ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Οι ταινίες του Adam Rabalais. Σε πόστερ

Η κουλτούρα των κινηματογραφικών πόστερ που έχουν σχεδιαστεί από φαν δεν είναι καινούρια. Αυτό που θα δεις εδώ είναι τι γίνεται όταν ασχοληθεί ένας σπουδαγμένος καλλιτέχνης.

Δυο τρία πράγματα πρέπει να ξέρεις για τον Adam Rabalais.  Του αρέσουν οι ταινίες, κυρίως οι πιο φευγάτες, και σχεδιάζει πόστερ. Συνδυάζοντας τα δημιούργησε μια νέα σειρά πόστερ αφιερωμένη για τις αγαπημένες του ταινίες.

Κατα τα λεγόμενα του, ο σχεδιασμός ενός πόστερ είναι σαν να γράφει ένα ερωτικό γράμμα, η ευκαιρία του να πει τι σημαίνει για αυτόν μια ταινία.

Μεγαλώνοντας ήθελε να ασχοληθεί με τη μεγάλη του αγάπη, τις μαριονέτες. Φυσιολογικό αν αναλογιστείς ότι μεγάλωσε βλέποντας Sesame Street. 

Μετά ήρθε το Jurassic Park. “Μου άλλαξε τη ζωή,” εξηγεί. “Ενθουσιάστηκα με όλα αυτά που χρειάστηκαν για να γίνει η ταινία και πως όλα τα κομμάτια συνδυάστηκαν σε ένα ενιαίο αποτέλεσμα. Ηθελα να ασχοληθώ με τα ειδικά εφέ. Αλλά μετά κατάλαβα ότι αγαπούσα όλα τα στάδια παραγωγής μιας ταινίας. Ήθελα να ανακατεύομαι με όλα τα διαφορετικά μέσα.”

Το 2008 ο Rabalais τελείωσε το πτυχίο του στη σχολή καλών τεχνών του Louisiana State University και μετά από μερικά χρόνια δουλειάς γραφείου άρχισε να δουλεύει σαν freelance καλλιτέχνης προκειμένου να ασχοληθεί εξολοκλήρου με την κουλτούρα που συνοδεύει τις ταινίες και τα videogame.

Μια ωραία ανάλυση για αυτού του είδους τα πόστερ θα βρεις εδώ! Ο Rabalais ξεχωρίζει γιατί η δική του προσέγγιση είναι σπουδαγμένη και, τέλος πάντων, είναι κάπως αιρετικός. Θέλει το πόστερ να διαφημίζει, αυτό διαφημίζει, αλλά να παραμένει μια μορφή τέχνης.

adam rabalais