Κωνσταντίνα Τιτοπούλου
ΜΟΥΣΙΚΗ

Οι Νιο.Στε γύρισαν το νέο τους βίντεο στο μέρος που δολοφονήθηκε ο Παύλος Φύσσας

Το hip hop σχήμα εξηγεί γιατί το «Χαμόγελο» έπρεπε να γυριστεί στους δρόμους που δολοφονήθηκαν ο Αλέξης, ο Ζακ, ο Λουκμάν και ο Παύλος Φύσσας.

Ένα τραγούδι, ένα βίντεο «για τους ανθρώπους που πέσαν με το χαμόγελο», γυρισμένο σε δρόμους και στενά φoρτισμένα, συνδεδεμένα με τα τελευταία λεπτά των ηρώων της γενιάς μας, αυτό θέλησαν να δημιουργήσουν και να μοιραστούν οι Νιο.Στε μαζί μας. Από την προηγούμενη Παρασκευή, το Χαμόγελο, ένα hip hop κομμάτι γυρισμένο στις γειτονιές που ο Παύλος Φύσσας, ο Ζακ Κωστόπουλος, ο Σαχζάτ Λουκμάν και ο Αλέξης Γρηγορόπουλο δολοφονήθηκαν εν ψυχρώ, βρίσκεται στο YouTube. Και αξίζει την προσοχή σου.

«Το τραγούδι αυτό στέκεται σαν υπενθύμιση, ότι οι θυσίες όσων έφυγαν από κοντά μας, δεν ήταν, δεν είναι κι ούτε θα είναι ποτέ μάταιες», δηλώνει το μουσικό σχήμα. «Εμείς θα φωνάζουμε δυνατά τα ονόματά τους, στα χαμόγελα και το παιχνίδι των επόμενων γενιών, θα καθρεφτίζεται η συνέχεια και το παράδειγμά τους. Επιλέξαμε τα μέρη των δολοφονιών των Αλέξη, Παύλου (Killah P), Λουκμάν και Ζακ / Zackie, καθώς μας σημάδεψαν και μας καθόρισαν ως ανθρώπους και σε πολιτικό επίπεδο. Ξεκινώντας από αυτά τα σημεία, το αφιερώνουμε σε κάθε γωνιά της γης που θυσιάστηκαν άνθρωποι για έναν καλύτερο κόσμο».

Οι Νιο.Στε, δηλαδή ο Νιόνιος και Στέλιος δημιουργήθηκαν το 2005 στο Περιστέρι και μέχρι το 2013, που κυκλοφόρησαν το πρώτο τους ep με τίτλο Ποιος σε έβαλε σημάδι, κινούνταν στον χώρο βγάζοντας σκόρπια κομμάτια, με συμμετοχές σε φεστιβάλ και με διάφορα ανολοκλήρωτα project. Το 2015 ήρθε και το πρώτο τους lp, το Ντεκουπάζ, ενώ το 2018 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους βιβλίο-cd με τίτλο Εν τω μεταξύ. Έχουν κυκλοφορήσει τέσσερα βίντεο κλιπ και αρκετά κομμάτια σε μορφή single, ενώ αυτό το διάστημα ετοιμάζουν την επόμενη δισκογραφική τους δουλειά.