ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Οι καλύτεροι αποκεφαλισμοί. Ναι, σαν αυτόν του Ned Stark

Το κεφάλι του Stark που έπεσε στο ένατο επεισόδιο του Game of Thrones μάς έδωσε απλά την αφορμή. Και μην πείτε τίποτα για spoiler. Μέχρι και η Nova το έδειξε το επεισόδιο.

Σίγουρα είναι βάρβαρο, σίγουρα είναι αντιαισθητικό. Αλλά το να χάνει κάποιος το κεφάλι του είναι ήταν κάποτε μέρος της ζωής και της καθημερινότητας. Και έχουν προσπαθήσει πολλοί σκηνοθέτες να αναπαραστήσουν όσο πιο ρεαλιστικά γίνεται μία τέτοια σκηνή.

Στις ταινίες τρόμου και στις σπλατεριές βλέπουμε συνήθως βάρβαρους αποκεφαλισμούς με υπερβολικά πολύ αίμα. Στις υπόλοιπες ταινίες βλέπουμε περισσότερο μια απεικόνιση του αποκεφαλισμού παρά τον ίδιο τον αποκεφαλισμό. Οι παρακάτω σκηνές όμως έχουν κάτι το ιδιαίτερο. Θες στο συναίσθημα, θες στην σκηνοθεσία, θες στον τρόπο;. Έχουν.

Braveheart

Ο αποκεφαλισμός του Mel Gibson ως William Wallace είναι ίσως από τις πιο χαρακτηριστικές σκηνές του κινηματογράφου των 90s. Και λίγο πιο συγκινητικές σκηνές από τις επόμενες που θα δεις σε αυτό το αφιέρωμα.

Sleepy Hollow

Ο Johnny Depp προσπαθεί να πεί τον Μέγα Μάγιστρο ότι δεν υπάρχει ο Ακέφαλος Καβαλάρης. Τουλάχιστον αυτό πιστεύει μέχρι να δει το κεφάλι του Μάγιστρου να πέφτει.

The Other Boleyn Girl

Η Scarlett Johannson λαμβάνει το γράμμα που απορρίπτει την αίτηση χάρης για την αδερφή της Anne Boleyn. Η Natalie Portman βγάζει τα κοσμήματά της και δέχεται την ποινή.

The Omen

Ο Gregory Peck αρνείται να σκοτώσει ένα αγόρι. Ο David Warner όμως το παίρνει απόφαση και θα πρέπει να υποστεί τις συνέπειες για αυτό. Από ένα κομμάτι γυαλί.

The Tudors

Διπλή εκτέλεση των Lady Rochfort και Katherine Howard. Τρομερή σκηνή με την Howard να βλέπει τον πρώτο αποκεφαλισμό και να βάζει το κεφάλι της στο ματωμένο ικρίωμα.

Monty Pythons and the Holy Grail

Άγγλοι στρατιώτες στην αναζήτηση του βασιλιά του σπηλαίου. Ο οποίος είναι ένας λαγός. Ο πρώτος που το παίζει μάγκας στον λαγό, είναι ο πρώτος που μένει χωρίς κεφάλι.

Για να τελειώσουμε με την σκηνή που προκάλεσε αυτό το αφιέρωμα. Κι ας το φάγανε το παλικάρι το τίμιο..

Game of Thrones

Σε μία από τις πλέον δραματικές στροφές της πλοκής, στο ένατο επεισόδιο του Game of Thrones, ο Ned Stark αποκεφαλίζεται μετά από διαταγή του γνωστού κωλόπαιδου.