ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Όλα κάποτε τελειώνουν, ακόμα και το ‘Walking Dead’

Το απέθαντο δράμα θα ολοκληρωθεί με μια 11η σεζόν 24(!) επεισοδίων και θα ακολουθήσει spin-off με τον Daryl και την Carol.

Σαν σωστό ζόμπι, το ‘Walking Dead’ είναι πλέον νεκρό αλλά μην ανησυχείς, κάτι που έχει τη μορφή του θα συνεχίσει να περπατά για καιρό ακόμα.

Το Variety αναφέρει πως αυτό που για μεγάλο μέρος των ‘10s υπήρξε η #1 σειρά στην τηλεόραση, θα ολοκληρωθεί με την ερχόμενη 11η σεζόν, αλλά όταν λέμε “θα ολοκληρωθεί” και “επερχόμενη”, κρατήστε κατά νου πως αυτές είναι πολύ, πολύ σχετικές έννοιες.

Αρχικά, η 10η σεζόν θα ολοκληρωθεί στις 4 Οκτωβρίου με το φινάλε, έπειτα από καθυστέρηση λόγω πανδημίας, ενώ 6 μπόνους επεισόδια θα γυριστούν σαν προσθήκη στην σεζόν. (Και θα παιχτούν μετά το φινάλε; Δεν καταλαβαίνω τίποτα. Γι’αυτές τις αναλύσεις έρχεστε εδώ.) Το κέφι όμως τώρα αρχίζει. Αφού γίνουν όλα αυτά, και αφού η πανδημία το επιτρέψει, θα γυριστεί η 11η και τελευταία σεζόν των 24 επεισοδίων, αριθμός τρελός για τα σημερινά δεδομένα.

Η τελευταία αυτή σεζόν θα πιάσει έτσι σίγουρα μια διετία, κι οι λόγοι που θα προσμετρηθεί ως μία σεζόν αντί για 2-3 είναι πιθανότατα λόγοι συμβολαίων. (Γι’αυτό ήταν κάποτε πολύ της μόδας να βλέπουμε μία σεζόν σειρών της καλωδιακής σπασμένη στα δύο ενώ ήταν ξεκάθαρα δύο διαφορετικές σεζόν.) Αν τα γυρίσματα ξεκινήσουν νωρίς το ‘21, καταλαβαίνετε πως έχει πολύ δρόμο ακόμα αυτή η περιπλάνηση.

Κι όχι μόνο αυτό! Εκτός από τις αναμενόμενες ταινίες για τον Ρικ Γκράιμς, δύο ακόμα πολύ δημοφιλείς χαρακτήρες της σειράς θα αποκτήσουν δικό τους νέο τίτλο, με μια spin-off σειρά πάνω στον Daryl και την Carol, τους δύο μακράν καλύτερους χαρακτήρες της σειράς, όσο θυμάμαι να την βλέπω. (Μέχρι την 7η σεζόν, θα πω; Λίγο μετά το πάνσαχλο cliffhanger με το ρόπαλο του Negan θυμάμαι να βαριέμαι και να την παρατάω.)

Για την ακρίβεια, διαβάζοντας την είδηση πως τελειώνει η σειρά, το πρώτο που σκέφτηκα να ψάξω είναι αν είναι ακόμα ζωντανοί ο Daryl κι η Carol, αλλά η συνέχεια της είδησης μου έδωσε την απάντηση. Η spin-off σειρά προγραμματίζεται μετά από πρόχειρους υπολογισμούς για το 2023, κάτι που από μόνο του είναι παράλογα φιλόδοξο ως ανακοίνωση. Αλλά από την άλλη υποθέτω το ‘Walking Dead’ πάντα μας έλεγε πως η ζωή, έστω κι όπως-όπως, πάντα συνεχίζεται.

Και τώρα η ερώτηση είναι: Να κάνω σίκουελ ημερολογίου θέασης και για τις επόμενες 5 σεζόν, σαν αυτό που είχα κάνει πριν 5 χρόνια; Άσε με λίγο, το σκέφτομαι.