ENTERTAINMENT

Όλα όσα έγιναν στο Red Bull Weekend Warriors με τον Johnny Aubert!

Κάθε Σαββατοκύριακο οφείλει να έχει λίγο riding. Αν έχει πολύ ακόμα καλύτερα. Και αν στην παρέα συμμετέχουν Πρωταθλητές Πανελληνίου και Παγκόσμιου βεληνεκούς, τότε μάλλον μιλάμε για το Red Bull Weekend Warriors!

Μετά την περσινή επιτυχία του Workshop “Under My Wings”, ο Johnny Aubert επέστρεψε στη χώρα μας, όχι για να δώσει μία ακόμα μάχη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Enduro, αλλά για να οδηγήσει και να διασκεδάσει με τριάντα Έλληνες αναβάτες. Σάββατο πρωί και τα βαριά σύννεφα στον ουρανό της Εύβοιας δεν πτοούν τους «πολεμιστές» που φτάνουν στο Mimikos Motoshop, στη Χαλκίδα, από όλες τις μεριές της Ελλάδας. Briefing με κάποιες βασικές οδηγίες, φουλάρισμα των ρεζερβουάρ και το πολύχρωμο κομβόι ξεκινάει. Πιθανότατα οι περισσότεροι από τους αναβάτες που ανηφόριζαν σε αυτά τα γλιστερά μονοπάτια να μην είχαν ξαναπατήσει ποτέ τόσο γρήγορα χιόνι, έχοντας ξεκινήσει τη βόλτα τους από μηδενικό υψόμετρο!

Τα πρώτα χιλιόμετρα ήταν αναγνωριστικά, μέχρι να βρεθεί ο ρυθμός και να σχηματιστούν αυθόρμητα τα πρώτα γκρουπάκια. Η στάση για ανασυγκρότηση στην πηγή, δίπλα στο εκκλησάκι των Αγίων Πάντων ήταν ότι έπρεπε για ξεδίψασμα και τα πρώτα action πλάνα. Τότε ήταν που ο ήλιος έκανε την εμφάνισή του, σταματώντας το ελαφρύ ψιλόβροχο και ζεσταίνοντας ελάχιστα μεν, όσο χρειαζόταν δε, την ατμόσφαιρα. Το έδαφος εναλλασσόταν συνεχώς, άλλοτε μαλακό με τέλεια πρόσφυση και άλλοτε γλιστερό με πεσμένα φύλλα ή βρεγμένες πέτρες.

 

Ανεξαρτήτως τερέν, ο 36χρονος Γάλλος μάγευε με το ανάλαφρο στυλ του πάνω στο δίχρονο Beta RR 300 και όσοι δεν καθυστερούσαν στις δυσκολίες της διαδρομής, προλάβαιναν να τον απολαύσουν στις μικρές στάσεις αναμονής. Άλματα σε κάθετες ανηφόρες, step down σε κατηφόρες γκρεμούς και απίθανα στριψίματα σε φυσικά μπερμ ήταν ο τρόπος που άδειασαν τα ρεζερβουάρ μέχρι το χωριό Προκόπι όπου έγινε και ο απαραίτητος ανεφοδιασμός βενζίνης. Ακολούθησε παιχνίδι στις όχθες του ποταμού Κηρέα, ανάβαση στο πυροφυλάκιο Κέδρος με την καταπληκτική θέα και τα φανταστικά χρώματα, για να ολοκληρωθεί η πρώτη μέρα στην αμμουδερή παραλία του Πηλίου (Ευβοίας φυσικά!). Εκεί δόθηκε ένα ακόμα ρεσιτάλ οδήγησης από τον Aubert που άφησε άφωνους όσους τον είδαν να ακουμπάει ακόμα και το τιμόνι στη μαλακή άμμο.

Την Κυριακή η μέρα ξεκίνησε με έναν λαμπρό ήλιο και με κατεύθυνση δυτικά, το γκρουπ έφτασε στις παρυφές του Καντήλιου όρους, συνέχισε προς τον Άγιο και πέρασε στο μεταλλείο της Λάρκο όπου μπήκε στη διαδρομή του αγώνα που έριξε την αυλαία του φετινού Πανελλήνιο Πρωταθλήματος Enduro. Το πρόγραμμα έκλεισε με ένα ομαδικό riding στην ειδική Motocross όπου ο Aubert, μας θύμισε με καταπληκτικά scrub, πως πριν μεταπηδήσει στο Enduro είχε «γράψει» πολλές ώρες πτήσης στις πίστες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Motocross. Η επιστροφή στο “parc ferme” του Mimikos Motoshop και το μοίρασμα των δώρων σήμανε και το τέλος του «Σαββατοκύριακου των πολεμιστών» με τον Aubert να ανανεώνει το ραντεβού για τις 21-22 Μαΐου οπότε θα επισκεφτεί και πάλι τη χώρα μας για να λάβει μέρος στον τρίτο αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Enduro του 2016 που θα πραγματοποιηθεί στα Γρεβενά.

Παρακολούθησε εδώ το βίντεο από τις καλύτερες στιγμές του Red Bull Weekend Warriors με τον Johnny Aubert.