OSCARS

Οι 9 οσκαρικές μικρού μήκους ταινίες που μπορείς να δεις online

3 κατηγορίες Όσκαρ, 15 ταινίες, 3 ώρες και κάτι ψιλά. Όλα διαθέσιμα online. Τα συγκεντρώσαμε σε ένα άρθρο για να μην ψάχνεσαι.

Φτιάξαμε πρόσφατα ένα άρθρο-λυσάρι για τις 15 (συν μερικές ακόμα) ταινίες που πρέπει να έχεις δει για να μην έχεις κενά στα φετινά Όσκαρ, όμως ακόμα κι εκεί υπήρχαν μεγάλα κενά σε τρεις, μικρού μήκους!, κατηγορίες.

Είναι οι τρεις κατηγορίες από τις οποίες σχεδόν ποτέ δεν έχει δει κανείς τίποτα (άντε καμιά φορά κάτι της Pixar) και στη διάρκεια των οποίων πάντα το οσκαρικό πάρτι πατάει παύση για refills σε αλκοόλ και ξηρούς καρπούς.

Δεν χρειάζεται όμως! Οργώσαμε το ίντερνετ και βρήκαμε τις φετινές οσκαρικές υποψήφιες μικρού μήκους ταινίες για να στις συγκεντρώσουμε σε ένα άρθρο. Θες να είσαι ο άνθρωπος στο φετινό πάρτυ που θα έχει πλήρως εμπεριστατωμένη άποψη για την κατηγορία μικρού μήκους ντοκιμαντέρ; Αυτό είναι το άρθρο σου.

Την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου, μη χάσετε ζωντανά από τις 11.30 μ.μ. τις αφίξεις στο κόκκινο χαλί από τον Γιώργο Σατσίδη και τη Χριστίνα Μπίθα, απευθείας από το κόκκινο χαλί από το Dolby Theatre στο Λος Άντζελες και στη 1.30 π.μ το pre show. Το αποκορύφωμα της βραδιάς έρχεται με την τελετή απονομής στις 03.00 π.μ., την οποία θα απολαύσετε αποκλειστικά στην COSMOTE TV.

Οι αφίξεις στο κόκκινο χαλί με ζωντανές αποκλειστικές συνδέσεις, το pre show από τη 1.30πμ με αποκορύφωμα την Τελετή Απονομής που μπορείς να απολαύσεις στο COSMOTE CINEMA 1HD με τον πρωτότυπο ήχο ή το COSMOTE CINEMA OSCARS HD με live σχολιασμό από τον Γ.Σατσίδη & τη Χρ.Μπίθα απευθείας από το Λος Άντζελες.

Οι μικρού μήκους κατηγορίες είναι 3. Μία για ντοκιμαντέρ, μία για animation, και μία για τα κλασικού live action, τις ‘σκέτες’ μικρού μήκους ταινίες δηλαδή. 5 υποψήφιες στην κάθε κατηγορίες, 15 το σύνολο. Βρήκαμε online τις 9 από αυτές και στις παραθέτουμε, μαζί με τις υπόλοιπες υποψηφιότητες.

ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ

Brotherhood

Ο μεγαλύτερος γιος του Μοχάμεντ γυρίζει σπίτι με μια μυστηριώδη νέα σύζυγο ύστερα από ένα μεγάλο ταξίδι. (Τυνησία, Καναδάς, Κατάρ, Σουηδία)

Nefta Football Club

Σε ένα χωριό στην Τυνησία παιδιά παίζουν ποδόσφαιρο σε ένα ρημαγμένο τόπο. Δύο αγόρια βρίσκουν έναν γάϊδαρο με ακουστικά στα αυτιά του και σακιά γεμάτα λευκή σκόνη στην πλάτη του, κι αποφασίζουν να φέρουν τα σακιά πίσω στο χωριό. (Γαλλία, Τυνησία, Αλγερία)

The Neighbors’ Window

Η ζωή μιας μεσήλικης γυναίκας με δύο μικρά παιδιά διαταράζεται όταν ένα ζευγάρι ανοιχτού πνεύματος μετακομίζει στο απέναντι διαμέρισμα. (ΗΠΑ)

A Sister

Για να επιβιώσει αυτή τη νύχτα, μια γυναίκα σε κίνδυνο πρέπει να κάνει το πιο σημαντικό τηλεφώνημα της ζωής της. (Βέλγιο)

Επίσης υποψήφιο: ‘Saria’

ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΚΙΝΟΥΜΕΝΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ


Hair Love

Έγραψε αναλυτικά για αυτό η Ιωσηφίνα, διαβάστε γιατί είναι το μεγάλο φαβορί. (ΗΠΑ)

Kitbull

Μια αδέσποτη γάτα κι ένα πίτμπουλ δημιουργούν μια απρόσμενα δυνατή φιλία σε animation παραγωγής Pixar. (ΗΠΑ)

Επίσης υποψήφια: ‘Memorable’, ‘Dcera / The Daughter’, ‘Sister’

ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

In the Absence

H βύθιση ενός επιβατηγού φέρι στη Νότιο Κορέα το 2014 που κόστισε τη ζωή σε 300 ανθρώπους. (Νότιος Κορέα, ΗΠΑ)

Life Overtakes Me (διαθέσιμο στο Netflix)

Walk Run Cha-Cha

Ένα μεσήλικο ζευγάρι βιετναμέζων ετοιμάζονται για ballroom dancing στο Λος Άντζελες 40 χρόνια μετά το χωρισμό τους λόγω του πολέμου στο Βιετνάμ. (ΗΠΑ)

Επίσης υποψήφια: ‘Learning to Skateboard in a Warzone (if you’re a girl)’, ‘St. Lous Superman’

Το αποκορύφωμα της βραδιάς έρχεται με την τελετή απονομής στις 03.00 π.μ., την οποία θα απολαύσουμε αποκλειστικά στην COSMOTE TV.

Οι αφίξεις στο κόκκινο χαλί με ζωντανές αποκλειστικές συνδέσεις, το pre show από τη 1.30πμ με αποκορύφωμα την Τελετή Απονομής που μπορείς να απολαύσεις στο COSMOTE CINEMA 1HD με τον πρωτότυπο ήχο ή το COSMOTE CINEMA OSCARS HD με live σχολιασμό από τον  Γ.Σατσίδη & τη Χρ.Μπίθα απευθείας από το Λος Άντζελες.

***

Δέκα χρόνια μετά το τέλος του Lost, έρχεται μια σειρά επεισοδίων-αφιέρωμα στο 1ο τηλεοπτικό φαινόμενο του 21ου αιώνα. Ποιος είχε την ιδέα της σειράς και ποιοι ήταν οι σωτήρες της; Ποιους ρόλους θα έπαιζαν αρχικά οι αγαπημένοι σου πρωταγωνιστές; Τι πέτυχε ο πιλότος του Lost που δεν είχαμε ξαναδεί ως τότε και πώς επηρέασε την υπόλοιπη τηλεόραση;