© ΑΝΤ1
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Οι Προδότες έκαναν πρεμιέρα, σχεδόν κανείς δεν κατάλαβε τι βλέπει

Ένα παιχνίδι ρόλων με μπόλικο μυστήριο και φράσεις όπως «στρογγυλή τράπεζα», «ασπίδα προστασίας» και «κονκλάβιο». Κατάλαβε κανείς τι συμβαίνει και γιατί ο  Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης είναι τόσο ψαρωτικός;

Την προδοσία πολλοί αγάπησαν, αλλά τον προδότη ουδείς, όπως λέει η γνωστή ρήση, γι’ αυτό και το κοινό έδειξε θερμή υποδοχή στο νέο και διαφορετικό απ’ όσα έχουμε δει μέχρι στιγμής τηλεπαιχνίδι με παρουσιαστή τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη. Ίντριγκα, μυστήριο, στρατηγικές κινήσεις και δράση, με άμεση αναφορά σε ένα παιχνίδι αγαπητό στις γενιές των 80s και 90s:

Βρες τον δολοφόνο ή αλλιώς Η Νύχτα πέφτει στο Παλέρμο. Ένα ανάλογο παιχνίδι ρόλων στήνεται στην Έπαυλη της σειράς του ANT1 με 22 άγνωστους μεταξύ τους παίκτες να μάχονται για το έπαθλο των 100.000 ευρώ.

«Αφήστε τους αποχαιρετισμούς και τα φιλάκια, όλα αυτά ανήκουν σε άλλο παιχνίδι». Με το καλημέρα σας, στην πρεμιέρα, ο Μαρκουλάκης (σε ρόλο οικοδεσπότη) οδήγησε σε αποχώρηση δύο παίκτες, που έτυχε να κάνουν τη λάθος επιλογή προτού καν μπουν στο σπίτι. Γιατί έτσι; Μα, για να ανέβει το tension και η αίσθηση ότι τούτο το παιχνίδι δεν είναι σαν τα άλλα· ότι οι Προδότες του ANT1 δεν έχουν σχέση με τους προδότες του Άγιου Δομίνικου και τις ποταπές αντιπαραθέσεις στο My Style Rocks – εδώ, κανείς δεν είναι αθώος.

Τι στο καλό συμβαίνει, συνεχίζουν να ποστάρουν στο Twitter οι θεατές, με γνήσια απορία.

Να εξηγήσουμε αρχικά ότι το φορμάτ έρχεται από το εξωτερικό – πρώτα εμφανίστηκε σε συχνότητα της ολλανδικής τηλεόρασης (με τίτλο De Verraders) και το 2022 στην Αγγλία ως The Traitors, αποτελώντας μάλιστα το μεγαλύτερο τηλεοπτικό χιτ της χρονιάς, με δύο βραβεία BAFTA από τη Βρετανική Ακαδημία Κινηματογράφου και Τηλεόρασης. Πρόκειται για ένα παιχνίδι στρατηγικής και μυστηρίου:

Οι παίκτες χωρίζονται μυστικά και τυχαία σε δύο αντίπαλες ομάδες: τους Πιστούς και τους Προδότες. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, όλοι οι παίκτες αγωνίζονται σε διάφορες ιδιαίτερες δοκιμασίες μέσα και έξω από την Έπαυλη, γνωρίζοντας παράλληλα ο ένας τον άλλον βαθύτερα, ενώ το βράδυ πέφτουν τα φώτα και οι προδότες αναλαμβάνουν δράση, «δολοφονώντας» κρυφά κάποιον από τους παίκτες, όπως συμβαίνει στο «όταν η νύχτα πέφτει στο Παλέρμο». Το μόνο όπλο των πιστών είναι η ψηφοφορία της Στρογγυλής Τραπέζης: τότε εκφράζονται ανοιχτά όλοι οι παίκτες και με ψηφίζεται κατά πλειοψηφία ποιος θα αποχωρήσει.

Ωστόσο, θα είναι πράγματι Προδότης ή αποπροσανατολίστηκε η κοινή γνώμη και «δολοφόνησε» κάποιον Πιστό;

Άγνωστες λέξεις ερχόντουσαν από το πουθενά: ασπίδα προστασίας, απόσπασμα, στρογγυλή τράπεζα, κονκλάβιο – προφανώς για θέμα ατμόσφαιρας, αλλά πολλοί απόρησαν.Τα διαφορετικά στάδια της διαδικασίας  και οι ανατροπές μάλλον μπέρδεψαν αρκετούς τηλεθεατές, που έμειναν με την απορία του τι στο καλό συμβαίνει και γιατί ο Μαρκουλάκης είναι τόσο ψαρωτικός και μυστήριος. Για το τηλεοπτικό κοινό, είναι γνωστοί οι ρόλοι των παικτών και πώς χωρίζονται οι ομάδες, αυτό που δεν είναι γνωστό είναι πώς θα πετύχουν τον στόχο τους.