ANT1
VIRAL

Οι απαντήσεις του Ρουκ Ζουκ που έβαλαν μπουρλότο στη λογική

Όταν Μπαχ και μοτσαρέλα έγιναν ένα, όταν η Κρήτη αναδείχθηκε ως το μεγαλύτερο νησί του πλανήτη, όταν ο Χάρρυ Κλυνν έγινε μάγος. Μερικές από τις στιγμές που το Ρουκ Ζουκ μας έκαψε ολοσχερώς τον εγκέφαλο.

Δεν είναι κάτι καινούργιο. Το Ρουκ Ζουκ, που μας πρωτοσυστήθηκε τη μαγική δεκαετία του ’90, είναι ένα από τα πιο διάσημα τηλεπαιχνίδια της σημερινής τηλεόρασης. Αρκετά διαχρονικό, με την ταχύτητα της σκέψης στην οποία στηρίζεται να μπορεί να «γεννήσει» στιγμές ανθολογίας, με ανελέητο θάρρος και ειλικρίνεια, με απαντήσεις που λυγίζουν την αλήθεια, τη λογική, την πραγματικότητα. Με αφορμή το νέο επεισόδιο, εκείνο όπου ο Τσε Γκεβάρα αποκαλύφθηκε ότι τελικά ήταν Ρώσος κάτσαμε και βάλαμε στη σειρά ορισμένες από τις πιο παλαβές απαντήσεις της σύγχρονης ιστορίας του παιχνιδιού.

Ο Τσε Γκεβάρα από την Ρωσία

Το μικρό του Τσε ήταν «Κομαντάντε» και ήταν από την Αργεντινή. Συχνά ταξίδευε Κούβα για να συναντήσει εκεί τον κολλητό του, τον Ιωσήφ Στάλιν. Μόνο στο Ρουκ Ζουκ αυτά.

Η λεβεντογέννα Κρήτη (το μεγαλύτερο νησί του πλανήτη)

Το «τύμπανο» που γράφεται και ως «τούμπανο». ο Ιουστινιανός που έγινε «Ιουστιάκης» και φυσικά εκείνη η θρυλική ερώτηση με τα μεγαλύτερα νησιά του πλανήτη, που μπήκε μέσα η Κρήτη και η Εύβοια!

Ο Κακός Λύκος (που ήταν τέρας της μυθολογίας)

Μυθικά τέρατα: Δεινόσαυρος, πίθηκος, μαϊμού, λιοντάρι, «Νεμέα Ύδρα» και το παιχνίδι πια έχει ξεφύγει, έχει φτάσει σε σουρεαλιστικά επίπεδα.

Η Μαρία Κάλλας που έγραφε καλά

Με μια καταπληκτική συλλογιστική που περιλαμβάνει και τις λέξεις «γυναίκα – κορίτσι» η Μαρία Κάλλας βαφτίστηκε και συγγραφέας. Γιατί όχι δηλαδή;

Ο Χάρρυ Κλυνν που έγινε Χάρι Πότερ

Η Ωκεανία βαφτίστηκε «Βόρειος Πόλος» και ο μάγος με τα γυαλάκια ήταν τελικά ο Χάρρυ Κλυνν. Το στιφάδο είχε μέσα κριθάρι και ζυμάρι και ζυμαρικά και έχουμε δεύτερες σκέψεις μήπως όλοι αυτοί οι συμμετέχοντες είναι comedians που κάνουν εξάσκηση το πρώτο τους υλικό. Τι; Όχι;

Όταν ο Μπετόβεν μπλέχτηκε με την μοτσαρέλα

«Μύκονος: Είναι στα Δωδεκάνησα, αν δεν κάνω λάθος! Στα Επτάνησα;» είναι μια από τις πιο θρυλικές ατάκες που έχουν ακουστεί στη νεότερη εποχή του Ρουκ Ζουκ, αν και τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με την ερώτηση για τον  Μότσαρτ, που είχε μέσα Κασέρι, Μπαχ, Ροκφόρ και άλλους δημοφιλείς συνθέτες της κλασσικής μουσικής.

Bonus: Η Καβάλα, ένα χωριουδάκι

Κλασσικός παίκτης Ρουκ Ζουκ: Ξεφυσά, ζορίζεται όταν ακούει μια δύσκολη λέξη που πρέπει να περιγράψει. Λέει το πρώτο πράγμα που του έρχεται στο μυαλό, γιατί που ξέρεις; Μπορεί και να έχει δίκιο! Στη συγκεκριμένη περίπτωση Καβάλα = χωριό και Αγρίνιο = επίσης χωριό και ο Αθηνέζος παίκτης δεν δέχεται μύγα στο σπαθί του, δεν δέχεται εναλλακτικές απαντήσεις, γιατί αυτά έχει ακούσει, αυτά εμπιστεύεται. Υποκλινόμαστε στην Ζέτα Μακρυπούλια για την αναλυτική περιγραφή του ορισμού «χωριό» που εξηγεί πως άλλο το να λέμε «πάμε στο χωριό» και άλλο το να περιγράφουμε μια πόλη ως χωριό.

Τι παρασκήνιο οδήγησε στο Home Alone; Ποια stunts κοψοχόλιασαν τους συντελεστές και τι διάγνωση έκανε πραγματικός γιατρός στα τραύματα των ληστών; Ποια θεωρία για τους γονείς του Kevin θα σου αλλάξει για πάντα την ταινία; Το POP για τις Δύσκολες Ώρες γιορτάζει την επέτειο της ταινίας!