκια συνηθίζονται φουλ στα fighting games, αλλά εδώ δεν υπάρχει κάτι να σκεφτώ. Nina μόνο.

Robert Garcia (Art of Fighting, The King of Fighters)

 

Και όχι Pablo. Ιταλός, κομψός, πλούσιος κύριος, αναζητεί παρτενέρ για ξύλο μέχρι πρωΐας. Δεκτές μόνο σοβαρές προτάσεις.

Mai Shiranui (Fatal Fury, The King of Fighters)

Γυναίκα νίντζα, κορίτσι δηλητήριο, το πρώτο θηλυκό σε fighting game της SNK (Fatal Fury 2). Όμορφες παρουσίες στην αρένα.

Hakumen (BlazBlue)

Ναι, ο Ragna είναι ο πρωταγωνιστής, ο φοβερός, ο έτσι, ο αλλιώς. Hakumen κύριοι, ο ορισμός του θα σου ανάψω μια λαμπάδα ίσα με το μπόι σου (κι όπου λαμπάδα βάζεις σπαθί).

Mileena (Mortal Kombat)

Σουβλίστρια versus…

Kitana (Mortal Kombat)

…φονικής βεντάλιας (και μαχαιροβγάλτριας). Εδώ δυσκολεύομαι. Δεν ξέρω, καταρχάς είναι δίδυμες (ψελλίζει κάτι για τα δόντια της Mileena και τρέπεται σε φυγή).

Hanzo Hattori (Samurai Shodown, The King of Fighters)

Όσο κλισέ επιλογή κι αν είναι από τους μαχητές του Samurai Shodown, άλλο τόσο αξιοκρατική και δικαιολογημένη είναι. Νομίζω;

Akuma (Street Fighter)

 

Σχεδόν ανίκητος. Σχεδόν.

Jago (Killer Instinct)

Μοναχός εναντίον…

Fulgore (Killer Instinct)

…cyborg. Σε αυτή τη μονομαχία θα πάρω αποστάσεις από την politically correct επιλογή. Άσε ρε Jago Drako, προστατευόμενε της Rare, διορισμένε.

Ryu Hayabusa (Dead or Alive)

Όπως πιθανότατα θα έχεις ήδη διαπιστώσει, έχω εκμηδενίσει τις μεταγραφές από άλλα είδη παιχνιδιών, από άλλα μέσα (π.χ. κόμικς), προσπαθώ να τιμήσω την αυθεντικότητα. Κάθε κανόνας έχει εξαίρεση και θέλω να μου επιτρέψεις την είσοδο του Ryu Hayabusa (προερχόμενος από το Ninja Gaiden) που ό,τι λεπιδιάζει κομμάτια γίνεται. Μόνο τύχαιο δεν είναι ότι έχει παίξει σε όλα τα DoA.

Cervantes (Soul Calibur)

 

Διπλά πειρατικά σπαθιά για διπλή απόλαυση.

Kuma (Tekken)

Αρκούδα versus…

Paul Phoenix (Tekken)

…ανέκδοτου. Γελάνε και τα ζώα με τον Παύλο Φοίνικα. Μισό, για την ακρίβεια το αρκουδάκι το ‘χει πιάσει λίγο πελατάκι αλλά, γενικά, μπαίνει με φιλοδοξίες κατάκτησης στα τουρνουά και στο τέλος κάτι γίνεται και χάνει (Tekken 3 π.χ.). Εδώ κερδίζει πάντως, νταξ. 

M. Bison (Street Fighter)

Μπέρτας versus…

Guile (Street Fighter)

…βλαχοτεξανού. Κανονικά, είμαστε με τη δημοκρατία, αλλά ο Guile δείχνει τόσο έτοιμος να τραγουδήσει τον αμερικανικό εθνικό ύμνο, τόσο προκάτ, που δεν μου αφήνει άλλη επιλογή. Για να μην ξεκινήσω με το μαλλί-αεροδιάδρομος για προσγείωση.

