MASTERCHEF

Οι νέοι κανόνες για τα γυρίσματα του MasterChef στην εποχή του κορονοϊού

Στο MasterChef Αυστραλίας είδαμε για πρώτη φορά πώς γίνονταν τα γυρίσματα κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Το Master Chef έχει εξελιχθεί σε ένα από τα πιο επιτυχημένα ριάλιτι παγκοσμίως. Όπως και στη χώρα μας, έτσι και σε άλλα κράτη του πλανήτη, οι τηλεθεατές λατρεύουν να συντονίζονται το βράδυ μπροστά από την τηλεόρασή τους και να παρακολουθούν τις μαγειρικές ικανότητες (και όχι μόνο) των παικτών.

Στην Ισπανία πριν μερικές ημέρες είδαμε μια παίκτρια να σερβίρει ολόκληρη πέρδικα με φτερά και να αποχωρεί από το show, ενώ το βράδυ της Δευτέρας (25/5) είδαμε στην αυστραλιανή εκδοχή του ριάλιτι μαγειρικής, τα πρώτα επεισόδια που γυρίστηκαν κατά τη διάρκεια του lockdown του κορονοϊού.

Σε αντίθεση με το δικό μας Master Chef που ‘πάγωσε’ τα γυρίσματα για ένα διάστημα, στην Αυστραλία τα συνέχισαν κανονικότατα και στο τελευταίο επεισόδιο είδαμε πώς ακριβώς μπορεί να γυριστεί ένα ριάλιτι σε περίοδο πανδημίας. Λίγο πριν ξεκινήσει το επεισόδιο ο σεφ και κριτής του σόου, Jock Zonfrillo, προετοίμασε το κοινό με ένα ολιγόλεπτο video σχετικά με τους νέους κανόνες του παιχνιδιού.

Τα νέα μέτρα φάνηκαν από τα πρώτα κιόλας δευτερόλεπτα του επεισοδίου, με τους παίκτες που είχαν απομείνει στο παιχνίδι να παίρνουν θέσεις με τουλάχιστον δύο μέτρα απόσταση ο ένας από τον άλλον.

“Πολλά έχουν αλλάξει τις τελευταίες ημέρες εξαιτίας του κορονοϊού. Κανείς από εμάς δεν έχει βιώσει κάτι αντίστοιχο στο παρελθόν. Αλλά θα είμαστε σε αυτό όλοι μαζί”, είπε ο Zonfrillo παρουσιάζοντας τη νέα τάξη πραγμάτων στους παίκτες.

“Θα κάνουμε τα πράγματα διαφορετικά σε σχέση με πριν. Θα προσέξατε ότι σας έχουμε βάλει σε απόσταση. Αυτός είναι ο πρώτος κανόνας. Θα πρέπει να μην είστε κοντά στους υπόλοιπους και να τηρείτε τις αποστάσεις ασφαλείας. Θα το συνηθίσετε. Συνεχίστε να μαγειρεύετε νόστιμα πιάτα”, ανέφερε ο σεφ.

Το επεισόδιο περιελάμβανε ομαδική δοκιμασία, η οποία όμως έγινε σε μορφή σκυταλοδρομίας. Έτσι, οι παίκτες δεν βρίσκονταν όλοι μαζί ταυτόχρονα στην ίδια κουζίνα, αλλά περίμεναν τη σειρά τους για να μαγειρέψουν.

Παράλληλα, κάθε φορά που κάποιος έμπαινε στο pantry για να πάρει υλικά, έπρεπε υποχρεωτικά να φορέσει γάντια που του έδινε η παραγωγή, ενώ όταν τα έβγαζε, απολύμαινε τα χέρια του με αντισηπτικό.

Ένας από τους νέους κανόνες του Master Chef, αλλά και της ζωής μας με τον κορονοϊό γενικότερα, είναι πως ξεχνάμε τις αγκαλιές και τις χειραψίες. Έτσι, μόλις ολοκληρώθηκε η δοκιμασία κι ενώ κανονικά οι παίκτες θα έτρεχαν να συγχαρούν τους συμπαίκτες τους, τώρα περιορίστηκαν σε ένα self-five.

Όπως θα έκανε και ο Barney Stinson από το How I Met Your Mother.

Οι παίκτες του Master Chef Αυστραλίας πάντως βρήκαν κι έναν νέο τρόπο να πανηγυρίζουν, σχηματίζοντας έναν κύκλο χειροκροτημάτων.

Επίσης, άλλαξε και ο τρόπος που οι κριτές δοκίμασαν τα πιάτα των παικτών. Παραδοσιακά, θα κάθονταν ο ένας δίπλα στον άλλο και θα δοκίμαζαν με τη σειρά τα πιάτα.

Αυτή τη φορά χώρισαν το φαγητό σε μερίδες, βάζοντάς το σε διαφορετικά πιάτα και στη συνέχεια πήγαινε ένας ένας για να το δοκιμάσει με ασφάλεια.

Το Master Chef Αυστραλίας βρίσκεται σχεδόν στη μέση, αλλά όλα τα επεισόδια μέχρι το φινάλε πλέον θα σέβονται αυτούς τους κανόνες. Στο ελληνικό Master Chef ακόμα δεν έχουμε δει κάποιο τέτοιο μέτρο, αλλά ποτέ δεν ξέρεις.

Πάντως, είναι αδύνατο να δούμε έναν τελικό όπως τα προηγούμενα χρόνια με κόσμο, φίλους, συγγενείς και αγκαλιές για τον νικητή.