GAME OF THRONES

Οι White Walkers έρχονται και φέρνουν μαζί τους whisky

Ο διάσημος περιπατητής Johnnie Walker φοράει τα λευκά για χάρη του Game of Thrones σε μία ειδική συλλεκτική έκδοση.

Το συζητούσαμε στην παρέα. Είχαν βγει και μερικά meme που έλεγαν ότι οι White Walkers θα μπορούσαν να είναι κοντινοί ή μακρινοί συγγενείς του πιο αγαπημένου “walker” αυτής της ζωής, του ανθρώπου που έφερε το whisky στη ζωή των περισσοτέρων από εμάς. Αλλά ποτέ δεν πιστεύαμε ότι το Johnnie Walker θα ήταν τόσο τολμηρό ώστε να κάνει αυτή την κίνηση και σε συνεργασία με την HBO, να κυκλοφορήσει αυτή τη μοναδικά συλλεκτική φιάλη.

Εν αναμονή του 8ου κύκλου του Game of Thrones λοιπόν, σε συνεργασία με την HBO® και το Game of Thrones, το Johnnie Walker ανακοινώνει το νέο White Walker by Johnnie Walker. Αυτό το συλλεκτικό whisky σε περιορισμένο αριθμό φιαλών είναι εμπνευσμένο από τους αινιγματικούς και τρομακτικούς χαρακτήρες της επιτυχημένης σειράς, τους White Walkers – και έρχεται για να το απολαύσουν οι φανατικοί θαυμαστές της σειράς και όχι μόνο, καθώς κορυφώνεται η προσμονή για την τελευταία σεζόν.

 

Γνωρίζεις ότι το Scotch whisky έρχεται αποκλειστικά από ένα και μόνο μέρος. Την Σκωτία. Σε αυτή την περίπτωση όμως θα αφήσουμε την φαντασία μας να επιτρέψει σε αυτό το whisky να έρθει πέρα από το Τείχος. Εξάλλου, λίγο ως πολύ, όλοι οι φαν της σειράς, τουλάχιστον στις πρώτες σεζόν, ταυτίζαμε λίγο το Westeros με το μεγάλο νησί. Κι έτσι το Τείχος τοποθετείτο στο μυαλό μας να κρατά απέξω την Σκωτία. Κι όπως θα διαβάσεις παρακάτω, δεν ήμασταν και τόσο τρελοί. Άσχετα όμως με το τι πίστευε ο καθένας μας, ένα είναι αληθινό. Ότι σήμερα, 1 Οκτωβρίου, αυτό το νέο Scotch έρχεται στη ζωή μας.

O αθάνατος στρατός των White Walkers, με επικεφαλής τον Night King με τα χαρακτηριστικά μπλε μάτια, εμφανίστηκε από τον παγωμένο βορρά φέρνοντας μαζί του πέρα από τον παγετό του χειμώνα κι ένα συλλεκτικό whisky. Το ολοκαίνουριο αυτό blend δημιουργήθηκε από τον whisky expert George Harper σε συνεργασία με την ομάδα εξειδικευμένων blenders του Johnnie Walker και σερβίρεται παγωμένο κατευθείαν από την κατάψυξη, αντιπροσωπεύοντας την ψυχρή παρουσία των White Walkers.

 

Ο εντυπωσιακός σχεδιασμός της φιάλης, σε αποχρώσεις του μπλε και του λευκού, φέρει στοιχεία από τον Παγωμένο Βορρά, ενώ ο εμβληματικός Περιπατητής απεικονίζεται στη φιάλη με πανοπλία, ώστε να ταιριάζει με τις τάξεις των δυνάμεων του Night King. Χρησιμοποιώντας μία τεχνολογία μελανιών που είναι ευαίσθητα στην εναλλαγή θερμοκρασιών, η φιάλη μόλις παγώσει αποκαλύπτει ένα μήνυμα που περιμένουν με μεγάλη ανυπομονησία οι θαυμαστές της σειράς: “Winter is Here”.

To White Walker by Johnnie Walker έχει νότες καραμέλας και βανίλιας, φρέσκων κόκκινων μούρων και μια αίσθηση φρούτων οπωρώνων, ενώ στην καρδιά του βρίσκονται τα single malt whiskies Cardhu και Clynelish- ένα από τα βορειότερα αποστακτήρια της Σκωτίας. Για τη δημιουργία του White Walker o blender George Harper που είχε ως σημείο αναφοράς τον «Παγωμένο Βορρά», σημείωσε: «Τα whiskies από το Clynelish έχουν περάσει μεγάλους σε διάρκεια σκωτσέζικους χειμώνες, οι οποίοι στην πραγματικότητα δε διαφέρουν και τόσο από τις μακρές περιόδους παγωνιάς που βιώνουν τα μέλη του “Night’s Watch” που βρίσκονται βόρεια του «Τείχους». Για τον λόγο αυτό, το Clynelish ήταν το ιδανικότερο σημείο για να ξεκινήσει η δημιουργία αυτού του μοναδικού whisky».

 

«Γνωρίζαμε ότι υπήρχε επιθυμία από τους φανατικούς θαυμαστές της σειράς για ένα whisky εμπνευσμένο από το  Game of Thrones και μόλις είδαμε το όραμα του Johnnie Walker για τη συνεργασία, είμασταν βέβαιοι ότι ήταν η κατάλληλη ώρα να υλοποιηθεί αυτή η υπέροχη ιδέα. Από την αρχή, ο κόσμος αντιλήφθηκε ότι θέλαμε να δημιουργήσουμε κάτι ξεχωριστό και το πετύχαμε με το White Walker του Johnnie Walker. Είμαστε σίγουροι ότι οι φανατικοί θαυμαστές της σειράς θα απολαύσουν αυτό το υπέροχο whisky εν αναμονή της 8ης σεζόν», δήλωσε ο Jeff Peters, Αντιπρόεδρος Licensing & Retail της HBO.

Το White Walker by Johnnie Walker, θα είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα τέλος Οκτωβρίου του 2018 σε περιορισμένο αριθμό φιαλών και μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων με προτεινόμενη τιμή λιανικής τα 36,71 ευρώ. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το White Walker του Johnnie Walker, μπορείτε να επισκεφθείτε το επίσημο website www.johnniewalker.com και τη σελίδα στο Facebook.