© ΣΚΑΙ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Οι Πανθέοι έκαναν πρεμιέρα και το κοινό υποκλίθηκε αμέσως

Το δυνατό χαρτί του ΣΚΑΙ για τη φετινή σεζόν επέστρεψε με νέο καστ, 46 χρόνια μετά την πρώτη προβολή του στη μικρή οθόνη, και το Twitter δήλωσε φυσικά παρών.

Οι Πανθέοι, η νέα σειρά εποχής που θα προβάλλεται καθημερινά στον ΣΚΑΙ, θεωρείται -και όχι άδικα- το δυνατό χαρτί του καναλιού για την prime time ζώνη και ήδη φαίνεται ότι αποκτά φανατικούς θαυμαστές. Η σειρά είναι εμπνευσμένη από το ομώνυμο βραβευμένο βιβλίο του Τάσου Αθανασιάδη και δεν είναι η πρώτη φορά που μεταφέρεται στην ελληνική τηλεόραση.

Από το 1977 ως το 1979 οι Πανθέοι υπήρξαν μία από τις εμβληματικότερες σειρές της ΕΡΤ. Από τότε μέχρι σήμερα όμως, μόνο ένα πρόσωπο παρέμεινε σταθερό: Η Κάτια Δανδουλάκη υποδυόταν στην πρώτη τηλεοπτική εκδοχή της σειράς την Μάρμ, το κορίτσι που γίνεται η πέτρα του σκανδάλου για την οικογένεια.

Σήμερα, 46 χρόνια αργότερα, ερμηνεύει έναν τελείως διαφορετικό ρόλο, αυτόν της Χρυσοστόμης Πανθέου. Η τελευταία αντιτίθεται με κάθε τρόπο στο γάμο του αδερφού της με μία πολύ μικρότερή του κοπέλα.

Σκηνοθέτης στη νέα σειρά είναι ο Σπύρος Μιχαλόπουλος και την Κάτια Δανδουλάκη συμπληρώνει ένα εντυπωσιακό καστ ηθοποιών, από το οποίο δεν μπορούμε παρά να ξεχωρίσουμε τη Melia Kreiling, που από τον φαντεζί κόσμο του Emily in Paris έρχεται στην καθημερινότητα των ελληνικών σίριαλ.

Όσον αφορά την ιστορία, μάς μεταφέρει στο 1939 και τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Η Ελλάδα ετοιμάζεται να μπει σε μία δίνη γεγονότων, η οποία θα δοκιμάσει τις αντοχές, την αξιοπρέπεια και τη συνείδηση των ανθρώπων. Μια περίοδος που όλοι θα πρέπει να επιβιώσουν στα δύσκολα. Οι Πανθέοι, από το αρχοντικό τους στην Κηφισιά, ζουν τις κομβικές αυτές στιγμές με μεγάλη ένταση.

Ερωτεύονται, ζουν παράνομα πάθη και κάποιοι μέσα στο ρευστό κλίμα της εποχής, εκμεταλλεύονται τη συγκυρία στήνοντας εκβιασμούς, απάτες και σχέδια γρήγορου πλουτισμού.

Ταυτόχρονα, η απρόσμενη εμφάνιση της Μάρμως (Melia Kreiling), της νεαρής συζύγου του Ανδρέα Πανθέου (Αιμίλιος Χειλάκης), θα ταράξει τις ισορροπίες και θα ξυπνήσει ένα απαγορευμένο πάθος, με το νεότερο μέλος της οικογένειας, τον Κίτσο (Μιχάλης Σαράντης), έναν μποέμ και ταλαντούχο ζωγράφο.

Τι είδαμε στο πρώτο επεισόδιο

Στο πρώτο επεισόδιο, ο γιατρός Ανδρέας Πανθέος μόλις έχει γυρίσει από το ταξίδι του μέλιτος με τη σύζυγό του, Μάρμω, την οποία όμως η υπόλοιπη οικογένεια των Πανθέων έχει απορρίψει με συνέπεια να μην παραβρεθεί κανείς στον γάμο τους.

Τόσο ο Μιχάλης Σαράντης που υποδύεται τον Κίτσο Γαλάτη, όσο φυσικά και η Κάτια Δανδουλάκη που, 46 χρόνια μετά, γίνεται και πάλι μέλος της οικογένειας των Πανθέων, εισέπραξαν τα εγκωμιαστικά σχόλια των τηλεθεατών.

Παρακάτω ακολουθούν τα σχόλια που ξεχώρισαν στο Twitter για τη νέα καθημερινή σειρά του ΣΚΑΙ.