Kage-Maru (Virtua Fighter)

Είμαι νιντζόφιλος, τι να κάνουμε.

Kung Lao (Mortal Kombat)

 

Από το να το βγάλεις εσύ και να ‘χουμε τρεχάματα, σου βγάζουμε εμείς το καπέλο. Και σε αποθεώνουμε, περισσότερο κι από το φιλαράκι σου τον Liu Kang.

Nightmare (Soul Calibur)

Ο κακός εαυτός εναντίον του…

Siegfried (Soul Calibur)

…καλού. Είμαι ξεκάθαρα υπέρ του evil alter ego, η μεγάλη δικαίωση ήρθε όταν χωρίσαμε τα τσανάκια μας από τον ξανθομπάμπουρα.

Arakune (BlazBlue)

 

Εντάξει, πρόκειται για τεράστιο άτομο (;), η photo επιβάλλεται.

Christie Monteiro (Tekken)

Μανούλα, που έλεγε ο αείμνηστος Θανάσης, συν ότι είχε δάσκαλο τον Eddy (ο οποίος διδάχθηκε την πολεμική τέχνη από τον παππού της). Fair enough.

Black Orchid (Killer Instinct)

Η αδερφή του Jago(u). Αυτή, μάλιστα, μπουμπούκι από τα λίγα.

Leifang (Dead or Alive)

 

Πολύ θα ήθελα, με κάποιο τρόπο, να πιάσει την Chun-Li στα χέρια της και να την κάνει μπλαβί στο ξύλο.  Σαν τον Ζοτς όταν παθαίνει σοκ-αμόκ.

Blanka (Street Fighter)

Το ζώο, l’ animale, είναι καμιά φορά να μην πέσεις στα νύχια του.  

Kenshi (Mortal Kombat)

Από τους «δεύτερης και τρίτης γενιάς» χαρακτήρες του ΜΚ, μου είναι ο πιο συμπαθής. Να σημειώσω εδώ ότι από το εν λόγω παιχνίδι θα μπορούσα να βάλω αρκετούς μαχητές (και σιχαμένους, αν καταλαβαίνεις τι εννοώ), αλλά αποφάσισα να κρατήσω τον αριθμό τους σε λογικά πλαίσια.

Kasumi (Dead or Alive)

Λατρεία εναντίον…

Ayane (Dead or Alive)

…ετεροθαλούς αδελφής της λατρείας. H Kasumi είναι το πουλέν του δημιουργού (Itagaki), αλλά και δικό μου. Τέλος.   

King (Art of Fighting, The King of Fighters)

 

Μην την μπερδεύεις με τον King του Tekken (ο οποίος, πλάκα-πλάκα, μου είναι φοβερά αντιπαθής). Μήπως θυμάσαι μια ταινία με την Μάρω Κοντού που ντύνεται άντρας για να… Άστο, άκυρο, μόνο οπτικές οι ομοιότητες, κι αυτές στο περίπου.

Honda (Street Fighter)

Όλο προσόντα. Όχι ακριβώς, η αλήθεια είναι ότι ψιλομοιάζουμε σε ρεπερτόριο με τον Blanka, αλλά δικαιούται θέση στη λίστα ως ο εκπρόσωπος του σούμο.

Scorpion (Mortal Kombat)

Καύσωνας vs…

Sub-Zero (Mortal Kombat)

…παγωνιάς. Παρά το γεγονός ότι τα ψιλοβρήκανε στο πιο πρόσφατο Mortal Kombat, ΑΔΙΑΦΟΡΩ. Ή με τον Scorpion θα είσαι, ή με τον Sub-Zero, είναι τόσο απλό όσο λέγεται, ακούγεται και γράφεται. Προσωπική επιλογή; SCORPION .

Dhalsim (Street Fighter)

 

Όταν ξεκινάει κλωτσομπούνι στην Λάρισα και καταλήγει στον Βόλο, είναι να μην τον σέβεσαι;