ΑΝΤ1
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Όλες οι γκάφες που έχουν ξεσηκώσει το κοινό του Ποιος Θέλει Να Γίνει Εκατομμυριούχος

Κάποιες ερωτήσεις στο τηλεπαιχνίδι προκάλεσαν -δικαίως- την οργή του Twitter.

To Ποιος Θέλει Να Γίνει Εκατομμυριούχος επέστρεψε φέτος στην ελληνική τηλεόραση, 16 χρόνια μετά την τελευταία φορά που το είδαμε. Οι αλλαγές από τότε, είναι φυσικά πολλές. Για αρχή, τα λεφτά είναι λιγότερα, αφού το 1998 το έπαθλο αν έφτανες μέχρι τέλους ήταν 50.000.000 δραχμές, τα οποία έγιναν 150.000 και έφτασαν και μέχρι τα 250.000 ευρώ. Πλέον, το μεγαλύτερο ποσό με το οποίο μπορεί να φύγει ο νικητής είναι τα 100.000 ευρώ.

Ένα ακόμη πράγμα που άλλαξε είναι ο παρουσιαστής, αφού για πρώτη φορά το παρουσιάζει ο Γρηγόρης Αρναούτογλου. Στο τιμόνι του τέρατος είχε καθιερωθεί τα πρώτα χρόνια ο Σπύρος Παπαδόπουλος, ενώ είχε κάνει μία σύντομη θητεία και ο Θοδωρής Αθερίδης.

Η τρίτη αλλαγή που συναντήσαμε είναι στη στέγη του προγράμματος, το οποίο προβάλλεται στον ΑΝΤ1, έχοντας περάσει στο παρελθόν από το MEGA, την ΕΡΤ και τον Alpha.

Η μεγαλύτερη αλλαγή όμως, δεν αφορά στο ίδιο το Ποιος Θέλει Να Γίνει Εκατομμυριούχος, αλλά στη διαδικτυακή επανάσταση που ζήσαμε από το 2006, που προβλήθηκε για τελευταία φορά το παιχνίδι, και μετά. Και μιλάμε κυρίως για την εποχή των σόσιαλ μίντια. Τώρα, η κάθε ερώτηση που βλέπουμε μπορεί να αναπαραχθεί, να σχολιαστεί και να αμφισβητηθεί από χιλιάδες χρήστες, που δεν αφήνουν τίποτα να πέσει κάτω.

Μία ευθεία τρύπα από την Ελλάδα

Η ερώτηση «Σε ποιο σημείο της υδρογείου θα βρισκόμασταν εάν δημιουργούσαμε μια ευθεία τρύπα από την Ελλάδα» ξεσήκωσε πολλές αντιδράσεις. Οι χρήστες του Twitter επισήμαναν ότι η ερώτηση ήταν ελλιπής, γιατί δεν διευκρινίστηκε εάν η ευθεία αυτή θα περνούσε από το κέντρο της Γης ή όχι, και αυτό άφησε πολλά ενδεχόμενα ανοιχτά.

Η παίκτρια δεν ήταν σίγουρη για την απάντηση και έτσι αποφάσισε να σταματήσει, για να μη διακινδυνεύσει τα 2.000 ευρώ που είχε συγκεντρώσει.

Ποιο ζώο κυοφορεί περισσότερο

Μία ακόμα ερώτηση που προκάλεσε αντιδράσεις ήταν για το ποιο ζώο κυοφορεί περισσότερο. Η παίκτρια απάντησε το άλογο, το οποίο σύμφωνα με το Ποιος Θέλει Να Γίνει Εκατομμυριούχος ήταν σωστό. Οι χρήστες του Twitter όμως, υποστήριξαν πως το σωστό ήταν το λάμα.

Σύμφωνα με τη Wikipedia το λάμα κυοφορεί περίπου για 350 ημέρες, ενώ το άλογο για περίπου 340 ημέρες. To άλογο όμως μπορεί να κυοφορεί από 320 έως και 370 ημέρες. Επομένως, η απάντηση δεν είναι ξεκάθαρη και φαίνεται να έχουν δίκιο οι χρήστες που αντιδρούν.

Πόσες εκπομπές έχει παρουσιάσει ο Γρηγόρης Αρναούτογλου στον ΑΝΤ1

Εδώ οι χρήστες εξοργίστηκαν με την ερώτηση και επειδή ήταν αυτοαναφορική για τον Γρηγόρη Αρναούτογλου, ο οποίος «γρουσούζεψε» την παίκτρια και έχασε, αλλά και επειδή φαίνεται ότι η απάντηση ήταν λάθος.

Σύμφωνα με τη Wikipedia, ο Γρηγόρη Αρναούτογλου έχει παρουσιάσει 11 εκπομπές στον ΑΝΤ1, και συγκεκριμένα τα: Στην Πρίζα, Chilli, Τα Καρντάσιανς, Η μαμά μου μαγειρεύει καλύτερα από τη δική σου, The 2night Show, My Way, Nomads, The Wall, Live Tonight, Ελλάδα Έχεις Ταλέντο, Ποιος Θέλει Να Γίνει Εκατομμυριούχος. Στο Ελλάδα Έχεις Ταλέντο ήταν στην κριτική επιτροπή, επομένως μπορούμε να το αφαιρέσουμε, και πάλι όμως είναι 10 στο σύνολο. Το Live Tonight μπορεί να θεωρηθεί μέρος του The 2night Show, είχε όμως άλλο τίτλο και άλλο ύφος.

Η σωστή απάντηση ήταν 9 όμως σύμφωνα με το παιχνίδι. Η παίκτρια είχε διαλέξει την απάντηση «8» και έχασε.

Τι κοινό έχουν η Ελένη Μενεγάκη και η Catherine Zeta-Jones

Η συγκεκριμένη ερώτηση δεν είχε ούτε ασαφή διατύπωση ούτε κάποιο λάθος στην απάντηση. Ξεσήκωσε πάλι όμως τους χρήστες του Twitter, επειδή θεωρήθηκε ρηχή. Εδώ θα προτρέπαμε τους χρήστες να ΧΑΛΑΡΩΣΟΥΝ ΛΙΓΟ.

Η ελληνική ακτογραμμή

Ένα ακόμα μεγάλος λάθος στο Ποιος Θέλει Να Γίνει Εκατομμυριούχος δεν διατυπώθηκε σε κάποια ερώτηση, αλλά ειπώθηκε από το στόμα του Γρηγόρη Αρναούτογλου. Ο παρουσιαστής ανέφερε ότι η Ελλάδα έρχεται 12η σε κατάταξη ως προς το μέγεθος της ακτογραμμής της, ενώ σύμφωνα με τη Wikipedia είναι 9η. Οι χρήστες σήκωσαν ξανά λοιπόν το λάβαρο της επανάστασης εναντίον του Γρηγόρη Αρναούτογλου και του παιχνιδιού.